25 דברים שלא ידעת על נשים
אלונה קמחי, סופרת, אם לאחד, גרה בשינקין
1. גברים יודעים הרבה יותר מדי על נשים. שיתעסקו בדברים שלהם, עדיף.
2. נשים אוהבות כסף. אם הן אינטליגנטיות.
3. אין כזה דבר אישה טיפשה. גם אם היא היתה טיפשה פעם, היא נעשית חכמה אחרי גיל 40. מצד שני, גבר שנולד טיפש נשאר טיפש.
4. כל אמצעי כשר. אם בשנות ה-70 הייתי יכולה לשפוט בחורה שמשיגה עבודה כי היא חטובה, יפה, מגלחת רגליים ומוצצת, אז היום זה לגיטימי בעיני. אני לא יכולה לשפוט אף אישה על הדרך שבה היא בוחרת לחיות. אשה על כדור הארץ שרוצה לשרוד ומצאה דרך? שתלך על זה.
5. כל אישה יודעת שלא נוגעים בגברים של נשים אחרות. יש חוק כזה.
6. מה פתאום לריב על גבר? זה ממש לא נכון שנשים מוציאות ציפורניים כשנכנס גבר לתמונה. אולי נשים צעירות יותר נוטות עדיין לכיוון החרדה הזאת. אבל נשים בגילי? גבר? אני אגיד לה, "קחי מאמי, תיהני".
7. נשים מאוד סובלניות. הרבה יותר מגברים. אחרי היסטוריה של מאבקים בלתי פוסקים, פיתחנו סוג של אחווה אינטואיטיבית למינים נחותים אחרים.
8. גם לאישה הנידחת ביותר יש חמלה אמהית. לפני כמה זמן היינו ביום הולדת עם איזה צ'יפנדייל, וכל הבחורות השתוללו מצחוק ושפכו עליו שמפניה. אבל כולן בסך הכל חיבבו את הבחור, וקצת ריחמו עליו. לא משנה כמה היינו שיכורות, אחרי ההופעה לקחנו אותו למטבח והאכלנו אותו. זאת הגדולה שלנו. כשלגבר זה קורה, מרוב שזה נדיר, עושים ממנו משיח. אני לא רוצה לחשוב איך קבוצה של גברים שיכורים היתה מתנהגת עם חשפנית.
9. מצד שני, צריך למגר את החמלה הזאת. אנחנו טובות מדי. אולי כולנו נהיה אקזקיוטיב-מניאקיות. אבל זה לא יקרה. עובדה שזה לא קורה.
10. היסטריה הפכה להיות מחלה גברית. רק גברים סובלים מכל מיני תופעות פסיכוסומטיות שאין להן הסבר. למה? כי גברים כל כך מודחקים שיותר קל להם לחלות פיזית מאשר לברר מה קורה איתם. בגלל שנשים מוציאות החוצה כל כך הרבה, היסטריה זו כבר לא מחלה שקיימת אצלנו.
11. לאישה נחשקת קשה יותר להישאר נאמנה. יש לה יותר פיתויים, אבל השאלה היא איזה אחוז מהכפייה התרבותית אנחנו לוקחים על עצמנו ואיזה אחוז אנחנו מגמישים. בעיקרון, התרבות מולידה אותנו לתסכול מיני.
12. בגידות הן לא בשביל סיפוק מיני. בינינו - אם זה היה סיפוק מיני, אז יש דוש, שזה הרבה יותר עדיף.
13. נשים לא כל כך אוהבות גברים. יש לי כמה ידידים טובים, אבל על מה אני אדבר איתם? אני יכולה להתקשר אליהם על הבוקר ולבקש מהם לספר לי פנטזיה ארוטית בשביל להתחיל את היום, ובזה זה נגמר.
14. אם היה סיכוי שאני לסבית הייתי מגלה את זה מזמן. דווקא הייתי מאוד סקרנית ופתוחה ומוכנה. כנראה שאני לא לסבית. נכון, אני הרבה יותר אוהבת נשים, אבל מבחינה מינית זה פשוט לא עובד. אם הייתי נמשכת לנשים זה היה יכול להיות מצוין.
15. לאישה, הרבה יותר טוב לחיות עם אישה. אין מה להשוות.
16. אצל נשים יש גמישות גדולה יותר בעניין ההומוסקסואלי. יש הרבה יותר דו-מיניות נשית בגלל שכל הדינמיקה ביחסי החברות ביניהן כל הרבה יותר מורכבת, והן מסוגלות להיות כל כך הרבה יותר אישיות.
17. נשים קנאיות. מאווווווווד.
18. אם חס וחלילה הייתי נפרדת מהבחור שלי הייתי רוצה איש קבע, אבל בלגיון הזרים או משהו, או ימאי. שיביא כסף הביתה כדי להאכיל את הילדים ושיבוא מדי פעם. אני אוהבת גברים עסוקים. אני חיה עם מישהו כבר הרבה שנים, הכל ביחד - עם הפרידות - בערך 16 שנה. הוא עסוק.
19. ילדים הם לא כל כך נחמדים. באופן עקרוני אני לא אוהבת אותם במיוחד. מה, ההורים שלהם נחמדים? מאיפה שיהיו נחמדים? רק את הילד שלי ועוד כמה יחידי סגולה אני אוהבת.
20. נשים נוהגות הרבה פעמים פזרנות באהבה שלהן, במיוחד לפני שהן יולדות. לבזבז את האהבה הטוטאלית הזאת על כל מיני גברים, לא חבל?
21. רק אחרי שאישה יולדת ילד היא מבינה מה זאת אהבה. יש דברים שאת לא עושה איתו כי אסור, אבל כל המפגש איתו, כל המפגש עם הגוף שלו, יש לו ערך לגמרי ארוטי. איך תאהבי גברים אחרים אחרי כזה דבר? גם ככה זה תמיד בהסתייגות, גם ככה את רואה להם תמיד בעיניים, אבל אחרי בן קטן? זה בכלל לא אותה ליגה.
22. נשים הן מאוד בזבזניות, אבל יש גם כמה נשים קמצניות. בדרך כלל האשה הפזרנית תחזיק בעל קמצן, שישמור עליה. הן בוחרות אותם אינטואיטיבית, וככה גם הבעל מקבל לגיטימציה לקמצנות שלו - זה נראה כאילו הוא חייב להיות קמצן כדי לשמור על אשתו. בכל מקרה, הבזבזניות הן הנשים השוות, אלה שאתה רוצה לצאת איתן, הנשים המדליקות, שבא לך לנהל איתן רומן. בזבזנות תמיד מקרינה על תכונות אחרות. אבל זה בסדר, כי יש שמחבבים את הדודה האנאלית, המכווצת דווקא.
23. נשים הן יצורים נחושים. אנחנו מוכנות ליהנות מהתהליך, אבל המטרה בסופו של דבר היא בראש מעיינינו.
24. לא נעים לי להגיד, אבל נשים מנוגה וגברים ממאדים זה די נוגע בנקודות אמיתיות. אנחנו באמת נורא שונים אחד מהשני.
25. נשים לא אכזריות בכלל. אולי לגבר שעשה להן רע הן יהיו רעות, אבל אכזריות? אכזריות זה לירות בילד בשטחים. את מכירה אישה שפויה שהיתה מסוגלת לעשות את זה?
הכתבה התפרסמה בבלייזר בשנת 2002