פנה קוטה חלומית
צחורה ורכה, עם רעיונות לשני רטבים קלים: פירות יער או דבש וצנוברים
פנה קוטה בסיסית
10 מנות, בכוסות או בגביעים בנפח 150 מ"ל כל אחד
המרכיבים
3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
1 תרמיל וניל, חצוי לאורכו
1/2 כוס (100 מ"ל) חלב
4 כפיות אבקת ג'לטין
אפשרויות לרטבים
רוטב פירות יער ויין קינוח (מתכון בהמשך)
רוטב דבש וצנוברים (מתכון בהמשך)
ההכנה
1. שמים בסיר את השמנת והסוכר, מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומוסיפים גם את התרמיל עצמו. מבשלים על להבה בינונית תוך טריפה במטרפה ידנית מדי פעם, כמה דקות, רק עד שהסוכר נמס - אבל מקפידים לא להביא לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים.
2. מערבבים את אבקת הג'לטין בחלב ומחממים חצי דקה במיקרוגל או בסיר על הכיריים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ואין אף גוש. מוסיפים לשמנת הצוננת ומערבבים, רצוי במטרפה ידנית. מסננים דרך מסננת דקה (כדי להיפטר באופן סופי ונחרץ מגושים) ויוצקים לכלים. ומה עושים עם תרמילי הווניל שנשארו במסננת? עוברים לטיפ שלמטה.
3. מאחסנים במקרר חמש שעות לפחות (עד יומיים, אבל לא יותר, אם תשמרו את הפנה קוטה זמן ארוך יותר היא תהפוך צמיגית מאוד, כדרכם של קינוחים המכילים ג'לטין, וזה לא יהיה כיף בכלל).
4. מוציאים את הפנה קוטה הקרה ובוחרים באחד משני הרטבים שלהלן.
רוטב יין קינוח ופירות יער
ל- 10 מנות
המרכיבים
4 כוסות פירות יער מוקפאים מעורבבים או פטל מוקפא או דובדבנים מוקפאים
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס יין קינוח מתוק (למשל יין "מוסקט")
2 כוסות פירות יער או תותים טריים, או פטל מוקפא, מופשר
ההכנה
שמים במחבת רחבה את פירות היער, מוסיפים את הסוכר ואת היין ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 15-20 דקות, עד שכמות הרוטב מצטמצת למחצית בערך. מסירים מהכיריים ומצננים. יוצקים על הפנה קוטה הקרה ומקשטים בפירות הטריים. מגישים מיד.
רוטב דבש וצנוברים קל מאוד
ל-10 מנות
המרכיבים
1 כוס דבש
1/2 כוס צנוברים
ההכנה
מחממים מחבת מעל להבה בינונית וכשהיא חמה קולים בה את הצנוברים (לא צריך להוסיף שמן) עד שהם מזהיבים (משגיחים כל הזמן, שלא יחרכו). יוצקים פנימה את הדבש ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים. יוצקים על הפנה קוטה הקרה. מגישים מיד.
מה עושים עם תרמילי הווניל אחרי הבישול? סוכר וניל נטול מאמץ!
ואם כבר, איך מכינים סוכר וניל ביתי משוכלל?
מעבדים במעבד המזון סוכר לבן ותרמילי וניל טריים (לא כאלה שעברו בישול) לפי יחס של 2-3 תרמילים ל-1 ק"ג סוכר. שומרים בקופסה אטומה.
סגנון: נטשה חיימוביץ', סליס סטודיו
