חשד: בע"ח נותרו ללא מזון בחנות בתל-אביב
תושבי תל אביב טוענים כי במשך כל ימי החג וסוף השבוע נותרו בעלי חיים בחנות לממכר חיות מחמד "מיאו, חתולה" ללא מזון ומים, ובכלובים מלוכלכים המסכנים את חייהם. מתנדב מעמותת "משמר בעלי החיים" מעלה טענות דומות. בעלי החנות: "החיות קיבלו אוכל פעמיים במשך החג וגם מצע הכלובים הוחלף. זו תלונה קנטרנית"
"זה מתסכל לראות בעלי חיים בלי מים ומזון מצידה השני של הזכוכית, בלי יכולת לעזור להם". כך אומרת נטע (השם האמיתי שמור במערכת), תושבת תל-אביב, שמחתה יחד עם מספר תושבים נוספים נגד הזנחה לכאורה של חיות מחמד, במהלך תקופת החג בחנות "מיאו, חתולה" בעיר.
לדבריה, היא הבחינה ביום רביעי שעבר, כי לאחר שהחנות נסגרה לרגל כניסת החג, הוענק למכרסמים ולציפורים מזון ומים בכמות גדולה מאוד. "זה העלה אצלי את החשד שבעל החנות לא מתכוון לבוא למקום במשך מספר ימים, והחלטתי לעקוב אחר מצבן של החיות", סיפרה נטע ל-ynet. "ביום חמישי בלילה כבר נראתה בבירור מצוקה של מזון. בכלובים רבים לא נותרה אספקת מים, הארנבונים החלו לטפס זה על זה, התוכים גירדו את קרקעית הצלחת שנותרה ריקה".

מספר תושבים השאירו הודעות קוליות במשיבון החנות בתקווה ליידע את בעלי החנות בנוגע למצב החיות. לטענתם, לא נעשה דבר לשיפור מצבן במהלך החג. כשחששו לגורל בעלי החיים, יצרו קשר עם דורון ברנר, מעמותת "משמר בעלי החיים", הפועלת במסגרת התנדבותית במשטרה למען בעלי חיים במצוקה. בעקבות התלונה, יצא ברנר בשבת על מנת לבדוק את הנושא, ונחרד לגלות את מצבן של החיות בחנות.
"ברוב הכלובים לא היה מזון ומים", מספר ברנר. "הארנבונים וחזירי הים נראו מעולפים, חלקם היו בהיסטריה, התוכים היו עם מקור פתוח ושיוועו למים, הכלובים היו מטונפים מצואה, שתן וניתן היה לראות בבירור שרגלי הארנבים צהובות ממגע עם השתן". לדבריו, גם העובדה כי בחנות לא היה מיזוג הקשתה על מצבם של בעלי החיים במקום. לאחר התייעצות עם וטרינר לחיות אקזוטיות, הגיש אמש ברנר תלונה במשטרת מרחב ירקון בגין הזנחת בעלי חיים.
וטרינר: בעלי החיים עלולים להתייבש