בדלק היה מים
לקוחה שתידלקה בתחנה של חברת דלק, תבעה את החברה בטענה שהדלק היה מהול במים. היא פוצתה ב-1,900 שקל
ל' סיפרה בבית המשפט כי ב-3 ביולי 2005 תדלקה את מכוניתה ב-20 ליטר בנזין, וכשהחלה בנסיעה "היו קפיצות ורעידות ברכב והוא כמעט כבה". היא המשיכה, לדבריה, לנסוע ברכב המקרטע והצליחה להגיע לביתה במרכז הארץ.
כעבור יומיים היא הכניסה את הרכב למוסך כדי שיבדקו אותו ויטפלו בתקלה. במקביל דיווח אביה על התקלה לחברת דלק והתלונן על הזיהום בדלק. בעקבות תלונתו בדקו טכנאים של החברה את מיכל הדלק במכוניתה של ל' ואת מיכלי הדלק של התחנה, וקבעו כי לא התגלה בהם זיהום כלשהו.
אלא שבעוד שטכנאי חברת דלק קבעו בממצאי הבדיקה כי הדלק נקי ממים, העלתה בדיקה שערכו עובדי המוסך ממצא שונה, לדברי ל'. הם מצאו, העידה, כי הדלק ברכב מכיל מים ונאלצו לפרק את מיכל הדלק ואת הצנרת של הדלק ולשטוף אותם.
מנהל תחנת הדלק,אבישי איזנברג, אמר בבית המשפט כי אביה של התובעת התלונן על התקלה. לדבריו, "שלושה ימים לאחר שאירע המקרה בדקתי את המערכת האלקטרונית שלי, שמדווחת אם יש מים בדלק. יש לנו מערכת אלקטרונית חדישה שמתריעה על הימצאות מים במיכלי הדלק ובבדיקות שנערכו באותו יום לא היתה שום התרעה על מים. אני מוכר בתחנה 10.000 ליטר בנזין ואף אחד לא התלונן. עם זאת, הוא סיפר כי היה מקרה שבו מים חדרו למיכל הדלק בתחנה וכלי רכב תודלקו בדלק מהול במים. באותו מקרה, אמר, חזרו 7-8 לקוחות לתחנה והתלוננו.
עוד אמר מנהל התחנה, כי "לא ייתכן שהדלק היה מהול במים., המים יותר כבדים מהדלק וברגע שמתדלקים המים יורדים לתחתית המיכל. לדעתי היה לה דלק מהול במיכל הדלק עוד לפני שתדלקה אצלי, וכשהיא תדלקה הכול התערבב ונכנס למערכת הדלק".
"אני", הוסיף, "עשיתי בדיקה אישית. יש לי משחה לגילוי מים בדלק, אם היה מים בדלק לא יכול להיות שרק התובעת התלוננה".
אלא שבסיכום השופטת קיבלה את גרסת התובעת לפיה הרכב החל לרעוד במהלך הנסיעה מתחנת הדלק וכי הגורם לתקלה הוא כפי שקבעו עובדי המוסך שתיקנו את הרכב - שהיו מים בדלק. בהתייחסה לטענת הנתבעת כי לא קיבלה באותו יום תלונות נוספות על מים בדלק, אמרה השופטת , כי "יכולים להיות לכך הסברים שונים שאינם משמיטים לדעתי את בסיס התביעה."
יציון, כי לפני כחודש קבע בית המשפט לתביעות קטנות בבאר-שבע כי תחנת הדלק אשל אברהם, ברחוב אברהם אבינו בעיר, שגם היא בבעלות חברת דלק מכרה ללקוח בנזין מהול במים וחייבה את התחנה לשלם ללקוח פיצויים בסך 3,700 שקל ועוד 750 שקל הוצאות משפט. באותה תביעה טען הלקוח כי תדלק את מכוניתו בתחנה ולאחר נסיעה קצרה המנוע החל לרעוד ולבסוף כבה. גם בתיק זה טענה דלק להגנתה כי לא הגיעו תלונות מנהגים אחרים.