שתף קטע נבחר

יש עוגה שאפשר לאכול ולהשאיר שלמה

הכירו את עוגת השלווה, וקבלו את המתכון המפורט של הפליי ליידי להכנתה. אתם מוזמנים לשנות ולהחליף את המרכיבים בהתאם למצרכים המרכיבים את חייכם

כל יום שמתחיל הוא כמו עוגה. עוגת השלווה שלנו. במשך היום הבחירות שלנו נוגסות מן העוגה הזו. זוהי עוגה מיוחדת, שמזינה את הגוף ואת הנפש גם יחד. אני אתן לכם את המתכון לעוגה הזו.

 

הצעד הראשון הוא הרצון בפיסת שלווה. השלווה חייבת להגיע מן העוגה השלמה. וזהו המתכון שלי: לכל עוגה שהכנתי אי פעם היה בסיס בצק. לעוגה הזו יש בצק בבסיס וגם שכבת בצק שמכסה אותה. הבצק עשוי מן הרכיבים המעולים ביותר, ומעניק בסיס מצוין. אלה הם ההרגלים שמהם אתם מרכיבים את השגרות שלכם. אנחנו מתחילים בהכנת העוגה ערב קודם, תוך יישום שגרת לפני-השינה שלנו. זוהי שכבת הבצק שעליה מבוססת עוגת השלווה שלנו.

 

הכנת הבסיס אורכת דקות ספורות בלבד. אתם מכינים בגדים למחר, בודקים את היומן, מבריקים את הכיור ומפנים את שאריות ארוחת הערב, מטפלים באזור אסון אחד, שמים ליד הדלת את מה שתצטרכו לקחת מחר, כדי שלא תשכחו. מצחצחים שיניים, רוחצים פנים, הולכים לישון בשעה סבירה וישנים. תענוג להכין את בסיס הבצק כשחושבים כמה כיף יהיה להשלים את ההכנה של עוגת השלווה הזו מחר.

 

את שכבת הבצק המכסה את העוגה נכין ברגע שנקום. מתחילים בכך שמתעוררים כמה דקות לפני שאר בני המשפחה. כך אתם יכולים להתלבש בשלווה. רואים איך אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה? העוגה לא מוכנה עדיין, אבל אתם יכולים כבר להתחיל להרגיש את טעמה על הלשון. שגרת הבוקר נמשכת בבדיקת היומן, נעילת נעליים, בדיקה של התפריט לקראת ארוחת הערב, סידור המיטה, אכילת ארוחת בוקר, והפעלת מכונת הכביסה. כך יוצרים כיסוי שיתאים לבסיס.

 

עכשיו עלינו להכין את המילוי העשיר והמגרה של עוגת השלווה. המילוי מורכב משגרה שבועית קבועה, שבה כל המרכיבים זמינים לנו בכל יום. שעה שבועית שבה אנו "מברכים את הבית", הר הכביסה נמצא תחת שליטה, תכנון הארוחות, עריכת קניות, היפטרות מן הברדא"ק (15 דקות בכל פעם), זמן לעצמו – כל אלה הם המרכיבים לעוגה נימוחה בפה. בלעדיהם, קשה מאוד ליצור בסיס יציב.

 

חישבו על כך. אי אפשר להכין בגדים ערב קודם אם אין כביסה נקייה. אי אפשר להתחיל לארגן את ארוחת הערב אם אין תוכנית והקניות לא נערכו. המילוי הוא מה שנותן את הטעם לעוגת השלווה.

 

מדי יום, יוצרות השגרות שלכם את עוגת השלווה. כשאין שגרה יעילה, אי אפשר לשבת וליהנות מן העוגה. יש לכם ברירה – בנו את העוגה, תיהנו ממנה – או שתוותרו על המרכיבים.

 

ברגע שהעוגה מוכנה, אתם יכולים לחלוק את השלווה הזו עם אחרים, בלי שתרגישו שקיפחו אתכם. על העוגה פיזרתם אבקת סוכר – זוהי האהבה העצמית שלכם. אתם כבר לא מרגישים כאילו מישהו גונב את העוגה שלכם כאשר מישהו מבני המשפחה מעצבן אתכם, או כאשר קורה שאתם טועים. אתם מגלים שאתם נהנים מן היום, ולא חוששים מהפתעות בלתי נעימות. עוגת השלווה הזו מזינה את גופכם ואת נשמתכם. היא מברכת את כל הסובבים אותנו, ואתם עשיתם את כל זה בשתי ידיים!

 

  • לעזרה נוספת בהתגברות על הברדא"ק, פנו אל אתר האינטרנט של פלייליידי והצטרפו חינם לקבוצת ההדרכה שלה, או קראו את ספרה, Sink Reflections, בהוצאת בנטאם, ואת ספרה החדש, Body Clutter, בהוצאת פיירסייד, שהגיע לרשימת רבי המכר של הניו-יורק טיימס.
  • הזכויות שמורות למרלה סילי, 2007. פרסום זה מופיע ברשות.
  • הקליקו כאן לכל הטורים של הפליי ליידי.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גם עוגת אגסים יכולה להשרות שלווה. הקליקו על התמונה למתכון
גם עוגת אגסים יכולה להשרות שלווה. הקליקו על התמונה למתכון
צילום: יוסי סליס
הפליי ליידי. גם אופה וגם עפה
הפליי ליידי. גם אופה וגם עפה
מומלצים