שתף קטע נבחר

בית המשפט ביטל פיטורי עובדת בהריון

בצעד יוצא דופן ביטל בית הדין לעבודה את פיטוריה של עובדת בהריון וקבע כי "זהו אחד המקרים החמורים שהובאו בפני בית הדין"

בצעד יוצא דופן החליט אתמול (א') בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע לבטל את פיטוריה של עובדת בחברת "נדיר מחצבים בע"מ" ולהורות על החזרתה לעבודתה. בית הדין אף מתח ביקורת קשה על מעסיקיה בשל העובדה, שניצלו את העובדה שהיא בחודש השני להריונה כדי לפטרה.

"זהו אחד המקרים החמורים ביותר שהובאו בפני בית הדין ואשר בהם בולט חוסר תום הלב הקיצוני מצד המשיבה ומנהליה, ואשר מעשיה של המשיבה גובלים בהפרה חמורה של האמור בחוק", הדגיש בהחלטתו השופט מרדכי כליף.

התובעת, שניהלה את אחד המשרדים בחברה במשך שלושה חודשים, הודיעה לפני כחודש וחצי לממונה הישיר עליה כי היא בהריון וביקשה ממנו לשמור את הדבר בסוד. למרות זאת, המידע הגיע לבעלי החברה, ושבועיים מאוחר יותר שאל אותה מנהל כוח האדם בחברה אם היא בהריון, והתובעת השיבה בחיוב. לאחר מכן זימן אותה מנכ"ל החברה לפגישה, במהלכה הציע לה להפחית את עבודתה לחצי משרה בטענה שהדבר יקל עליה בתקופת ההריון. העובדת הבטיחה לשקול את הדבר.

למרות שעדיין לא קיבל תשובה, נקט המנכ"ל בשורה של צעדים שהקשו על העובדת למלא את תפקידה. בין היתר הוא לקח ממנה את מכשיר המירס שהיה כלי עזר חשוב בעבודתה בתוקף תפקידה כמנהלת המשרד.

בשלב זה הודיעה לו התובעת כי היא דוחה את ההצעה. תגובת המנכ"ל לא איחרה לבוא והוא הודיע לאלתר על פיטוריה. היא אף קיבלה מכתב בו התבשרה כי הפיטורים הם על רקע צמצומים.

העובדת שכרה את שירותי עו"ד ירון שחר, כדי שזה יבטל את פיטוריה. כל פניותיו לחברה עלו בתוהו ולכן הגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה. לטענתו, הפיטורים נעשו בניגוד לחוק, ללא אישור שר העבודה והרווחה, ולכן הם חסרי תוקף.

מנכ"ל החברה טען בעדותו בבית המשפט כי לא ידע שהעובדת היתה בהריון, אולם בבית המשפט הוכח כי דבריו סתרו את המציאות וכי באותה עת הוא פנה לשר העבודה והרווחה על מנת לקבל אישור לפיטורי העובדת.

השופט כליף קיבל את גרסת התובעת ודחה על הסף את גרסת החברה והמנכ"ל, שהומצאה, כדבריו, לצורך הדיון והיא מחוסרת כל בסיס. השופש התרשם שמעשיה ומחדליה של החברה גובלים בחוסר תום לב קיצוני, ופיטוריה של העובדת הם חסרי כל תוקף.

השופט אף קבע כי המנכ"ל ידע שהעובדת בהריון, כיוון שלאחר שנודע לו על כך הגיע לחדרה באופן מיוחד ואיחל לה מזל טוב. השופט כינה את טענות המנכ"ל "עזות מצח וניסיון בלתי ראוי להתנצח עם העובדת". הוא הורה על החזרתה לעבודה לאלתר וביטל את מה שכינה "פיטוריה הפיקטיביים". כמו כן חייב את החברה לשלם הוצאות משפט בסך 4,000 שקל.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשה בהריון. ביקש אישור מהשר (אילוסטרציה)
אשה בהריון. ביקש אישור מהשר (אילוסטרציה)
מומלצים