חדש חדיש ומחודש
הנוכחי של מינוטאור שוק נשמע מרענן למרות ההשפעות המוזיקליות הרבות בו
בשנים האחרונות הפך הסיכוי לפגוש אלבום אלקטרוני חדש ומעניין לקלוש ביותר. לפני שנתיים היה זה האלבום היפהפה של הברודוויי פרוג'קט, ובשנה שעברה מיילו היה האיש שהביא סוג של בשורה עם אלבומו הראשון.
2005, כמו שזה נראה כרגע, שייכת לדייויד אדוארדס, יליד בריסטול המכנה עצמו מינוטאור שוק. הבריטי החל את הקריירה לפני ארבע שנים עם אלבום סולו ראשון. מאז, הבחור שקד על כמה מיני-אלבומים, הרכב צדדי, ורמיקסים לאמנים כמו באדלי דראון בוי, סופר פרי אנימלס ובלוק פארטי.
האלבום הנוכחי של מינוטאור שוק מציע, לדברי יוצרו, פסקולים דימיוניים, מקסימים ולא שיגרתיים, לסיפורים הקשורים לים. אדוארדס מגיש טיפול מרענן לשילובים בין כלים חיים ומניפולציות דיגיטליות, ומשתמש בכלי נשיפה ומיתר באופן שמהדהד לרוח האנגלית ששרתה בהרכבים כמו ג'נטל ג'יאנט מהסבנטיז ודורותי קאלם מהאייטיז.
למרות זאת, כל השמות וההשפעות הנ"ל לא מלמדים מאום על עבודתו – מה שמהווה כמובן הסבר לחלק ניכר מיופיה. למרות ההשפעות הלא מעטות, עבודתו של אדוארדס בורכה בהשראה ובמקוריות במידות יוצאות דופן בפופ האלקטרוני של השנים האחרונות.
מדובר באלבום שעומקיו ואופקיו ממשיכים להתגלות גם בהאזנות נישנות, ולהבדיל ממרבית תקליטי האלקטרוניקה, הטכנולוגיה כאן אינה העיקר אלא רק כלי בידיו של אמן עשיר ברוח. הקולאז'ים הצליליים שלו בונים מרקם רגשי שקשה שלא להיקשר אליו, וכיצירה שלמה הוא מתפתח ממלנכוליה מופנמת לפסגות של אופטימיות, חדווה וקסם. מרתק ומתוק.
- האתר הרשמי