שתף קטע נבחר

ישראל עלתה לאליפות אירופה בכדוריד

נבחרת ישראל בכדוריד העפילה הערב (א') לאליפות אירופה, לראשונה בתולדותיה. ישראל נוצחה אמנם במקדוניה 23:29, אך העפילה לשבדיה 2002 בזכות יתרון 10 השערים מהמשחק הראשון שנערך בישראל

נבחרת ישראל בכדוריד הגיעה למשחק הגומלין במקדוניה עם מקדמה מבטיחה של 10 נקודות הפרש מהמשחק הראשון בישראל ועם מטרה מוצהרת - להעפיל לאליפות אירופה ולרשום הישג היסטורי לספורט הישראלי. לאחר משחק דרמטי ניצחו המארחים המקדונים 23:29 אך ישראל השיגה את מטרתה ותזכה להשתתף בטורניר הגמר שייערך בינואר 2002 בשבדיה, בזכות ניצחון 48:52 בסיכום שני משחקי ההצלבה.

"זה ערב ענק לספורט הישראלי וההישג הכי גדול של הכדוריד בישראל", אמר המאמן, שלמה הופמן. דודי בלסר, אשר נקרא לעמדת הטלוויזיה לראיון אחרי המשחק, התקשה להוציא מילים מפיו ונראה נרגש מתמיד.

גיבור שני המשחקים היה ללא ספק, השוער המחליף של ישראל, ליאוניד דורשנקו, שהצטיין במשחק הראשון והחזיק את ישראל בתמונה לאורך מחצית שניה קטסטרופלית מבחינת ישראל.

 

באו כדי לנצח

 

פתיחת המשחק היתה אופטימית במיוחד מבחינת שחקני הנבחרת, שהתעלמו לחלוטין מאלפיים הצופים הרעשניים ומהיתרון מהמשחק הראשון, ועלו במצב רוח לוחמני במיוחד. דובי ישועה ודודי בלסר הובילו נבחרת ישראלית מפתיעה, עם יכולת אגרסיבית בהגנה ומשחק התקפה מהיר ומדוייק. היכולת של ולדימיר זייקמן ולאוניד דורשנקו, שעמדו לסירוגין בין קורות השער הישראלי, לא הפתיעה אף אחד, גם לא את המקדונים שהתקשו להבקיע במחצית הראשונה. זייקמן, אף כבש שוער נדיר, את השליטה לישראל וירדו להפסקה ביתרון חוץ מבטיח 12:11.

 

דורשנקו מחזיק את ישראל

 

המחצית השניה היתה פחות טובה מבחינת ישראל והמקדונים ניצלו עייפות של האורחים ועלו במהרה ליתרון 15:21, שסיכן את העפלת ישראל לאליפות אירופה. ההגנה הישראלית איפשרה למקדונים להבקיע בכל התקפה ורק דורשנקו עמד בינהם לבין יתרון 10 השערים מהמשחק הראשון.

בארבע הדקות האחרונות של המשחק הצטרפו אל דורשנקו שאר שחקני הנבחרת ובראשם הקפטן, עידן מיימון, שבשערים חשובים שמר את ישראל בטווח ביטחון של 4-6 נקודות מהמקדונים. "המקדונים התכוננו היטב למשחק", אמר מיימון בסיום, "אבל הכי חשוב שניצחנו. זה היום המאושר בחיי".

שער של מאיר פרוז'ן שלוש דקות לסיום קבע 22:26 למקדונים והבטיח למעשה את ההישג ההיסטורי. בשלב זה היה ניצחונם של המקדונים, שולי בהחלט. השורה התחתונה היא שישראל תשתתף באליפות אירופה, יחד עם 15 נבחרות נוספות. יו"ר האיגוד, עמי פינשטיין: "איזה יום מאושר לכדוריד הישראלי. סוף סוף אחרי 50 שנים מגיע גם לנו להעפיל למפעל כל כך חשוב".

כבשו לנבחרת ישראל: מימון, בלסר וישועה 6 כל אחד, בוטנקו ופרוז'ן 2 כל אחד, זייקמן 1.

כבשו למקדונים: לזרוב 7, מרקובסקי 6, סטויונוביץ' 5, קולב 4, זרקוב, דימיטריסקי ואנדונובסקי 2 כל אחד, אנגולובסקי 1.

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מימון וישועה. הפסד מתוק
מימון וישועה. הפסד מתוק
צילום ערוץ 5
ישראל חוגגת עליה
ישראל חוגגת עליה
צילום ערוץ 5
מומלצים