שתף קטע נבחר

מאפינס גבינות בכלום עבודה

מכינים בלי מאמץ, ומגישים בארוחות הלבנות של שבועות, וגם הרבה אחר כך

 

 

בימוי וסגנון - נטשה חיימוביץ';איפור וסגנון אופנה: לימור ריחנה;מגש וספלים- רשת אי. די. דיזיין; מפיות – רשת ביתילי; צלחות – חפצים;חולצה - רשת קסטרו (שי רוזנצוויג)
 
 
זהו פשוט מאפה קטן ומנחם שאני מכינה לעיתים קרובות בבוקר שבת,
אחרי שאני בוחנת מה מתחולל במקרר שלי. בשלב הבא, אני אוספת את כל הגבינות שנשארו שם לכדי מאפינס, רכים במיוחד. כל מה שצריך לזכור כאן הוא שמשקל הגבינות הצהובות המגוונות שאוספים מהמקרר ומגררים צריך להיות בסך הכל כוס אחת וכזה הוא גם משקל הפטה והגבינות המלוחות.  לעתים (לכבוד שבועות למשל) אני גם ממש קונה לכבוד המאפינס האלה גבינות במתכוון, ואז בדרך כלל מתפקדת בתפקיד הצהובה קשקבל מגוררת, ובתפקיד המלוחה פטה כבשים.
זהו. השאר באמת לא דורש כמעט שום מאמץ, ואפשר לומר שהמאפינס האלה כמעט מערבבים את עצמם, בנחת, בקערה אחת בלבד.

 

מאפינס גבינות רכים

תבנית בעלת 12 שקעים

 

המרכיבים

 

3 ביצים

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1/4 כוס (4 כפות, 60 מ"ל) שמן זית  + שמן זית לשימון התבנית

1 כוס (250 גרם) גבינות צהובות, מכל סוג שאתם אוהבים, כולל ואף רצוי גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררות (ואפשר גם  גבינת צ'דר, בפיסות קטנות)

1 כוס (250 גרם) גבינת פטה עזים או כבשים מפוררת או גבינה "מלוחה" אחרת (ואם היא מאוד מלוחה, כדאי לשרות אותה במים לפני האפייה כדי להפיג את המליחות העזה)

3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח

1 כוס (140 גרם) קמח תירס

3 כפיות (15 גרם) אבקת אפייה

1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה

מלח (לפי הטעם, או לפי דרגת המליחות של הגבינות), פלפל שחור

3/4 כוס בצל ירוק או עירית, קצוצים דק

 

ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

2. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את השמנת ואת שמן הזית וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הגבינות וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח הלבן, את קמח התירס, את אבקת האפייה ואת הסודה לשתייה ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מלח (כאמור - בזהירות, יתכן שהבלילה כבר מלוחה) ופלפל שחור ואת הבצק הירוק (או העירית) ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה.

3. משמנים את שקעי התבנית ואת החלק העליון שמסביב לשקעים בשמן זית. 

4. יוצקים את העיסה לשקעים כך שלא ימלאו אותה לחלוטין (בערך עד שלושה-רבעים מנפחם) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ותפוחים וקיסם הננעץ בהם יוצא נקי. מגישים תיכף, חמים. 

 

לכל מתכוני הווידאו של שף

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חמימים. מאפינס גבינות
חמימים. מאפינס גבינות
צילום: יוסי סליס
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
המחברת, איילת הירשמן, היא עורכת מגזין "שף" ב"לאשה"
צילום: רן גולני
מגזין שף מבית "לאשה"
מגזין שף מבית "לאשה"
מומלצים