שתף קטע נבחר

10 המסעדות "שנפסלו" משתתפות ב"טעם העיר"

משרד הבריאות פרסם רשימה של עשר מסעדות שהשתתפותן ביריד האוכל השנתי בתל אביב, "טעם העיר", נפסלה מסיבות תברואתיות וביורוקרטיות. למרות הודעת המשרד, מתברר כי עשר המסעדות משתתפות ביריד. משרד הבריאות: ננקוט נגדן בהליכים משפטיים. מארגני האירוע: העיריה דווקא נתנה אישורים למסעדות

בהודעה מיוחדת שפרסם ביום ב' משרד הבריאות נמסר, כי עשר מסעדות נפסלו ולא יוכלו לקחת חלק בשוק האוכל, "טעם העיר", שמתקיים בימים אלו בפארק גני יהושע בתל אביב. למרות הודעת משרד הבריאות, התברר כי כל עשר המסעדות "שנפסלו" פתחו את דוכניהן בשוק כמתוכנן. במקביל, מארגני שוק האוכל טוענים כי קיבלו אישור מהעיריה לפתיחת רוב הדוכנים שמשרד הבריאות אסר את פתיחתם.

היריד "טעם העיר" נפתח אמש והוא יימשך שלושה ימים. עשרות מסעדות וחנויות אוכל מקיימות דוכן ביריד והמארגנים מצפים לכרבע מיליון מבקרים.

לטענת משרד הבריאות, מספר מסעדות לא עמדו בדרישות התברואה המתאימות, או שאינן מחזיקות ברישיון עסק. מספר מסעדות נפסלו מאחר שהגישו את טפסי ההשתתפות באיחור. על פי רשימה שהפיצה מהנדסת המזון של מחוז המרכז במשרד הבריאות, ולרי פוהורילס, נפסלה השתתפותן של המסעדות: "סושידו", "פקין", "קיוטו", "דוקסה", "אינדירה", "פהיטס", "הקרפ הצרפתי", "אנג'לינה", "מונופול" ו"טורנדוט".

מהנדסת המזון פוהורילס אמרה היום ל-ynet כי המסעדות פעלו בניגוד להוראות וללא האישורים המתאימים. "אין לאף אחד אישור בחתימתי", אמרה. לדבריה, "כל הניהול של הגשת הבקשות להשתתפות בשוק האוכל היה כושל. מסעדות הגישו בקשות באיחור, ללא הצגת רשיון עסק, ולכן נפסלה השתתפותן של מסעדות רבות. אני מודעת לעובדה שלא צייתו לנו והדוכנים נפתחו. לפיכך, ננקוט בהליכים משפטיים או שנוציא צווי סגירה".

ynet ביקש את תגובתן של שלוש מסעדות מובילות, שהשתתפותן ביריד נפסלה. שלוש המסעדות הודיעו, כי הן מחזיקות באישורי משרד הבריאות ודוכניהן כבר מוצבים בשוק האוכל כחוק.

"אנחנו דווקא כן משתתפים", אומר ירון זכות, מנהל המסעדה היפאנית "קיוטו". "יש לנו דוכן בשוק טעם העיר ולמיטב ידיעתי אין לנו שום בעיה עם משרד הבריאות. אנחנו מחזיקים באישורים בחתימתה של ולרי פוהורילס, מהנדסת המזון. אנחנו מסעדה ותיקה וידועה והדוכן פועל כמדי שנה".

יורם לרנר, הבעלים של מסעדת "פקין" העמיד, גם הוא, את דוכן המסעדה שלו ביריד. "יכול להיות ששמנו נכנס לרשימה משום שאין לנו רישיון עסק", מסביר לרנר. "אנחנו מנהלים מסעדה הפועלת כבר 18 שנה. לאחרונה הרחבנו אותה לכיוון המרתף והוספנו לה 160 מטר. אי לכך נזקקנו לרישיון חדש וכידוע, בישראל הדברים האלה עובדים בצורה מאוד איטית. מעבר לזה יש לנו רישיון זמני להפעיל את המסעדה ואין סיבה בעולם שלא נשתתף ביריד. אני מתפלא על הודעת משרד הבריאות".

גם בעליה של מסעדת "דוקסה" התל אביבית אמר ל-ynet: "אנחנו משתתפים ביריד האוכל השנה, כמדי שנה. קיבלנו ביקורת חוזרת ממשרד הבריאות והם עצמם אישרו לנו לפתוח את דוכן המסעדה".

 

"השגנו אישור מהעיריה"

 

מנהל עיתון "העיר" גילי גילת (העיר היא נותנת החסות הראשית לשוק האוכל), אמר כי הבוקר הסדיר את אישוריהן מהעיריה של שמונה מסעדות נוספות וכי עד הערב הוא מתכונן להשיג אישורים לפתיחת הדוכנים של שלוש המסעדות קיוטו, דוקסה וטורנדוט.

"הבוקר הוצאנו אישורים לשמונה מסעדות", אומר גילת ומסביר כי "העירייה אישרה למסעדות להשתתף, גם אם אינן מחזיקות ברישיון עסק וזה בתנאי שהן נמצאות בהליך לקראת קבלת רישיון עסק. משרד הבריאות החליט שזה לא מקובל עליו ולכן הוציא הודעה שאוסרת את השתתפות המסעדות בשוק. אני פועל בעניין כדי למצוא פתרון ומקווה שעוד הערב בעיית האישורים כולה תהיה מאחורינו".

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוכל מקסיקני
אוכל מקסיקני
מומלצים