שתף קטע נבחר

מסירות דצמבר: בלימת חירום

שוק הרכב הישראלי ביצע בלימת חירום בדצמבר, בציפייה להורדת מחירי המכוניות ב-2007. התוצאה: ירידה של כ-3% במסירות הרכב בשנת 2006. ומאזדה צללה למקום שישי

שנת 2006 הסתיימה, ורגע לפני שמתפנים לסיכומי שנה בתחום מכירות המכוניות, מפרסם איגוד יבואני הרכב את נתוני חודש דצמבר. כצפוי, חודש זה סבל ממכירות נמוכות יחסית, בעיקר במותגים המסתמכים באופן מובהק על ציי הרכב. מנגד, יבואנים שידועים כמי שנשען על לקוחות פרטיים, נרשמו במרבית המקרים "עסקים כרגיל".

מסירות רכב לפי מותג - דצמבר 2006

 

כתוצאה מהירידה במכירות לציי הרכב, נמסרו בדצמבר רק 10,907 מכוניות, ירידה של 13% בהשוואה לממוצע של כ-12,600 מכוניות ב-11 החודשים הראשונים של 2006. בסך הכל נמסרו בישראל - על-פי נתונים ראשוניים של יבואני הרכב - 149,505 מכוניות, כ-3% פחות מנתוני 2005, שעמדו על 153,658 מסירות.

 

מאזדה - מקום שישי

זו כותרת משנה שלא ראינו כבר הרבה זמן בישראל, וכנראה לא תחזור גם בעתיד הנראה לעין. מאזדה הגיעה רק למקום השישי בדצמבר, עם פחות ממחצית המסירות לה היא מורגלת - 621 יחידות. הקדימו אותה טויוטה (1,558), יונדאי (1,338), פורד (1,008), פולקסווגן (758) ושברולט, עם 666 מסירות. במקום השביעי ניצבת בדצמבר דייהטסו (537), לפני סובארו (481), רנו (475) וסוזוקי, במקום עשירי עם 427 יחידות.

 

דלק מוטורס, יבואנית מאזדה ופורד, הגיעה בדצמבר למקום השני (1,629 מסירות), אחרי כלמוביל (יונדאי, מיצובישי ומרצדס) עם 1,761 יחידות, ולפני יוניון מוטורס (טויוטה ולקסוס) עם 1,582 מכוניות חדשות. במקום הרביעי בדירוג היבואניות הגיעה צ'מפיון מוטורס (אודי, סיאט, סקודה ופולקסווגן) עם 1,234 מכוניות, לפני יוניברסל מוטורס (אופל, איסוזו, סאאב ושברולט), שמסרה 803. אל המקום השישי בדצמבר הגיע במפתיע סמל"ת (אלפא רומיאו, פיאט וקאיה), שמסרה 717 מכוניות חדשות - כמעט פי שלוש מהמסירות הממוצעות שלה ביתר חודשי השנה. עם זאת, סמל"ת עדיין מציגה ירידה של 2% בתמונה הכללית, לעומת 2005.

מסירות 2006 - נתונים ראשוניים (לפי יבואניות)

 

יבואניות שמציגות עלייה במהלך 2006 כוללות את יוניון מוטורס (7%), יפנאוטו (סובארו, עם 20% יותר), טלקאר (105% יותר דייהטסו וסאנגיונג) וקמור, יבואנית ב.מ.וו, שצמחה ב-2% צנועים. מנגד, מציגות ירידה דלק מוטורס (6%), יוניברסל מוטורס (25%), לובינסקי (פיז'ו-סיטרואן, 11%), קרסו (ניסאן ורנו, 12%), מאיר (הונדה, וולוו ויגואר, 14%), וחברת המזרח, שצנחה ב-53%. זאת, בין היתר בשל הפסקת יבוא מכוניות רובר והתמקדות בלנד רובר.

 

סיכום מכירות שוק הרכב הישראלי בשנת 2006, יפורסם בקרוב.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאזדה. רק מקום שישי
מאזדה. רק מקום שישי
מומלצים