שתף קטע נבחר

עזרה במספרים

צחי חן מסייע למהגרים חדשים בקנדה באמצעות הדרכה פיננסית ואוזן קשבת

צחי חן (41) נולד בנתניה. בתיכון למד במגמת אלקטרוניקה, לאחר מכן התגייס לצבא ושירת בצנחנים. בסיום השירות פנה ללמוד כלכלה ומינהל עסקים בשלוחה של האוניברסיטה הפתוחה. בסיום התואר למד תיכנות בסיסי של נתונים בתחום ההייטק, ועבד בתחום כשנתיים. "אהבה גדולה לתחום לא הייתה שם. עסקתי בזה כי חשבתי שיש בזה הרבה כסף, אבל מהר מאד הבנתי שאני משתעמם והיה לי קשה לשבת במשך כל היום מול המחשב. הייתי יותר בהפסקות מאשר בעבודה מעשית. מה שבסופו של דבר גרם לבוס שלי לשחרר אותי, בלשון עדינה, מההתחייבות".

 

לצחי יש תחביב. "באולינג זה למעשה האהבה האמיתית שלי. בכל הזדמנות אני משחק באולינג. בארץ עסקתי בתחום כמעט בצורה מקצועית, ואפילו זכיתי בגביע המדינה. משם התגלגלתי למכירות והייתי סוכן למכירת מכוניות בחברת סקודה".

 

על המעבר לקנדה מספר צחי, "חבר שעבד בענף האריזה התקשר וסיפר שהחברה שמייצגת אותם בקנדה מחפשת סוכן מכירות והחלטתי שכדאי לי לנסות. בהחלטה של יומיים הגענו למסקנה אשתי ואני שאנחנו רוצים ללכת על זה. באותה תקופה אשתי הייתה בהריון, והיה לנו ילד בן חצי שנה. לכן תחילה נסעתי לקנדה לבד, ולאחר כשנה הם הצטרפו. בטורונטו נולדה בתי השלישית".

 

יש לי עצות ופתרונות. צחי חן

 

צחי לא חווה קשיי קליטה מבחינה תעסוקתית, כפי שחווים מהגרים רבים. הוא עבד כמנהל מכירות בחברת הנדסה מקומית, אבל שנתיים לאחר מכן החברה נקלעה לקשיים בגלל המיתון. "השקעתי את כל מרצי בלימוד ובקבלת תעודה לברוקר. במקביל פתחתי חברה שמייצגת יצרנים של מכונות ואני מייצג חברות אלה ומחפש להן לקוחות פווטנציאליים ומתווך ביניהם. לפני כארבע שנים התחלתי את דרכי המקצועית כנותן שירותים פיננסיים למשפחות ועסקים. עיקר עבודתי היא ללמד משפחות כיצד לבנות נכסים תוך שמירה על הנכסים הקיימים ובניית אסטרטגיות לצימצום המיסוי וכן בניית מערך הגנה על המשפחה ונכסיה". 

 

במסגרת השירות למשפחות, צחי מדריך אותם כיצד להגיע לעצמאות כלכלית בשישה צעדים: הבנת התזרימים האישיים, ריכוז חובות לתשלום אחד נמוך עם ריבית נמוכה, הגנה על המשפחה והנכסים הקיימים, בניית חסכון חירום, בניית תוכנית חסכון לפנסיה תוך הטמאה של אסטרטגיות לצמצום נטל המס ותכנון העברת נכסי המשפחה לדור הבא.

צחי מאמין שאם לא נדאג היום לעתיד, כמעט בטוח שהפנסיה או העזרה הממשלתית לא תוכל להחזיק אותנו כלכלית.

 

בפגישה הראשונה צחי פורש בפני הלקוח סקירה של העולם הפיננסי ומסביר איך הוא מתקשר לעולם שלו. "לאחר מכן אני מתחיל להתייחס ספציפית למצב וליכולת המשפחתית מכל הבחינות. הפילוסופיה שלי אומרת שאני לא יכול להגיד לך מה לעשות עם הכסף שלך, אבל אני יכול ללמד אותך איך למקסם את הרווח מההשקעה הנכונה שתעשה".

 

באילו סוגיות אתה נתקל בעבודתך?

"מגיעות אלי משפחות עם חובות וכרטיסי אשראי עם ריבית של 19 אחוזים, שלא יודעות איך להיפטר מהחובות, מגיעים אנשים עם חסכונות הנושאים ריבית של פחות מאחוז, עליה משלמים מס והתשואה הסופית מאד נמוכה, אנשים שמתעניינים בביטוחים לטווח הארוך שיכולים להגן על המשפחה, ואנשים שרוצים להבטיח את עתידה של המשפחה במקרה של מוות. לכל אלה יש לי עצות ופתרונות וכל השירות הזה ניתן חינם. אני מגיע אישית לבית הלקוח ומשטח בפניו תוכנית בריאה לכל נושא שיבחר".

 

אם הכל בחינם, כיצד אתה מתפרנס?

"המשפחות מקבלות עזרה נטו. אני מפוצה מהתעשיה ומהמוסדות הפיננסיים אליהם אני מפנה את הלקוחות שלי. כייון שהחברה שלנו היא חברת ברוקרים גדולה מאד, אנחנו מצליחים לעבוד עם המון גופים וחברות, מה שאומר שיש מבחר גדול ללקוח".

 

הקמת קבוצה של אנשי עסקים, מה מטרתה?

"הבנתי שאנשים צריכים עזרה, בייחוד אנשים המגיעים לקנדה בפעם הראשונה כשהם מגששים בערפל. הרבה מהגרים נופלים בין הכיסאות כי אין הדרכה וסיוע. למשל, יושבים בבית חודשים ללא תעסוקה, מה שמתסכל ומצריך הרבה מאד כסף, במיוחד במשפחות עם ילדים. החלטתי להקים גוף שיעניק עזרה לכל אותם אנשים, בייחוד במציאת מקום עבודה, דיור, קניית רכב, הפניית הילדים לבתי ספר או גנים. צריך לזכור שעקב אכילס במציאת עבודה הוא הטענה שצריך נסיון קנדי, וזה רף מכשיל. אנחנו מנסים לעזור לאנשים לדלג מעל משוכה זו בצורה הטובה ביותר ולמצוא עבודה מתאימה. כל אנשי המקצוע במשרדי הם מכל התחומים ועובדים בשילוב עם הסוכנות היהודית. אני מאמין שביחד נוכל לייצר מערך שייתן מענה ראשוני למשפחה כדי להתבסס, ואת כל השירות הזה אני נותן מכל הלב ובחינם".

 

מטרה חשובה שצחי הציב לעצמו כיום היא למצוא אנשים נוספים שיהיו מוכנים להירתם למשימה ולעזור למהגרים חדשים. המטרה הסופית היא לוודא שמי שצריך עזרה ראשונית והדרכה יקבל אותה.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים