משחק שיא לפומרנץ: 15 שערים וניצחון
מלך שערי הליגה השווייצרית לא מפסיק להפציץ: לעיני משפחתו והגיבור המקומי לימה, הוא הוביל את קריינס לניצחון תחתית חשוב. הישג גם לתום פרייז וקבוצתו בספרד
חן פומרנץ עבר השנה לקבוצה קטנה יותר בשווייץ, כדי לקחת על עצמו מושכות הנהגה ולבלוט בדרך לטיפוס למדרגה הבאה. בשבת הגיע הרגע הגדול ביותר של מרכז נבחרת ישראל, שהפך השנה למלך השערים הבלתי מעורער בליגה השווייצרית.
פומרנץ כבש לא פחות מ-15 שערים בניצחון הביתי והחשוב של קבוצתו מלוצרן, קריינס, 28:35 (13:20 במחצית) על היריבה לתחתית אנדינגן. עקב כך עלתה קריינס למקום העשירי, עם מאזן של שלושה נצחונות ושבעה הפסדים, והסקורר שלה עלה למאזן 95 כיבושים, כמעט 10 למשחק.

פומרנץ. משחק שיא בשוויץ (צילום: באדיבות קריינס)
פומרנץ הציג את משחקו האישי הטוב יותר דווקא לעיני שלושה מבקרים מיוחדים. הראשונים היו אביו ואחיו, אליהם נוסף קרלוס לימה. מדובר בשחקן לשעבר שצמח בקריינס ועלה לגדולה עם אליפויות בספרד ובגרמניה. פומרנץ מקווה לפחות ללכת בדרכו, וכבר מזמן סימן את אחת משתי הליגות הטובות בעולם כמטרתו לעונה הבאה.
בינתיים בספרד, בליגה השלישית המחוזית, גם תום פרייז סיים את השבת עם חיוך גדול. הפיבוט הישראלי אמנם לא שיחק כמעט בהתקפה, אבל היה שותף להגנה מצוינת בניצחון קבוצתו בדאחוס 22:27 על מוגר, שהוליכה את הטבלה. פרייז הורחק 13 דקות מהסיום, אחרי שלוש יציאות ל-2 דקות. בדאחוס רשמה את הישגה הטוב ביותר העונה, ובמאזנה ארבעה נצחונות ושלושה הפסדים.
חן פומרנץ
צילום: Benedikt Anderes
מומלצים