שתף קטע נבחר

ח"כים: מסוכן בסיני - צריך לסגור את מעבר טאבה

"כניסה לשטח היא הפקרות של המדינה", אומר יובל שטייניץ. אריה אלדד דורש להציב מחסום משטרתי. השגריר לשעבר דוד סולטן: "שטות מוחלטת"

הציבור מסרב להקשיב, אז המדינה תסגור לו את הגבול. בעקבות ההתרעות של המטה ללוחמה בטרור ואזהרת המסע החמורה לסיני, קוראים חברי הכנסת יובל שטייניץ ואריה אלדד לסגור מיידית את הגבול בטאבה. מנגד מאמין שגריר ישראל לשעבר במצרים, דוד סולטן כי ההצעה "היא שטות מוחלטת".

 

שטייניץ (ליכוד) מאמין כי האחריות על המטיילים בסיני מוטלת גם על הממשל: "כניסת אזרחים לסיני תחת אזהרת מסע חמורה אינה אלא הפקרות של המדינה. בדיוק כפי שאנחנו מונעים כניסת אזרחים ותיירים לאזורים שלמים בנגב בשל התרעה קונקרטית לפיגועי חטיפה, כך ראוי ונכון למנוע את כניסתם של אזרחנו לסיני, עד חלוף הסכנה".

 

אלדד (האיחוד הלאומי) שלח הבוקר מכתב לראש המטה ללוחמה בטרור, ניצן נוריאל, בו קרא לסגור את הגבול במחסום משטרתי : "במקום רק לקרוא לישראלים לא לנסוע לסיני ואחר כך לטפל בנפגעים או בחטופים של פעולות טרור בתוך סיני, על משטרת ישראל להקים מחסום צפונה למעבר גבול טאבה, ולמנוע מעבר אזרחים ישראלים לכיוון הגבול, ובכך לא להסתבך בהפרת הסכם עם מצרים ועדיין להגין על אזרחי ישראל מפני עצמם".

 

ח"כ רן כהן (מרצ) דוחה בתוקף את הצעותיהם של עמיתיו לכנסת. לטענתו, "אין שום טעם וצורך למסור את הגבול הרמטית בכל פעם שמתעורר חשש. יש לשמור על הביטחון ולבצע בדיקות קפדניות אם צריך, אבל לא להביא להסתגרות מתבדלת בתוך עצמנו".

 

גם דוד סולטן, שגריר ישראל במצרים לשעבר, סבור כי הצעותיהם של
חברי הכנסת משוללות כל היגיון ואף יגרמו לנזק ביחסים עם המצרים. "מה הם מציעים, לחזור למצב שהיה לפני הסכם השלום עם מצרים? יש בעיה, צריך להתמודד איתה ולנקוט אמצעי זהירות אבל מה שהם מציעים זה שטות מוחלטת", אומר סולטן ל-ynet.

 

לדעת השגריר, "לסגור חזרה את הגבול שלנו עם מדינה שכנה שחתמה איתנו על חוזה שלום זה לשפוך את התינוק עם המים. כל הזמן אנחנו מדברים על זה שאנחנו מעוניינים בנורמליזציה בקשרים וביחסים עם מצרים. צעד כזה פירושו - 'אנחנו לא מעוניינים בקשר איתכם'. יש לנו אמצעים שונים לתיאום עם המצרים בנוגע לבעיה הביטחונית, צריך להפעיל את אותם קשרים ולא לסגור את הגבול".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מעבר טאבה. ארכיון
מעבר טאבה. ארכיון
צילום: ליאור יאדו
מומלצים