שתף קטע נבחר

למה זה מגיע לי?

זאב רווח, אחד מהסמלים של הקולנוע הישראלי, עורך חשבון נפש נוקב, רגע לפני שהוא חוגג יום הולדת 70

הצחוק של זאב רווח, שהפך לסמלו המסחרי, עדיין מתגלגל, אבל בשנים האחרונות היו לו פחות סיבות לחייך. ב-2006 הוגשה נגדו תלונה על הטרדה מינית מצד שחקנית שהופיעה לצדו על הבמה. יותר משנה נמשך מאבקו של רווח לטיהור שמו, עד שהחקירה נסגרה מחוסר ראיות.

 

"במהלך כל החקירה המשטרתית המשכתי לשחק וכאב לי מאוד", מספר רווח בראיון אישי ל-7 לילות. "עומד מול הקהל, עם גולה גדולה תקועה בגרון, והמשכתי. אתה קרוע לגמרי, ובכל זאת ממשיך לשחק אותה ז'ונגלר. שנה וחצי של סיוט. תהיתי למה זה הגיע לי. דיברתי עם עצמי ועם אלוהים. אני אולי לא צדיק גדול, אבל כל חיי גם לא עשיתי רע. אז למה קיבלתי את זה? ההסבר שמצאתי הוא שאלוהים בחן אותי. כי הרי אלוהים הרעיף עליי את אהבת האדם. אני עשיר באהבת אדם. מיליארדר. ובדבר הזה הוא פגע בי. הוא בחן אותי באהבת האדם שלי. אמרתי לעצמי, זה היה שיעור גדול לחיים".

 

רגע לפני שהוא חוגג 70 וחוזר לתיאטרון בית ליסין, מדבר זאב רווח על התקופה הקשה שעברה משפחתו בעקבות התלונה נגדו, על חשבון הנפש הנוקב שעשה עם אלוהים, הבנות שחזרו בתשובה, המצב הפוליטי שמתסכל אותו והאכזבה שגרם לאביו בכך שהפך לשחקן: "אבא שלי רצה שאהיה רב. הוא התאכזב ממני עמוקות. לא ראה אותי מופיע בחיים. לא ספר אותי. לא בא להצגות שלי אף פעם. גם לא סרטים. את כל הדמויות שכל ילד בארץ מכיר, הוא לא ראה. הייתי מבקש ממנו שיראה. הוא לא הסכים. לקראת סוף ימיו ניסיתי שוב. אמרתי לו: 'אבא, תבין. אלוהים נתן לי כשרון, לשמח את האנשים לשעתיים. דייני'. והוא היה עונה: 'לא, בני. יכולת להשפיע הרבה יותר'. עד יומו האחרון, אכזבתי אותו".

 

  • הראיון המלא – בגליון סוף השבוע של "ידיעות אחרונות"

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חוזר לעניינים. רווח
חוזר לעניינים. רווח
צילום: עידן הובל
צילום: רמי זרנגר
מומלצים