מה ומי במיאמי
האירועים והאנשים שיעשו לכם את סוף השבוע
ארוחת הערב השנתית של ארגון "ידידי צה"ל במיאמי" שנערכה ביום חמישי שחלף עמדה בסימן הצדעה לגברת נילי פאליק, אשר זכתה לכינוי המכובד, "האמא של החיילים". למעלה מאלף ומאתיים איש כיבדו את נילי בנוכחותם ובאו להצדיע לה על פועלה. בין האורחים, האלוף יעקב עייש, הנספח הצבאי של ישראל בארה"ב וקנדה וקצינים בכירים, נציגי צה"ל בוושינגטון, השרה לשעבר לימור ליבנת, הגברת נאווה ברק, ושלושים וחמישה מבני משפחתה של נילי שהגיעו מישראל, נציגי כל הסניפים בארה"ב של הארגון. הערב נפתח עם סרטון על פעולות הארגון מיום הקמת הסניף במיאמי ועד לימים אלה. לאחר דברי הברכה של נשיא הארגון במיאמי, אוסקר פלדנקרייז, הוקרן סרטון על פעולתה של נילי במסגרת הארגון, אשר במשך השנים הפעילה את קשריה הענפים חובקי העולם ואת כישוריה הרבים עם ליבה הגדול, הרחב והחם והשופע בנתינה אינסופית. נילי עמדה בדבריה על סגירת המעגל מאז שבעלה פימה ז"ל התנדב לצבא בטרם גילו ועד לנכדיה ששירתו כחיילים בודדים, כאשר החוט המקשר הוא אהבת הארץ והשמירה עליה. נילי המרגשת לוותה ע"י בניה אל הבמה והחזירה בדבריה את האורחים בשעון הזמן מאז גירוש ספרד, דרך המעפילים קום המדינה והלאה עד ימינו. היא צוטטה מ"מגש הכסף של אלתרמן" היא עמדה על הפעילות הברוכה של הארגון והודתה למתנדבים הרבים המסמלים בעיניה את הכבוד לצה"ל. נילי הזכירה את החיילים הבודדים המהווים את הגשר בין העם היהודי וישראל. את דבריה היא סיימה בזכות המיוחדת לה היא זכתה לעמוד בראש הארגון, המהווה את החיילים מאחורי צבא ההגנה לישראל. "אני מצדיעה לכם ומאחלת לכם הצלחה בעתיד". בהמשך הוקרן סרטון על הלחימה בעזה ובסופו עלה לבמה סגן אלוף רועי לוי, מפקד גדוד סיור של גולני שנפצע במהלך "צוק איתן" שסיפר על הפעולה האחרונה. אחריו עלתה לבמה מיכל גולדין, אלמנתו של סגן אלוף דולב, מפקד גבעתי. דבריהם המרגשים פתחו את הלבבות ואת הכיסים, כאחד ובסוף הערב נרשמו תרומות בסכום של כחמישה מיליון דולר, שכללו גם תרומות לפרויקט המיוחד של אימפקט, אותו החל במיאמי איש העסקים אבי סמואל. את הערב ארגנו כמו תמיד מרים ודרור צדוק, מעמודי התווך של הארגון במיאמי.
השבוע בין עיסוקיו הרבים בין בניית בניין הפורשה היוקרתי, ובין אין ספור פרויקטים עליהם הוא שוקד, התפנה גיל דזר, לחגוג את יום הולדתו הארבעים. רצועת החוף הצמודה לבנייני הטראמפ הפך למתחם הוליוודי. המארגנים נערכו מבעוד מועד למקרה של מזג אוויר גשום והציבו אוהל ענק במתכונת אולם אירועים אקסטרווגנזה. האורחים התקבלו בשטיח אדום שלאורכו מפוזרות שורת יפהפיות לבושות סגנון לאס וגאס. לולניות אקרובטיות נתלו מהתקרות והפעימו את הנוכחים בפעלוליהם. מסך ענק ומוזיקה טכנו ובארים עשירים במגוון משקאות יחד עם תחנות האוכל הרבגוניות, הקנו אווירה מושלמת וייחודית לאירוע. לקראת חצות נורו מטחי זיקוקי דינור אשר האירו את שמי סאני איילז ונתנו את האות לנוכחים להצטרף לרחבת הריקודים באקסטזה שנמשכה עד שעות הבוקר המוקדמות. המדור שולח ברכת מזל טוב.
בין שישה עשר אלף הנוכחים בוועידת איפא"ק – השדולה היהודית בוושינגטון, היו גם מאות ישראלים ויהודים רבים מפלורידה, כולל משלחות מאורגנות של תלמידים, סטודנטים וראשי ה-IAC בפלורידה. רבים מהם נפגשו בהפגנה של אחדות עם הסנאטורים מפלורידה טד דויטש, איליאנה רוס לייטנין ודבי ווסרמן שולץ ועם מרקו רוביו.
כמאה חמישים איש, חברים קרובים ובני משפחה הגיעו ביום ראשון לפנות צהריים לבית הכנסת אבנטורה טורנברי כדי להשתתף בטקס ברית מילה של נועם נ"י בנם של שרון וג'ון מרקוביץ. הסבא הנרגש, ברוך שלומוביץ, ישב על כסא הסנדק. המוהל ד"ר מייקל אנדרון ערך את טקס הברית בחן רב, האורחים נהנו מתקרובת עשירה ומוזיקה של התקליטן מויש. הסבתא, שושי שלומוביץ, שעמלה על ההכנות לקראת האירוע, הייתה נרגשת כאשר שרו לה "יום הולדת שמח" כשלצידה עומדים הסבא מוטי והסבתא שרה מרקוביץ והבת ליאורה ובעלה אלי פרידמן, שהגיעו במיוחד מפיטסבורג הקרה. המדור שולח ברכת מזל טוב.
שלב הגמר של "חידון הציונות" נערך ביום ראשון ב"טמפל סיני". לשלב הסיום העפילו ארבע משפחות אשר נדרשו לענות לשאלות אותם הפנתה אליהם סגנית הקונכ"ל רויטל מלכה. צוות השופטים כלל את הרב עו"ד אברהם פרי, אמנון גרשוני, נשיא "פרלמנט הריביירה", ועו"ד טליה פרידמן, נשיאת "פורום הנשים". בתום החידון הוכרזה משפחת גלרי כמשפחה המנצחת, והיא תתמודד בחידון שיערך בירושלים במעמד ראש הממשלה. החידון נערך בחסות המרכז הקהילתי "מסורת יהודית" בראשותם של הרב יהודה קורנפלד ונתלי אלוש, ו"ההסתדרות הציונית" והמחלקה לחינוך וקהילה. ביום ראשון ה-15 במרץ יחגגו ב"אולמי עדן" חמש שנות פעילות ברוכה של "מסורת יהודית".
סניף ויצ"ו זוהרות ערך תצוגת אופנה לילדים, בה נאם החייל המוזיקאי הפסנתרן אוריאן שוקרון - "ילד ויצ"ו". האירוע כלל מכירה שקטה באולם מקושט בדברי מתיקה צבעוניים. יו"ר סניף זוהרות, הנשיאה רותי בן אליאל ונשיאת ויצ"ו ארה"ב, חנה פאליק, ברכו את הקהל וקידמו את החייל.
קבוצה של עשרה חיילים שנפצעו במבצע "צוק איתן" היו אורחי ארגון חב"ד בדרום פלורידה. הפצועים נהנו מסיורים בדרום פלורידה. הפצועים נהנו מביקורים בפארקי השעשועים שבאורלנדו, סיורים באתרי התיירות בדרום פלורידה, והתארחו בגאלה של ארגון "ידידי צה"ל במיאמי". ביום שבת נערכה לכבודם תפילה חגיגית בבית הכנסת "דה שול" במהלכה נשאה דברים השרה לשעבר לימור לבנת וקינחו בסעודה חגיגית כאורחיה של נילי פאליק.
כחלק מהפעילות של ארגון ה-IAC במסגרת פעילות "לילה ישראלי" יופיע זמר הנשמה אבנר גדסי ב-12 במרץ ב"קלאב וואלט". הזדמנות לחובבי הזמר האוהבים לרקוד ולשמוח, עם הלהיטים הגדולים: מנגן ושר, נפרדנו כך, הגברים בוכים בלילה, שרונה, חלפו ימיי ועוד רבים וטובים.. אוכל ושתייה חריפה ריקודים עד אור הבוקר. לפרטים: במודעה ובדף הפייסבוק - Israeli American Council - IAC Miami.
רבים מילאו במוצאי שבת את האולם במרכז הקהילתי ע"ש פוזנק כאשר הם באו לצפות בסרט "חיים יקרים" על פי התסריט והבימוי של הכתב שלומי אלדר. הסרט דן במאבק לחיים של צעירה מעזה, שבנה גוסס ומאושפז בחדר בידוד בבית החולים תל השומר וכן במקרם היחסים שנרקם בין הרופא הישראלי ועיתונאי ישראלי בסצנה המתרחשת במקביל למלחמה בין ישראל לחמאס בעזה. הסרט זכה בפרס "האוסקר הישראלי" לסרטי תעודה. בתום ההקרנה ענה העיתונאי שלומי אלדר לשאלות הצופים. למחרת הופיעה להקת הריקודים של רויטל, בהופעה מרהיבה בשם "אשת חייל".
במוצאי שבת ה-14 במרץ תתקיים מסיבת פורים – המסיבה בלבן של המנהיגות הצעירה של ארגון "ידידי צה"ל בפלורידה". כמידי שנה, גם השנה תארח משפחת ניומן, את המסיבה בביתה המרווח והנאה שבגולדן ביץ'. לפרטים 305-354-8233.






