הבורסה בת"א ננעלה בירוק
המדדים ת"א 25 ות"א 100 עלו ב-1.1%. אלוני חץ עלתה ב-1.5% במחזור ה-3 בגובהו בבורסה. הפניקס טיפסה ב-4.5% על רקע מזכר כוונות לרכישתה
הבורסה לניירות ערך בתל אביב ננעלה (א') בעליות שערים. אל על זינקה ב-6.2%, אפריקה עלתה ב-8.2% ואלוני חץ עלתה ב-1.5% במחזור ה-3 בגובהו בבורסה. הפניקס טיפסה ב-4.5% על רקע מזכר כוונות לרכישתה.
מדדי המניות
מדד ת"א 25 עלה ב-1.07% ל-1,412.9 נקודות, מדד ת"א 100 עלה ב-1.1% ל-1,224.6 נקודות, ומדד הבנקים עלה ב-0.4% ל-1,319 נקודות.
ברקע המסחר
את ששת החודשים הפותחים של 2016 סיים מדד ת"א 25 בירידה של 8.6%, ת"א 75 עלה ב-1.3%, ת"א 100 ירד ב-7.9%. את הרבעון השני של השנה חתם מדד ת"א 25 בירידה של 3.5%, ת"א 75 עלה ב-2.3% ומדד ת"א 100 בירידה של 3%.
ביום שישי חתמו הבורוסת של ניו יורק רצף של ארבעה ימי עליות, לאחר שני ימי הנפילות בעקבות הברקזיט. דאו ג'ונס עלה בשישי ב-0.1%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.2%, ונאסד"ק התחזק ב-0.4%. בסיכום שבועי עלו שלושת המדדים ביותר מ-3%.
מדד פוטסי הבריטי עלה בשישי ב-1.1% ובסיכום שבועי זינק ב-7.2% - השבוע הטוב ביותר מאז 2011. במקביל מדד הדאקס הגרמני ננעל בעלייה של 1%, והקאק הצרפתי עלה ב-0.9%.
מניות מרכזיות
ארקו דיווחה הבוקר על רכישת 18 תחנות דלק בארה"ב תמורת 35 מיליון דולר, באמצעות החברה הבת GPM.
לאחר הדיווח של "כלכליסט" הבוקר בעניין הפניקס, קבוצת דלק אישרה את קיומו של מזכר הבנות לא מחייב עם יאנגו הולדינגס. התמורה שנקבעה במזכר עבור מניות הפניקס שיירכשו מדלק (52.3%) עומדת על כ-1.85 מיליארד שקל.
אנלייט מכרה את מלוא אחזקותיה במתקנים סולאריים באיטליה תמורת 7.2 מיליון יורו. החברה מעריכה כי העסקה תניב לה רווח הון חשבונאי של כ-3 מיליון יורו.
המכירה נעשתה במסגרת עסקת ענק בתחום האנרגיה הסולארית. שני הישראלים אייל פודהורצר ושותפו יואב שפירא חתמו במהלך סוף השבוע על עסקה לרכישת פורטפוליו של 11 חוות סולאריות בצפון איטליה בהספק של 35 מגה־ואט. זאת תמורת חצי מיליארד שקל (125 מיליון יורו. העסקה מחסלת את ההשקעות של המשקיעים הישראלים קרן נוי, חברת אנלייט, קרן הליוס, המשקיע הפרטי ירון גזית (הבעלים של יבואנית הסיגריות הגדולה בישראל גלוברנדס), ומשקיעים פרטיים נוספים שהחזיקו במרבית הפורטפוליו באיטליה.
מניית שטראוס נסחרה לאחר הודעתה מיום חמישי בערב כי חברת פפסיקו-שטראוס מטבלים וממרחים ("אובלה") - שבבעלות משותפת של שטראוס ושל פפסיקו - רכשה את חברת פלורנטין בתמורה ל-9 מיליון יורו.
פלורנטין הינה חברה הולנדית העוסקת בפיתוח וייצור של מוצרי חומוס, פלאפל, ממרחים ופיתות העשויים מחומרי גלם אורגנים, ומשווקת את מוצריה במערב אירופה בעיקר בהולנד, גרמניה וצרפת. לחברה כ- 40 עובדים ומפעל בהולנד