שתף קטע נבחר

הזדמנויות בסין

מניות האינטרנט הסיני מטפסות כבר עכשיו לשחקים, אבל הטיפוס צפוי להפוך לנסיקה לחלל

תארו לעצמכם שהייתם משקיעים בשנת 2005 בחברת BAIDU, שהיא התשובה הסינית לגוגל האמריקאית. אילו הייתם קונים מניה מחברה זו ביום ההנפקה שלה בשנת 2005 והייתם מחזיקים במניה שלה עד היום, ראו בטבלה מימין כמה הייתם מרוויחים.

 

חברת BAIDU

החברה, שנסחרת בבורסה תחת הסימבול BIDU, היא ספקית אינטרנט בשפות סינית ויפנית. דרך האתר שלה ניתן להגיע למקורות מידע על כל נושא, לעשרות אלפי אתרים, תמונות וחדשות. בנוסף, החברה מספקת בלוגים, שירותי מכירות ועוד. כמו גוגל, ידה בכל ויד כל בה.

 

הגרף המוצג כאן מלמד על העלייה המרשימה בערך המניה מיום ההנפקה שלה. ביום הראשון ערכה עמד על מתחת ל-5$ ועד סוף יום המסחר היא כבר הייתה מעל 12$ ומאז היא עולה ועולה ועולה.

כפי שניתן ללמוד מהגרף, הדרך למעלה לא תמיה הייתה קלה, אבל בסופו של יום המניה קפצה מערך של $12 למניה לערך של 100$ תוך חמש שנים. בימים האחרונים החברה פיזרה ידיעות על היחלשות הצפויה במחזור מכירותיה בתקופה הקרובה.

 

מהי סביבת העבודה שבה פועלת החברה? סין, השוק החם ביותר שקיים נכון לרגע זה, ובמקביל גודל מספר המשתמשים באינטרנט בסין, כלומר השוק של החברה הולך וגדל מיום ליום. כרגע מספר המשתמשים באינטרנט בסין מוערך ב-400 מיליון אנשים משתמשים באינטרנט, כלומר שליש מהאוכלוסיה. מספר המשתמשים באינטרנט בארה"ב מגיע לכשלושה-רבעים מכלל האוכלוסייה. לכן לחברות כמו אמאזון או יוטיוב יש שוק גדול כל כך. 12 שנים, זה הזמן שלקח לשוק האמריקאי לגדול מ-12% ל-75% משתמשים מקרב האוכלוסייה.

 

בהנחה שהשוק הסיני הולך בעקבות השוק האמריקאי, הרי שב-12 השנים הבאות יגדל מספר המשתמשים הסינים באינטרנט ויגיע, כך צפוי, למעל 975 מיליון משתמשים. מספר בלתי נתפס. כמה משתמשים חדשים יבקשו, לדעתכם, לרכוש מוצרי אינטרנט או לצפות בסרטי וידאו?

 

שתי חברות חדשות שיצאו מהתנור הסיני הן:

YOUKO (סמל החברה הוא YOKU), חברת יוטיוב הסינית. החברה הונפקה בשבוע שעבר וכבר ביומה הראשון עלתה ב-161% למחיר של 33$. ראו את תנועת המניה ביום ההנפקה ואחריו. השאלה היא, מהו הפוטנציאל של המניה?

 

מניית YOUKU ביום ההנפקה הראשון (באדיבות: StockCharts.com)

 

חברה נוספת שהונפקה היא Dangdang (סמל החברה הוא DANG), המקבילה הסינית של חברת אמאזון. לשם השוואה, המניה של אמאזון האמריקאית, שהונפקה בשנת 1997, עלתה ב-7000% אחוזים מיום ההנפקה שלה ועד היום. מה פוטנציאל של Dangdang?. החברה פועלת כעת כחנות ספרים וירטואלית הגדולה ביותר בסין ולאחרונה החלה למכור גם בגדים, אלקטרוניקה וכל דבר שאפשר למכור אונליין בשוק הסיני.

 

על פי מחקרים שונים, רק 130 מיליון מתוך 400 מיליון משתמשים סינים באינטרנט מבצעים את רכישותיהם אונליין נכון לעכשיו. מה יקרה כששאר המשתמשים יאמצו צורת קניה זו? שוב, מדובר בכמויות משתמשים בלתי נתפסות.

גם בחברת Dangdang התרחש אותו תהליך, כשביום הראשון להנפקתה, המניה זינקה פלאים ולאחר מכן טיפסה לה עוד מעט, ואז התבצע השלב של איסוף רווחים מהירים על ידי סוחרים לטווח קצר.

 

מניית DANG, יום המסחר הראשון (באדיבות: StockCharts.com)

 

מה צפוי למניות אלו? נראה שאלה אשר ישקיעו בהן יחוו כמה מהמורות בדרך בדיוק כמו שחוו אלה שהשקיעו בחברת BAIDU, אבל מי שמוכן להמתין בסבלנות יוכל אולי לראות לאורך חמש שנים רווחים עצומים בהשוואה ל-BAIDU.

מספר המשתמשים באינטרנט בסין יכול רק לגדול, כך שאין סיבה לכך שחברות אלו לא תצלחנה. כדאי לחכות מעט ולראות שכל המשקיעים שרכשו את המניות למטרת איסוף רווחים מהירים מוכרים אותן, כלומר לחכות לירידה בערך המניה ואז לקנות מניות אלה לצורך השקעה ארוכת טווח. שתי מניות אלו נוספו לרשימת המניות למעקב לשנת 2011.

 

יש לציין כי בתקופה האחרונה ממשלת סין מנסה להילחם באינפלציה תוך שהיא מתערבת בשוק העסקים החופשי. כלי הנשק של הממשלה הסינית הוא העלאת הריבית והגבלת נזילות, הטלת חוקים שונים על השקעות שונות.

הבורסה הסינית רגישה כמו כל בורסה אחרת להתערבות הממשלה. משקיעים לא אוהבים התערבות ממשלתית במהלך העסקים החופשי. התוצאה היא בורסה מדשדשת ולעתים אף יורדת ויזמים עצבניים. מי שמודע לבעיות אלו ומוכן אליהן, הרי שחברות סיניות הן קצפת משובחת, במיוחד אלה שלהן דובדבן מיוחד, שנקרא אינטרנט.

 

נאוה אלגר, רואת חשבון הסוחרת באופציות ובמניות בוול סטריט, מאמנת קבוצות ויחידים במסחר באופציות ומניות. אין לראות במידע המובא כאן המלצה לרכוש מניה זו או אחרת. פרטים אלה מובאים לצורך המחשה בלבד.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל הדרך למעלה. מניית ביידו
כל הדרך למעלה. מניית ביידו
stock charts.com
מומלצים