שתף קטע נבחר

פסטיבל הסרטים בברלין יוצא לדרך

18 סרטים יתחרו השנה על דוב הזהב במסגרת התחרות הרשמית של פסטיבל הסרטים בברלין, שנפתח עם הקרנת המותחן "The International" בכיכובו של קלייב אואן

פסטיבל הסרטים ה-59 בברלין יצא לדרכו הערב (ה'), עם הקרנת הבכורה של "The International", מותחן פעולה בבימויו של טום טיקוור ("ראן לולה ראן") ובכיכובו של קלייב אואן, שמגלם סוכן אינטרפול שחוקר את התנהלותם המפוקפקת של בנקאים מושחתים.

 

הבחירה בסרט הפתיחה אולי לא קשורה לכך, אך מנהל הפסטיבל, דיטר קוסליק, מודע להקשר העכשווי של הסרט בתקופת המיתון הנוכחית. "אם היינו מציגים את הסרט לפני שישה חודשים, יתכן שרבים לא היו מאמינים לו", אומר קוסליק. "אולם בימים אלה זה עשוי להראות כמעין סרט דוקומנטרי".

 

גם כוכב הסרט, קלייב אואן, מסכים שלמרות שעלילת הסרט נכתבה כבר לפני כשש שנים, נדמה שהרעיון נשאב היישר מכותרות העיתונים של החודשים האחרונים. "השאלות העיקריות בסרט הן האם הבנקים משתמשים בכספנו בצורה הוגנת, האם אנחנו יכולים לסמוך עליהם והאם הם מושחתים", סיפר אואן. "והשאלות האלה נידונו רבות במהלך החודשים האחרונים".

 

הקרנת "The International" פותחת 11 יום של בכורות קולנועיות, במסגרת אחד מפסטיבלי הקולנוע היוקרתיים בעולם. ולמרות מזג האוויר החורפי של גרמניה, לא מעט כוכבים הוליוודיים יפקדו את השטיח האדום הברלינאי: בין היתר, צפויים לבקר בעיר טומי לי ג'ונס, שמככב ב"In The Electric Mist" של הבמאי הצרפתי ברטרנד טברנייה, ודמי מור, שמככבת ב"Happy Tears" של מיטצ'ל ליכטנשטיין.

 

רוצים את הדובים

הפסטיבל אמנם כולל השנה נציגות ישראלית מכובדת, אולם בתחרות המרכזית, השגריר היחידי שלנו מגיע בדמות ישראלי לשעבר - אורן מוברמן - שסרט הביכורים שלו "The Messenger" יתמודד על פרסי דוב הזהב ודוב הכסף.

 

סרטו של מוברמן, שכתב עם טוד היינס את התסריט ל"אני לא שם" (2007), יתחרה על פרסי התחרות הרשמית עם 17 סרטים נוספים, ביניהם סרטיהם החדשים של כמה מבכירי היוצרים של הקולנוע העולמי. בין היתר, יהיו שם פרנסואה אוזון ("שמונה נשים") עם סרטו החדש "Ricky", סטיבן פרירס ("נאמנות גבוהה") עם "Cheri" בכיכובה של מישל פייפר, אנדז'יי וויידה הפולני ("קטין") עם "Sweet Rush", לוקאס מודיסון ("פאקינג אמאל") עם "Mammoth" וסאלי פוטר ("אורלנדו") עם "Rage".

 

ומוברמן אינו היחיד שמגיע לפסטיבל עם סרט ביכורים: בתחרות הרשמית ישתתף גם סרטו הראשון של פיטר סטריקלנד, "Katalin Varga", קופרודוקציה הונגרית, רומנית ואמריקנית.

 

הפסטיבל יימשך 11 יום ויינעל ב-15 בפברואר, עם הקרנת "Eden is West", סרטו החדש של הבמאי הוותיק קוסטה גברס ("Z"). מלבד "The International" ו"Eden is West", יוקרנו מחוץ לתחרות הרשמית בין היתר גם "נער קריאה" ("The Reader"), סרטו של סטיבן דלדרי המועמד לאוסקר לסרט הטוב ביותר, "הפנתר הוורוד 2" של הרלד זווארט בכיכובו של סטיב מרטין, "Notorious", הסרט הביוגרפי על חייו הטרגיים של הראפר ביגי סמולס, וגם הקרנת הבכורה האירופית של "אדם בן כלב" ("Adam Resurrected"), סרטו של פול שרדר המבוסס על ספרו של יורם קניוק.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אואן ב"The International". ברוח התקופה
אואן ב"The International". ברוח התקופה
צילום: AP
מומלצים