שתף קטע נבחר

NBC תסגור את פורטל NBCi

"תנאי השוק הקשים" הם שהביאו להשלמת נסיגת רשתות הטלוויזיה בארה"ב משוק הפורטלים

רשת הטלוויזיה האמריקנית NBC, אשר מחזיקה ב-38.6 אחוזים ממניות אתר NBCi, הודיעה אתמול (ב') כי תרכוש את מניות החברה שאינן ברשותה, עבור סכום המוערך בכ-85 מיליון דולר. החברה, בבעלות ג'נרל אלקטריק, תמזג את נכסי האתר בתוך NBC וככל הנראה תסגור את NBCi.com.

ג'נרל אלקטריק חותרת להחזיר את מיזמי האינטרנט שלה תחת חסותה ולהיפטר מלחץ מבעלי המניות שמייחלים לרווחים, כך הסבירו אנליסטים את הצעד הלא מפתיע. שמועות על עלות התפעול הגבוהה של NBCi ועל האפשרות ש-NBC תסגור את האתר אינן חדשות.

אתר TheStandard.com דיווח כי NBC ניסתה לעניין את מיקרוסופט, Excite@Home וחברות אחרות באפשרות לרכוש את NBCi בשנה שעברה. מנהלים ב-NBC וב-NBCi אומרים כעת כי האפשרות למכור חלקים מהפורטל עדיין רלוונטית.

 

ג'נרל אלקטריק מוותרת על האפשרות להרוויח באינטרנט

 

NBCi הוא כיום הפורטל היחיד שנותר במימון של רשת שידור ופועל כחברה ציבורית. סגירתו הקרבה מעידה על כך שג'נרל אלקטריק מוותרת, ולו זמנית, על האפשרות להרוויח באינטרנט. עם זאת, החברה הודיעה כי אינה מוותרת על פעילות מקוונת ועל השימוש ברשת כאמצעי הפצה.

NBC היא האחרונה בשרשרת של תאגידי בידור וחברות טלוויזיה שנכוו בעסקי הדוט קום, רק כדי לגלות שאין די במותג מוכר ומצליח כדי ל"גנוב" את השוק מחברות האינטרנט הצעירות-ותיקות ולהניב רווחים.

NBCi הולכת בעקבות מיזמי אינטרנט כושלים, כמו ABC ו-Go של דיסני, ו-CBS של ויאקום. רשתות הטלוויזיה והבידור הגדולות מכרו את פורטלי האינטרנט שלהן או החזירו את יחידות האינטרנט אל חסות חברות האם.

 

15.4 מיליון מבקרים בחודש לא הספיקו

 

בחודש פברואר, ביקרו באתר NBCi 15.4 מיליון מבקרים ייחודיים, על פי נתוני חברת המחקר ג'ופיטר מדיה מטריקס שמודדת רייטינג של אתרים. מדובר אמנם בנתון מרשים, אך הוא ממצב את NBCi הרחק אחרי פורטלים של חברות האינטרנט ותיקות, כמו אמריקה און ליין-טיים וורנר, מיקרוסופט עם ויאהו!.

מנהלי NBC ו-NBCi לא קיוו שמיליוני הגולשים יביאו את האתר לרווחים, אך קיוו שגורלם יהיה שפיר יותר משל חברות אינטרנט אחרות, בזכות התבססות על הכנסות ממפרסמים ברשת הטלוויזיה. הכנסות אלה בוששו להגיע בקצב הרצוי ובכמות המקווה.

כעת הם תולים בשוק הפרסום בכלל ובהתאיידות שוק הפרסום המקוון בפרט את האשם במצב החמור אליו נקלע אתר NBCi, בניגוד גמור לציפיותיהם.

 

661 מיליון דולר הפסדים

 

NBCi נוסדה ב-1999, מאיחוד של האתרים snap.com ,xoom.com ,nbc.com ואתרים נוספים.

החברה פעלה תחת הכתובת Snap.com עד השנה שעברה, אז אוחדו כל נכסיה תחת שם המותג NBCi.

בשנה שעברה דיווחה NBCi על הפסד של 661.8 מיליון דולרים. מרב הכנסות החברה מפרסום מקוון, בסכום של 89.7 מיליון דולר הגיעו מחברות הדוט קום. השפל בנאסדק שפגע בחברות אלה הביא לירידה חדה בהכנסות NBCi.

בחודש ינואר פוטרו קרוב ל-30 אחוזים מכוח האדם ב-NBCi והחברה דידרגה את תשקיף ההכנסות שלה ב-2001 מ-150 מיליון דולר ל-100 מיליון.

"תנאי השוק הקשים הקשו על NBCi להישאר תחרותית", מסר המנכ"ל וויל לאנסינג בהצהרה שפירסם אתמול, "מדובר בהחלטה קשה עבורנו, אך הגענו למסקנה שזו הדרך הטובה ביותר עבור בעלי המניות של החברה".

"חשבנו ש-NBCi גזורה על פי מידותינו ותראה צמיחה, אך שוק הפורטלים איכזב כלכלית כל גוף שהתנסה בו", אמר מארטי יודקוביץ', נשיא חטיבת המדיה האינטראקטיבית ב-NBC. יודקוביץ' אמר כי רשת NBC נותרה מחויבת לאינטרנט, "כעת כאשר אנחנו יודעים אילו מודלים עסקיים פועלים עבורנו".

 

NBC תמשיך להראות נוכחות

 

גם לאחר סגירת NBC ,NBCi תמשיך לקיים נוכחות באינטרנט. זאת באמצעות אתר החדשות MSNBC.com, שאותו היא מפעילה בשיתוף עם מיקרוסופט והאתר CNBC.com, שירות מקוון משלים לרשת הטלוויזיה הכלכלית של NBC. שני אתרים אלה פעלו בנפרד מ-NBCi. כמו כן, החברה הודיעה כי בכוונתה להמשיך להפעיל את אתר הבידור nbc.com, שמיועד לקדם את תוכניות הטלוויזיה.

רוג'ר מייס, דובר NBCi, אמר כי החברה תפטר כחצי מ-370 עובדיה בשבוע הבא ותסגור את משרדיה בניו יורק וסן פרנציסקו. "בהחלט נצמצם את כוח האדם ב-NBCi", אמר ויליאם לנסינג, מנכ"ל החברה, "ובשבועות הקרובים נחליט אילו מנכסיו ישולבו בתוך יתר אתרי NBC ואלו יסגרו או יימכרו".

ג'נרל אלקטריק הודיעה כי תשא בכל הפסדי NBCi, שסכומם אינו ידוע וכי תנסה למכור את נכסי NBCi, שלא ישולבו באתרי NBC.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוד פורטל סגור. NBCi
עוד פורטל סגור. NBCi
מומלצים