שתף קטע נבחר

כתר רוכשת 50% מהוצאת הספרים הקיבוץ המאוחד

התנועות הקיבוציות, שהחזיקו עד כה בבעלות מלאה בהוצאת הספרים, מכרו 50% לכתר תמורת 6.5 מיליון שקל. ההסכם כרוך באישור הממונה על ההגבלים

הוצאת הספרים כתר חתמה אתמול (ג') על הסכם לפיו תרכוש מהתנועות הקיבוציות, הקיבוץ הארצי והתנועה הקיבוצית המאוחדת, 50% מהוצאת הספרים הקיבוץ המאוחד תמורת 6.5 מיליון שקל. עוד הסכימו שתי ההוצאות כי כתר תפיץ את ספרי הקיבוץ המאוחד. 

 

ההסכם טעון אישור של הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן.

 

הוצאת הקיבוץ המאוחד נמצאה עד כה בבעלות מלאה של התנועות הקיבוציות, שיחזיקו מעתה 50% ממנה. כתר נמצאת בבעלות משותפת (50%-50%) של חברת כתר ספרים הנסחרת בבורסה לניירות ערך ושל רשת סטימצקי, שנרכשה לאחרונה בידי קרן ההשקעות מרקסטון. הוצאת הקיבוץ המאוחד עצמה עברה לפני 5 שנים מיזוג עם ספרית פועלים.

 

"המיזוג יוצר קבוצה חזקה של הוצאות ספרים המתאפיינות באיכות מצד אחד ובריבוי רבי מכר וכוח שיווקי רב מצד שני", אומר מנכ"ל כתר, יפתח דקל. עוד נמסר מכתר כי העסקה החדשה צפויה להגדיל את החשיפה ליצירות הספרותיות של הקיבוץ המאוחד ואת הפעילות העסקית של שתי ההוצאות.

 

יצויין כי סקירה שערכה לאחרונה חברת המחקר D&B קבעה כי השינויים בענף הספרים בעקבות מכירת סטימצקי למרקסטון יגדילו את רמת הסיכון של חברות ההוצאה לאור. 

 

הקיבוץ המאוחד עוסקת בהוצאה לאור של סיפורת מקור ותרגום, שירה, עיון, יהדות וילדים ומחזיקה גם במותג הספרים "הספרייה החדשה". ההוצאה מוציאה לאור, בין השאר, את ספריהם של א.ב. יהושע, דוד גרוסמן, מרים רות, נורית זרחי, יהודית קציר, יהודית הנדל ונתן אלתרמן ואת התרגומים לספרי ז'וזה סראמאגו, אלזה מורנטה וארי דה-לוקה. מנכ"ל ההוצאה הוא הפרופסור עוזי שביט.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
 יפתח דקל מנכ"ל הוצאת כתר
יפתח דקל מנכ"ל הוצאת כתר
מומלצים