זמן עדכון מחשב הרישוי - לא פחות משבועיים
מחשב הרישוי של משרד התחבורה עובד לאט. מה לאט, הוא בקושי מצליח לזוז. עובדה: לא פחות משבועיים לוקח לו להתעדכן במקרים מסויימים
כולנו יודעים זאת. מדינת ישראל קנתה הרי לעצמה שם עולמי בזכות תעשיית היי-טק מתקדמת. יזמים של חברות ישראליות בתחום הזה הפכו למיליונרים, כאשר החברות שהקימו נרכשו בסכומי עתק על-ידי חברות ענק בינלאומיות. עכשיו יש אפילו מי שמאמין שנוכל להיות אור לגויים גם בתחום יצור והפעלת רכב חשמלי.
אז אולי מישהו יוכל להסביר לנו, למה במדינה כזו מתקדמת צריך להמתין שבועיים תמימים מיום תשלום עבור אגרת רישוי לרכב, ועד ליום בו התשלום הזה נקלט במשרד הרישוי?

עברתם טסט? חכו שבועיים עד למכירת המכונית (צילום: גלעד קוולרצ'יק)
ניראה לכם הזוי?
אז תשאלו את י.ב, שביקש לרכוש מכונית גולף משומשת. חיפש וחיפש, עד שמצא אחת. יחד עם הבעלים הקודמים - שסיפר כי רק לפני יומיים עבר טסט במכון דינמומטר בתל-אביב ובקרבת מקום גם שילם את אגרת הרישוי - הלכו השניים לסניף בנק הדואר ברחוב דיזנגוף כדי להעביר בעלות.אלא שאז הופתעו השניים לגלות שמדובר במשימה בלתי אפשרית. פקידת הבנק שנכנסה למחשב הודיעה שלא ניתן לבצע העברת בעלות כי לרכב אין טסט. השניים חייכו בבטחון, שלפו את רישיון הרכב והראו לפקידה שהרכב עבר טסט לפני יומיים-שלושה, האגרה עבור הטסט שולמה, והרשיון חתום כדת וכדין על-ידי מכון הרישוי.
תשובת הפקידה הייתה מהירה: "לא מעניין אותי הרישיון. המחשב לא מאפשר להעביר בעלות כי לרכב אין טסט. זה יכול לקחת עד שבועיים עד שהאישור הזה מגיע מבנק הדואר למשרד הרישוי, ומתעדכן. עד אז - אי אפשר להעביר בעלות".
השניים נדהמו, וגם אנחנו
תחילה פנינו לבנק הדואר, כדי לברר איך יתכן שתשלום שמתבצע באחד הסניפים שלו, אינו מופיע בסניף אחר. תשובת בנק הדואר: "פנו למשרד הרישוי, שמבקש מאיתנו להעביר אליהם את ריכוז התשלומים אחת ל-10 ימים. מבחינתנו אין בעיה להעביר חומר מדי יום, אלא שאנו פועלים בנושא לפי בקשת הלקוח", כך הדוברת.אז פנינו למשרד התחבורה. ואכן, מתבר כי לכאן לא הגיעה עדיין שום מהפיכה טכנולוגית. "במקרה זה", אמר לנו דובר המשרד אבנר עובדיה, "מדובר בכפל רישיון שהוצא על-ידי הבעלים של הרכב במשרד הרישוי, כנראה משום שהרישיון המקורי אבד. מכל מקום, הוא הוצא לאחר שפג תוקפו של הטסט הישן לרכב, ולכן הופיע ברישומים שלנו שלרכב אין טסט. על רשיון כזה - לא מקורי - מופיעים סימני קוד שונים. לכן, עד שהתשלום עבור הרשיון מתעדכן במחשב משרד הרישוי, עוברים 10 ימים עד שבועיים".
תשובה זו כמובן שלא מקובלת עלינו, בוודאי לא בעידן בו הדואר מקושר ישירות למחשב משרד הרישוי. בשפתנו הפשוטה היינו מכנים זאת "מחדל חמור", "רשלנות של הריבון", "זלזול באזרח" ואפילו "חוצפה".
בכל מקרה, בעיה
למרות דברי משרד התחבורה, מתברר שגם אם אתם מקבלים את חידוש הרשיון מקורי בדואר, ולא משלמים אותו באמצעות האינטרנט או שירותי הטלפון של משרד הרישוי, אלא הולכים לסניף הדואר, העדכון במחשב משרד הרישוי מתקבל רק אחרי חמישה ימים. עד אז, שלא יהיה ספק, הרכב שלכם עשוי להופיע ברישומים כרכב שלא עבר טסט. למשל, אם עברתם את הטסט ביום האחרון בו תקף הרישיון הקודם.במשרד התחבורה מבטיחים שהבעיה הזו תפתר במהלך החודשים הקרובים, כאשר תופעל תוכנה חדשה שתתקן את הליקויים. אז אגב אפשר יהיה לשלם עבור הרישיון בעשרות תחנות שיפעלו באתרים שונים בארץ, כולל בתחנות דלק שונות. בינתיים, כל שנותר לנו הוא להמתין בסבלנות. אולי בכל זאת נגיע לעידן הבא...
כמה זמן לוקח לעדכן את הרישיון? (אילוסטרציה)
מומלצים