שתף קטע נבחר

פנה קוטה חלומית

צחורה ורכה, עם רעיונות לשני רטבים קלים: פירות יער או דבש וצנוברים

בימוי וסגנון: נטשה חיימוביץ';צילום סטילס: יוסי סליס; עריכה: שיראל פרלברג; איפור וסגנון אופנה: לימור ריחנה;חולצה: טופ שופ; עגילים: ענת בן ארצי קראוס;מגש: פלורליס; גביעי זכוכית:רשת אי.די. דיזיין (משה ענתבי. צילום סטילס: יוסי סליס)
 
שמנת מבושלת. זה בערך כל מה שיש בקינוח האיטלקי הענוג, וזה המון. פשוט מאוד להכין (ולכן אפשר להתמחות בקלות בשיטה הבסיסית ואז לשנות בכל פעם את הרטבים והתוספות). חוץ מזה, הפנה קוטה משתייכת בכבוד לז'אנר הקינוחים שאפשר להכין בשקט שעות מראש, לאחסן במקרר ולשכוח מהם. קצת לפני שהאורחים באים מתקתקים את הרטבים, שולפים אותה, ומרגישים אנשים קלילים ונינוחים.
 

פנה קוטה בסיסית

10 מנות, בכוסות או בגביעים בנפח 150 מ"ל כל אחד

 

המרכיבים

3 מכלים (750 מ"ל) שמנת מתוקה

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 תרמיל וניל, חצוי לאורכו

1/2 כוס (100 מ"ל) חלב

4 כפיות אבקת ג'לטין

אפשרויות לרטבים

רוטב פירות יער ויין קינוח (מתכון בהמשך)

רוטב דבש וצנוברים (מתכון בהמשך)

 

ההכנה

1. שמים בסיר את השמנת והסוכר, מגרדים פנימה את גרגירי הווניל ומוסיפים גם את התרמיל עצמו. מבשלים על להבה בינונית תוך טריפה במטרפה ידנית מדי פעם, כמה דקות, רק עד שהסוכר נמס - אבל מקפידים לא להביא לרתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים.

2. מערבבים את אבקת הג'לטין בחלב ומחממים חצי דקה במיקרוגל או בסיר על הכיריים, עד שהג'לטין נמס לחלוטין ואין אף גוש. מוסיפים לשמנת הצוננת ומערבבים, רצוי במטרפה ידנית. מסננים דרך מסננת דקה (כדי להיפטר באופן סופי ונחרץ מגושים) ויוצקים לכלים. ומה עושים עם תרמילי הווניל שנשארו במסננת? עוברים לטיפ שלמטה.

3. מאחסנים במקרר חמש שעות לפחות (עד יומיים, אבל לא יותר, אם תשמרו את הפנה קוטה זמן ארוך יותר היא תהפוך צמיגית מאוד, כדרכם של קינוחים המכילים ג'לטין, וזה לא יהיה כיף בכלל).

4. מוציאים את הפנה קוטה הקרה ובוחרים באחד משני הרטבים שלהלן.

 

רוטב יין קינוח ופירות יער

ל- 10 מנות

 

המרכיבים

4 כוסות פירות יער מוקפאים מעורבבים או פטל מוקפא או דובדבנים מוקפאים

1/3 כוס סוכר

1/3 כוס יין קינוח מתוק (למשל יין "מוסקט")

2 כוסות פירות יער או תותים טריים, או פטל מוקפא, מופשר

 

ההכנה

שמים במחבת רחבה את פירות היער, מוסיפים את הסוכר ואת היין ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה 15-20 דקות, עד שכמות הרוטב מצטמצת למחצית בערך. מסירים מהכיריים ומצננים. יוצקים על הפנה קוטה הקרה ומקשטים בפירות הטריים. מגישים מיד.

 

רוטב דבש וצנוברים קל מאוד

ל-10 מנות

 

המרכיבים

1 כוס דבש

1/2 כוס צנוברים

 

ההכנה

מחממים מחבת מעל להבה בינונית וכשהיא חמה קולים בה את הצנוברים (לא צריך להוסיף שמן) עד שהם מזהיבים (משגיחים כל הזמן, שלא יחרכו). יוצקים פנימה את הדבש ומערבבים. מסירים מהכיריים ומצננים. יוצקים על הפנה קוטה הקרה. מגישים מיד.

 

מה עושים עם תרמילי הווניל אחרי הבישול? סוכר וניל נטול מאמץ!

מייבשים אותם בעדינות, ובחיים לא חושבים לזרוק אותם - כי הם עדיין אוצר בשלני, מסמורטטים ככל שיהיו. אחרי הייבוש טומנים אותם בתוך קופסת סוכר לבן. זהו. אפילו בלי שתטרחו לטחון הכל יחד, תוך כמה ימים כבר יווצר שם מעצמו סוכר בניחוח וניל. בפעם הבאה שתכינו עוגה מהירה או אפילו תותים בשמנת, הבושם האותנטי הזה יהיה שווה המון. ובכל פעם שתשתמשו בתרמיל חדש, פשוט תגניבו גם אותו לשם.

  

ואם כבר, איך מכינים סוכר וניל ביתי משוכלל?

מעבדים במעבד המזון סוכר לבן ותרמילי וניל טריים (לא כאלה שעברו בישול) לפי יחס של 2-3 תרמילים ל-1 ק"ג סוכר. שומרים בקופסה אטומה.

 

לכל מתכוני הווידאו של שף

 

סגנון: נטשה חיימוביץ', סליס סטודיו

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פנה קוטה עם רוטב פירות ועם דבש וצנוברים.
פנה קוטה עם רוטב פירות ועם דבש וצנוברים.
צילום: יוסי סליס
הכותבת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" בלאשה
הכותבת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" בלאשה
צילום: רן גולני
מגזין שף
מגזין שף
מומלצים