שתף קטע נבחר

לאומית: הנשר נחת

במשחק המרכזי של הליגה הלאומית השיגה חיפה/נשר ניצחון גדול בגבעת שמואל, 82:87. חדרה הדהימה את הרצליה בחוץ, אשקלון ניצחה את צפת בנקודה וחולון גברה על כרמיאל

המחזור הראשון בליגה הלאומית הניב שתי הפתעות, שאולי מלמדות על התחרותיות הגדולה שהמפעל יכול להפיק במעלה הדרך.

 

גבעת שמואל -הפועל חיפה/נשר 82:87

 

הפועל חיפה/נשר השיגה את התוצאה המפתיעה של המחזור הראשון בליגה הלאומית, כשניצחה בגבעת שמואל. המארחת הייתה חלשה מאוד לאורך המחצית הראשונה ולמרות שיוויון בסוף הרבע (16:16), לא הבליטה שום שחקן, למעט צ'ארלס מינלנד. בצד השני, משחק מצוין של בראין וויליאמס וגיא זאנו, נתנו לאורחת יתרון מפתיע של 10 נקודות במחצית, 36:46.

ברבע השלישי הצליחה גבעת שמואל לחזור למשחק, כשהיא מנצלת בעיית עבירות קשה אליה נכנסים שחקני חיפה/נשר. הפער צומק לנקודה אחת, 64:65, אך בדקות הסיום של המשחק הוכיחה נשר את האופי שלה, והמשיכה להציג יכולת מצויינת מתחת לסל. 10 שלשות שלה במשחק כולו, העניקו לה יתרון של שבע בשניות הסיום, ממנו לא הצליחה הגבעה לחזור.

 

בני הרצליה - עירוני חדרה 92:84

 

"אנחנו לא מסתכלים על הסיכויים שלנו לעלות, אלא רק מצפים לשחק טוב", אמר אלי קנטי, אחרי הניצחון המפתיע של קבוצתו בהרצליה.

חדרה, ששיחקה עם חמישה שחקנים לאורך רוב שלבי המשחק, נראתה מצויין. ראיין לקסר עם 10 נקודות כבר ברבע הראשון ומארק קארבר וגילי מוסינזון בשלב מאוחר יותר, הובילו את חדרה במשחק חכם עד ליתרון 11, 29:40. גם ההתלהבות שהכניס איתי לב שעלה מהספסל של הרצליה, לא הצליחה למחוק את היתרון של חדרה. ברבע השלישי כבר ברחה חדרה ליתרון 15, שכמעט לא נשמט עד לסיום. גם כשהמארחת הצליחה לצמק את ההפרש לשבע, 63:70, הוכיחה חדרה אופי ומוסינזון בשלשה קריטית הבטיח את הניצחון.

 

אליצור אשקלון - הפועל צפת 90:91

 

במשחק השקול ביותר בליגה הצליחה אליצור אשקלון לנצח בביתה את הפועל צפת 90:91.

אשקלון הובילה לאורך רוב שלבי המשחק, ביתרון שנע בין נקודה לשלוש. צפת לא נכנעה ובסיום הרבע השלישי הצליחה להשוות ל-60:60. ברבע האחרון עלו האורחים ליתרון קל, 71:73, אבל אשקלון בערב טוב של הגארדים שלה, הפכה את התוצאה ל-90:93. סל של צפת והזדמנות אחרונה שלה שלא נוצלה, העניקו לאשקלון ניצחון בית שלישי העונה.

 

הפועל חולון - מכבי כרמיאל 80:92

 

הפועל חולון לא התקשתה לברוח במחצית השנייה לכרמיאל ולנצח אותה 80:92. כרמיאל הקשתה על המארחת והצליחה לסיים את המחצית בשיוויון. אולם ברבע השלישי היא נכנעה לספסל הארוך יותר של חולון והחלה לאבד גובה. במהלך הרבע הרביעי נפגע איציק כהן מכרמיאל בקרסולו בצורה קשה. האבחנה הראשונית היתה שבר, אולם אחרי שפונה לבית החולים שיבא, התברר שהפציעה חמורה פחות.

 

השתתפו בהכנת הידיעה: אור שדה, עופר לוין, אלעד מיינץ, אסף הדר ויובל פייס.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנדרו קנדי (משמאל), חדרה
אנדרו קנדי (משמאל), חדרה
צילום: חגי אהרון
הפסד קשה. תומר שטיינהאור, גבעת שמואל
הפסד קשה. תומר שטיינהאור, גבעת שמואל
צילום: ברני ארדוב
מומלצים