לשירה אין תורם מוח עצם; אחיה התאום סובל איתה
שירה בת ה3- חלתה בסרטן. אחיה התאום אליה כל כך מזדהה עם סבלה, שגם הוא חש כאבים: "כששירה סובלת, אליה מחזיק לה את היד ואומר לה בקול סמכותי: את חזקה, את גיבורה", אומרת אמם ל"ידיעות אחרונות" ומספרת על ילדה שרק רוצה להינות כמו כל הילדים האחרים
הם רק בני שלוש, אבל האהבה ביניהם עזה עד כאב: שירה בראל הקטנה סובלת מגידול ממאיר שמסכן את חייה, אחיה התאום אליה מושפע מאוד מסבלה, ואף שהוא בריא לגמרי - גם הוא חש כאבים בגופו.
שירה ואליה מתגוררים עם הוריהם ועם שלושת אחיהם בני 6 ,7 ותינוק בן 7 חודשים במושב אחיעזר. התאומים נולדו בריאים לגמרי, אך לפני כארבעה חודשים התגלה גידול ממאיר ומסוכן בראשה של שירה הקטנה, המקרין גם על עמוד השדרה. שירה אושפזה במחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בבית-החולים ספרא בתל-השומר ועברה ניתוח להוצאת הגידול. לרוע המזל הניתוח נכשל, והגידול המשיך להתפתח. כתוצאה מכך החלה שירה לעבור טיפולים כימותרפיים והקרנות.
אביה יצחק, שעבד עד אז בשתי משרות - טבח במוסד חינוכי ונהג - נאלץ לעזוב אותן. יחד עם האם רוחה ניסו השניים לחלק את זמנם בין הטיפול בשירה לגידול ארבעת ילדיהם הנוספים. 
"שוכב לידה ואומר: את חזקה". אליה (מימין) ושירה בראל
"הקשר ביניהם מדהים"
"זה לא קל," אומרת האם. "הגידול הופיע רגע אחרי שהילדה התחילה לעלות במדרגות לבד ולרקוד - ועכשיו היא אפילו לא הולכת." בעיניה של שירה ניתן לראות את הכאב. גם כשהיא שמחה - עיניה לא מחייכות. "היא עברה הרבה," אומרת האם, שלא עוזבת לרגע את בתה הקטנה. "חודש אחרי הניתוח היא לא הוציאה מילה מהפה, ורק כשראתה את אליה היא פתאום התחילה לדבר. הקשר ביניהם מדהים. כששירה שוכבת במיטה וסובלת מכאבים אליה יושב לידה, מחזיק לה את היד ואומר לה בקול סמכותי: את חזקה, את גיבורה".
"אליה היה צריך לעבור 'חלקה,' תספורת ראשונה בגיל שלוש בהר מירון, אבל לא הספקנו לקחת אותו כי אנחנו כל הזמן בביתהחולים. אז שירה שאלה למה לה כן הסכמנו לעשות תספורת, ולאחיה לא," מספרת האם רוחה. "היום שירה בעצמה כבר יודעת להגיד את השמות של התרופות שהיא מקבלת, וכולנו יחד מתפללים שהיא תהיה בריאה."
לדברי ד"ר מיכל ילון, האחראית על הטיפול בגידולי מוח במחלקה ההמטו-אונקולוגית בספרא, הטיפול היעיל ביותר במקרה שכזה הוא השתלת מוח-עצם עצמית, כלומר מהחולה עצמו. אולם במקרה של שירה הטיפול הזה נכשל. "גם בקרב אחד מאחיה לא נמצא תורם מתאים, אפילו אחיה התאום לא מתאים בצורה מלאה," מסבירה ד"ר ינון. "האופציה העדיפה היא לנסות לתת לה תרופה חדשנית שמבצעת אותה פעולה. אם התרופה לא תעבוד, ניאלץ לפנות לחפש לה תורם זר."
מאז שאבי המשפחה הפסיק לעבוד נקלעה המשפחה לקשיים כלכליים חמורים. ההורים ניסו להיעזר בכל מי שהכירו. הקהילה כאן מאוד תומכת ומאוד חברית. אבל כמה עזרה כבר אפשר לבקש"? אומרים ההורים.
למרות הקשיים ההורים מנסים להיות חזקים בשביל ילדיהם, ובעיקר בשביל
שירה. "היא כל כך קטנה ומתוקה ולא מבינה מה כל המכשירים שמחוברים לה לגוף," אומר אביה יצחק. "היא רוצה לשחק בגן המשחקים וליהנות כמו כל הילדים האחרים."
מתנדבי ארגון "חסדי נעמי" פותחים חשבון תרומות למשפחת בראל בטלפון: 677-777 1-800- (התרומות מוכרות לצורכי מס לפי סעיף .(46 מ1- בפברואר אפשר יהיה לתרום גם 10 שקלים באמצעות שליחת SMS עם המילה "תרומה" למספר .2288