מאפינס גבינות בכלום עבודה
מכינים בלי מאמץ, ומגישים בארוחות הלבנות של שבועות, וגם הרבה אחר כך
מאפינס גבינות רכים
המרכיבים
3 ביצים
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/4 כוס (4 כפות, 60 מ"ל) שמן זית + שמן זית לשימון התבנית
1 כוס (250 גרם) גבינות צהובות, מכל סוג שאתם אוהבים, כולל ואף רצוי גבינת פרמזן או קשקבל, מגוררות (ואפשר גם גבינת צ'דר, בפיסות קטנות)
1 כוס (250 גרם) גבינת פטה עזים או כבשים מפוררת או גבינה "מלוחה" אחרת (ואם היא מאוד מלוחה, כדאי לשרות אותה במים לפני האפייה כדי להפיג את המליחות העזה)
3/4 2 כוסות (385 גרם) קמח
1 כוס (140 גרם) קמח תירס
3 כפיות (15 גרם) אבקת אפייה
1 כפית (5 גרם) סודה לשתייה
מלח (לפי הטעם, או לפי דרגת המליחות של הגבינות), פלפל שחור
3/4 כוס בצל ירוק או עירית, קצוצים דק
ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את השמנת ואת שמן הזית וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה. מוסיפים את הגבינות וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח הלבן, את קמח התירס, את אבקת האפייה ואת הסודה לשתייה ומערבבים בכמה תנועות קצרות, רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים מלח (כאמור - בזהירות, יתכן שהבלילה כבר מלוחה) ופלפל שחור ואת הבצק הירוק (או העירית) ומערבבים רק עד שהעיסה אחידה.
3. משמנים את שקעי התבנית ואת החלק העליון שמסביב לשקעים בשמן זית.
4. יוצקים את העיסה לשקעים כך שלא ימלאו אותה לחלוטין (בערך עד שלושה-רבעים מנפחם) ואופים כ-20 דקות, עד שהמאפינס זהובים ותפוחים וקיסם הננעץ בהם יוצא נקי. מגישים תיכף, חמים.
לכל מתכוני הווידאו של שף
