בספרד ממשיכים לכעוס: "בושה למשטרה"
בעיר ברצלונה עדיין לא נרגעו מההשתוללות של החוליגאנים בדרבי בשבת האחרונה, בין אספניול לבארסה. טענות קשות הושמעו לנוכח הקלות בה נכנסו האוהדים המפוקפקים לאצטדיון ולהימנעות המשטרה מעימות איתם
בברצלונה ממשיכים להתעסק במהומה הגדולה שהתחוללה בשבת האחרונה ביציעי אצטדיון 'מונז'ואיק', שכמעט וגרמה לפיצוץ הדרבי בו ניצחו שחקניו של פפ גוארדיולה 1:2 את אספניול מפנדל מפוקפק בדקה ה-90.
כזכור השליכו החוליגאנים המכונים 'בויצ'וס נויס' אבוקות, בקבוקים ומושבים שנתלשו מהיציע בו ישבו לכיוון אוהדי אספניול, מה שגרם לבהלה גדולה ולנסיונות של אוהדי הקבוצה הביתית להימלט לתוך תחומי המגרש. אוהדת אחת נפצעה בידה וילדים החלו לצרוח מרוב פחד. לאחר המשחק עצרה המשטרה חמישה צעירים בני 18 עד 28 החשודים במעורבות במעשים.

אבוקות, בקבוקים וכיסאות שנתלשו הושלכו מהיציע (צילום: רויטרס)
כידוע נלחם נשיא ברצלונה, חואן לאפורטה, בחוליגאנים ונראה זועם במיוחד במהלך התקריות, שגרמו להפסקת המשחק לתשע דקות. אמצעי התקשורת בספרד שואלים: "כיצד ייתכן שקבוצה מזוהה ומוכרת למשטרה מצליחה לשבש משחק כדורגל? כנראה שלא שולטים בהם". העיתון 'אס' צוטט גורמי ביטחון בעילום שם: "זה היה כתם ובושה למשטרה".
טענות קשות הושמעו לנוכח הפאסיביות שגילו השוטרים, אשר נמנעו מלהיכנס לתוך היציע ולהתעמת עם האוהדים. כל זאת למרות שלפני המשחק הכריזה המשטרה על הדרבי כמשחק "בעל סיכון גבוה" והקצתה 300 מאנשיה על מנת לאבטח אותו.

טענות על חגיגות הניצחון שלו, תיירי הנרי (צילום: איי פי)
המפקח האחראי על כוחות האבטחה ב'מונז'ואיק', יוזף סמואל, טען: "חשבנו שמלאכת הסינון מחוץ לאצטדיון עבדה כמו שצריך, אבל זה קשה למנוע את הדברים האלה. עשינו מה שיכולנו". סמואל הצדיק את ההחלטה של המשטרה לא להתערב בנעשה, משום שלדבריו הדבר היה עלול לגרום לנזקים גדולים יותר.
מאז הכריז לאפורטה מלחמה נגד החוליגאנים הם החלו להגיע למגרשים לא בקבוצות כפי שנהגו קודם לכן, אלא כבודדים. זאת, על מנת שלא ליצור עימותים בינם לבין המשטרה טרם הכניסה לאצטדיון ולהקשות על השוטרים למנוע מהם להיכנס למשחקים. רק לאחר שנכנסו למגרש הם התאחדו והחלו במעשי האלימות. להוציא את המנהיגים שלהם, המורחקים מהמגרשים על פי צו של בית משפט, מרבית יתר חברי ה'בויצ'וס נויס', כ-60 במספר, נכחו בדרבי האחרון. חלק מהם אף מחזיקים בתעודת חבר רשמי של מועדון ברצלונה.

המלחמה שלו בינתיים לא עוזרת, חואן לאפורטה (צילום: איי אף פי)
למראה האלימות שאלו לא מעט אוהדים את עצמם כיצד מורשים אותם אוהדים המזוהים
כחוליגאנים לקנות כרטיסים בקופות? התשובה לכך פשוטה: בכל משחק מורשים אוהדי הקבוצה היריבה לרכוש כרטיסים ליציע מיוחד שמוקצה עבורם. אף אחד לא שואל שאלות את אותם אוהדים, כאשר הדבר היחיד עליו מקפידים הוא שאף אוהד המוכר כמקומי ייכנס לאותו יציע. אוהדי אספניול לא הורשו כמובן להיכנס ליציע שהוקצה עבור אוהדי בארסה, אבל בקרב האוהדים האורחים לא נעשתה שום סלקציה.
אוהדי אספניול כעסו גם על תיירי הנרי וסמואל אטו, על שחגגו לדבריהם את הניצחון בצורה לא נאותה, עם אותם אוהדים חוליגאנים. חואן קרלוס אונסואה, מאנשי הצוות הטכני של ברצלונה, נפגע מבקבוק שנזרק מהיציע, אבל באספניול משוכנעים כי ההתאחדות תסתפק בעונש קנס כספי שיוטל על המועדון בשל הארועים. באפסניול כועסים גם על ברצלונה וטוענים לחוסר שיתוף פעולה מצידה, וזאת בטענה שבארסה אינה מכירה רשמית ב'בויצ'וס נויס'.