שתף קטע נבחר

בנק אוף אמריקה מייקר את עמלת המשיכה מהכספומט

הבנק הקמעונאי הגדול בארה"ב העלה את עמלת המשיכה לאנשים שאינם לקוחות הבנק מ-2 ל-3 דולר ב-10,700 מכשירי כספומט ברחבי ארה"ב

בנק אוף אמריקה העלה את העמלה שהוא גובה מאנשים שאינם לקוחות הבנק על משיכה מהכספומטים שלו מ-2 ל-3 דולר, בצעד שבנקים אחרים עשויים לחקות.

 

הבנק הקמעונאי הגדול בארה"ב והשני בגודלו במונחי נכסים מסר כי החל לגבות את העמלה הגבוהה יותר ב-31 ביולי, ובתוך חודש יבצע הערכה של הצעד, שחל על 10,700 כספומטים ברחבי המדינה. רשת הכספומטים של בנק אוף אמריקה מונה 17,183 מכשירים, והיא הגדולה ביותר בארה"ב.

 

בנק אוף אמריקה ביצע את השינוי בכספומטים שנמצאים בסניפים ובמשרדים גדולים יותר, שממוקמים במקומות כמו חנויות מכולת. הבנק מסר כי העמלה נותרה 2 דולר למשיכה בכ-6,300 כספומטים שנמצאים במקומות כמו קניונים, שדות תעופה ואוניברסיטאות, שם יש תנועה גדולה יותר של אנשים שאינם לקוחות הבנק.

 

העמלה נותרה 2 דולר גם בשיקגו, בה צפוי בנק אוף אמריקה לגדול משמעותית לאחר השלמת רכישת בנק לה-סאל תמורת 21 מיליארד דולר מהבנק ההולנדי ABN אמרו.

 

לדברי מומחים, בנקים סובלים מירידה בהכנסות בגלל העלייה בריבית לטווח הקצר יחסית לריבית לטווח הארוך, והם מנסים למצוא דרכים לקזז את הירידה .עוד אומרים מומחים כי אם הצעד שביצע בנק אוף אמריקה יסתבר כרווחי, בנקים אחרים צפויים ללכת בעקבותיו.

 

עמלה ממוצעת: 1.64 דולר

לפי חברת המחקר Bankrate.com, עמלת המשיכה הממוצעת עבור אנשים שאינם לקוחות עמדה ב-2006 על 1.64 דולר, כמעט כפול מערכה ב-1998. בנק ואצ'וביה גובה עמלת משיכה של בין 1.5 ל-2.5 דולר, תלוי בשוק. הבנקים סיטיבנק ו-וולס פארגו גובים 2 דולר, ו-JP מורגן צ'ייס גובה 1.5 עד 2 דולר, תלוי בשוק.

 

לעומת זאת, מספר בנקים, ביניהם PNC פיננשל סרביסס גרופ (הבנק הגדול בפנסילבניה) וקומרס בנקורפ (הבנק הגדול בניו-ג'רזי) הסכימו, בניסיון למשוך לקוחות חדשים, להחזיר ללקוחות שיצטרפו אליהם את הפרשי עמלות המשיכה מבנקים אחרים.

 

דוברת הבנק, בטי רייס, אמרה כי "כדי לשמור ולפתח את הרשת שלנו, זה הולם לגבות יותר מאנשים שאינם לקוחותינו. אנחנו רוצים לספק את הגישה הנוחה ביותר לכספומטים עבור לקוחותינו".

 

הצעד גרם למחאות מצד קבוצות צרכניות ואיגודי עובדים, שביקשו מהקונגרס לערוך שימוע בנושא עמלות הבנקים. לינדה טראן, דוברת האיגוד הבינלאומי של עובדי השירותים, המייצג כ-1.9 מיליון עובדים בארה"ב וקנדה, אמרה כי "אף אחד לא אומר שלא צריכות להיות עמלות".

 

לדבריה, "הבעיה עם בנק אוף אמריקה היא שבגלל שהם כל כך גדולים, הם שולטים על השוק ומובילים לעליית מחירים עבור כולם".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המשיכה עלתה בדולר
המשיכה עלתה בדולר
מומלצים