שתף קטע נבחר

הנגד החשוד באונס חיילת ישוחרר בתנאי ריתוק

בית דין צבאי הורה לשחרר ממעצר את איש הקבע בדרגת רנ"ג שנעצר בחשד שאנס חיילת וביצע בה עבירות מין כשהייתה תחת פיקודו. זאת לאחר שהתגלו סתירות ובקיעים בעדותה. עורכת דינו: מהרגע הראשון טען כי החיילת משקרת

התפתחות מפתיעה בפרשת איש הקבע הבכיר מפיקוד הדרום החשוד באונס חיילת: בית הדין הצבאי של פיקוד דרום הורה אמש (יום ב') לשחררו ממעצר ולהעבירו לפי שעה לבסיס צבאי בתנאי ריתוק. זאת לאחר שהתגלו סתירות ובקיעים בעדות המתלוננת.

 

החיילת בת ה-20 התלוננה נגד איש קבע בדרגת רב-נגד, בן 46, והוא נעצר בחשד שאנס אותה וביצע בה עבירות מין כשהיתה תחת פיקודו. בית הדין הצבאי קבע כי יש יסוד סביר בחשדות נגד החשוד, והאריך את מעצרו. זאת בהתבסס גם על חקירה סמויה שנערכה בעניינו במשך מספר ימים. 

 

בדיון נוסף שנערך בבית הדין, התברר כי החיילת נהגה בעבר להמציא סיפורים ולשקר בנסיבות שונות כד להפיק טובות הנאה. למשל, סיפרה למפקדיה כי היא בהריון כדי לקבל חופשה במסגרתה תוכל להסדיר חובות. כמו-כן הצטברו עדויות על עברה המשמעתי, לרבות קטטה שבה השתתפה.

 

למרות הדברים, שבה התביעה הצבאית ודרשה את המשך מעצרו של הנגד מאחורי סורג ובריח במשך שישה ימים נוספים. לטענת התביעה, קיימת תשתית ראייתית המקימה סכוי סביר להרשעת הנגד בעבירות אינוס. מנגד, טענה סניגורתו, עו"ד אלמוגית אביטל כי בחומר הראיות מצויים בקיעים בעדות המתלוננת.

 

השופטת, סא"ל אורלי מרקמן, ציינה בהחלטתה כי בחומר החקירה ישנן עדויות אשר אינן מתיישבות עם אמרותיה של המתלוננת. לדבריה יש בעדויות אלה להשליך על מהימנותה של המתלוננת. מנגד ציינה כי ניתן להתרשם כי החשוד התנהג באופן דואג ואיכפתי לחיילת וזאת לא חששה ממנו.

 

כאמור, השופטת הורתה על שחרורו מהכלא, והעברתו ליחידה צבאית בתנאי ריתוק (מעצר פתוח). התביעה לא ויתרה והחליטה לערער על ההחלטה, כך ששחרורו מהכלא עוכב עד לדיון בבית הדין הצבאי לערעורים.

 

בסביבתו של הנגד נשמעה אופטימיות רבה בעקבות הדיון. "מהרגע הראשון טען החשוד כי החיילת משקרת", אמרה עו"ד אביטל, "חקירת מצ"ח המעמיקה והמסועפת מגלה שקרים אלו, ויחד עם עדויות נוספות ניתן לראות כי אינה אמינה. אנו משוכנעים כי בסופו של דבר הנגד יזוכה מכל אשמה". 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עו"ד אביטל: מלכתחילה טען שהיא משקרת
עו"ד אביטל: מלכתחילה טען שהיא משקרת
מומלצים