שתף קטע נבחר

החברה לרכש תרופות לבתי"ח מקפיאה תשלום לספקים

חברת שראל, המבצעת רכש תרופות וציוד רפואי עבור בתי חולים, מעכבת תשלומים לספקי ציוד רפואי, בנימוק של אי-החזר של יותר מ-100 מיליון ש' שחייבים לה בתי-החולים

חברת שראל, המבצעת רכש תרופות וציוד רפואי עבור בתי חולים, מעכבת תשלומים לספקי ציוד רפואי, בסך 180 מיליון שקל, בשל אי תשלום חובות בתי-החולים לחברה. לדברי יו"ר איגוד לשכות המסחר, יוסי שוסטק, האיגוד פנה למנכ"ל משרד הבריאות, בועז לב, בבקשה שיפעל למען העברת התשלום לספקים, שבתי החולים הממשלתיים וחברת שראל חייבים להם כספים.

בהודעה שפירסם אתמול איגוד לשכות המסחר נאמר, כי שראל הודיעה בימים האחרונים לספקיה על דחיית התשלומים עבור הציוד הרפואי שרכשה מהם לזמן בלתי מוגדר. לדברי האיגוד, נימקה שראל את הדחייה באי קבלת תשלומים מבתי החולים, עבורם רכשה את הציוד הרפואי.

שוסטק טען בפני לב, כי מפניות של חברי האיגוד העוסקים בתחום יבוא תרופות וציוד רפואי עולה, כי בשבועות האחרונים התבשרו הספקים שחובות בתי-החולים לחברת שראל, הנאמדים בלמעלה מ-100 מיליון שקל, טרם שולמו. מאחר שלא נראה כי בזמן הקרוב יחול שיפור במצבם הפיננסי של בתי-החולים, החליטה שראל כי אינה יכולה לשאת בנטל החוב לבדה, ובחרה לגלגל אותו על היבואנים, טען שוסטק.

לדבריו, מצב הדברים מהווה נטל כספי קשה על חברות רבות, שהתכנון התקציבי שלהן בנוי על תזרים תשלומים, והן מחוייבות בהעברת תשלומי מע"מ ומס הכנסה בעבור הרכישות שכבר ביצעו עבור מערכת הבריאות.

מנכ"ל שראל, דר משה מודעי, אישר את קיומו של החוב ואמר, כי זו הפעם הראשונה מאז הוקמה חברת שראל לפני 7 שנים, שאיננו עומדים בתשלום החובות לספקים. היתה תקופה ששימשנו ספוג של חובות בתי-החולים, אולם איננו יכולים לעמוד בזה עוד.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חובות של בתיה"ח של יותר מ-100 מיליון שקל
חובות של בתיה"ח של יותר מ-100 מיליון שקל
מומלצים