שתף קטע נבחר

כבשה, כלב וזאב

הלכו לים? לא, מדובר בשם משחק חדש של אינפוגרם, בשיתוף כוכבי Looney Tunes

ביפ-ביפ! הא, הציפור הזאת שמורידה לטמיון את כל מאמציו של וייל קויוטי. אין לי שום סימפטיה אליה, לסאדיסטית. היא תמיד עוברת לה בענן אבק אדיש ומותירה מאחור את הקויוטי המסכן מרוח על קיר, בנפילה חופשית של 500 מטר, או אולי עם מקל דינמיט בוער ביד ומבט אומלל שאומר: אני יודע שזה עומד לקרות לי שוב. דאפי דאק, המנחה של Sheep, Dog & Wolf אומר שאולי יצא לנו להיתקל ב"ביפ ביפ" (או Road Runner, אם נהיה רשמיים) מאוחר יותר במשחק: טוב מאוד. הייתי שמח ללמד את הסנובית הזאת דבר או שניים בהלכות נימוס אלמנטרי לטורפים ממשפחת הכלביים, גם אם זה יעלה לי במספר סדקים בגולגולת ותפרים במקומות מוצנעים.

 

זאב, כלב ועדר כבשים

 

הגיבור של המשחק הוא הזאב מהשם, יצור רזה עד חמלה בשם ראלף שדומה שתי טיפות מים לקרוב משפחתו המפורסם יותר, וייל קויוטי. הכלב הוא סאם, כלב הרועים הלא כל-כך אינטליגנטי. למרבה הצער הוא מפצה על התכונה הזו חלקית בעזרת נאמנות לתפקיד, מהירות, ושרירים שהופכים כל מפגש ישיר בינו לבין ראלף לקצר וכואב. והכבשים הן סלע המחלוקת. סאם רוצה לשמור עליהן; המשימה של ראלף היא להגניב את היצורים הצמריריים מתחת לאפו של כלב השמירה (מן הסתם במטרה הנאצלת של לארח אותן לארוחת ערב ביתית) ואל עיגול המטרה שמופיע בכל שלב.

 

לשחק בסרט מצויר

 

הורדתי את הדמו, ומה שברור זה שהגרפיקה מצוינת. תלת-ממדית ועדיין נראית כמעט לגמרי כמו הסרט המצויר של Warner Bros. האנימציות גם כאילו לקוחות מהסרטים ונותנות המון אופי לכל דמות. שלב ההדרכה שבתחילת הדמו, באדיבות דאפי דאק שיורק לכל עבר תוך כדי, מכיר את השחקן למגוון התנועות של ראלף: הוא רץ. הוא מתגנב (קריטי בשביל לא לעורר את תשומת ליבו של סאם). הוא קופץ, אפילו מהאוויר (בשביל להגיע למקומות גבוהים במיוחד). הוא מאיץ למצב של ריצת טורבו בגובה של מספר סנטימטרים מעל האדמה, עם אפקט מצוין ש"מותח" את העולם כך שהמהירות נראית אפילו עוד יותר גבוהה. הוא עושה עוד הרבה דברים, כמו להסוות את עצמו כשיח (דומה ל- Giants), אבל הכי חשוב: הוא משתמש בחפצים. לפי מה שקראתי, יותר מ- 30 מהם במשך המשחק, אבל הדמו נותן להתנסות עם מספר יותר צנוע. ללא ספק, את כתר המגניבות לוקחת הרקטה האדומה המפורסמת של ACME, אותה זאבנו קושר לגב לפני שהוא משגר את עצמו למעלה והלאה. השליטה נוחה ברמה סבירה, רק דבר אחד גרוע בממשק: המפתחים משום מה לא יודעים שכבר המציאו דרכים טובות בהרבה להתגבר על סינדרום המצלמה שנכנסת מאחורי או לתוך עצמים מוצקים - שינוי המרחק שלה מהגיבור או, יותר טוב, הפיכת העצם החוסם לשקוף למחצה. ב- Sheep, Dog & Wolf היא פשוט מסרבת להסתובב כשיש לה אובייקט בדרך, דבר מעצבן ומקשה על חלקים מסוימים באופן מיותר.

 

המשחק

 

Sheep, Dog & Wolf משלב משחק פלטפורמות תלת-ממדי עם משחק מחשבה. הרבה מהאתגר במשחק, ולפי מה שמעט התנסיתי ויותר קראתי זה חתיכת אתגר - בהחלט לא לבני שמונה כמו שיכול להשתמע מהנושא, הוא בלהבין איך אפשר קודם לחטוף בעזרת האמצעים שברשותכם כבשה בלי להיתקל במחסום המכאיב ששמו סאם, ואחרי זה לתכנן איך להביא אותה לנקודת הסיום. כי תבינו - ברגע שאתם נושאים כבשה תמימה מעל הראש, ראלף מאוד מוגבל - הוא לא יכול לרוץ, הוא לא יכול לקפוץ, כך שדרך שעושים בחמש שניות בלי השלל הטעים (סליחה, התכוונתי תמים) נראית פתאום הרבה יותר מסובכת כשצריך להוביל בה יצור, אם תסלחו לי על הביטוי, מטומטם כמו כבשה.

 

הדמו כדוגמא (שזה כמו לומר הדמו כדמו, לא?)

 

בשלב שבדמו, בתור דוגמא (ומי שרוצה לגלות את הכל לבד שיקפוץ לסוף עכשיו), עוברים לצד השני של שטח המרעה מוסווים כשיח. אחרי זה משתמשים בשילוב של בושם לכבשים ומאוורר ידני בשביל למשוך כבשה יחידה מהעדר למקום שבו אפשר לתפוס אותה. ההמשך מערב שימוש בעלי חסה כדי למשוך אותה לאן שרוצים, ואז דחיפת סלעים וקפיצות על נדנדה כדי להעיף את מלחכת העשב חסרת האונים לסלע גבוה יותר שעליו מסומנת נקודת הסיום של השלב.

 

הסוף (בינתיים)

 

לא ציפיתי למצוא משחק מקורי כל כך בכותר "צעירים" של "לוני טונס", אבל, בהסתמך על הטעימה מהדמו, אני בהחלט מחכה למשחק הזה שינחת. הוא אמור לצאת בחודש הבא בחו"ל, ולהגיע קצת אחר-כך לארץ בשיווקה של אינפוגרם ישראל. אה כן, והערה טריוויאלית לסיום: התרגום העברי של Sheep, Dog & Wolf אולי יהיה דווקא "כבשים, כלב וזאב". זה יותר מתאים לתוכן המשחק. מצד שני, זה לא נשמע כל-כך טוב. ואולי הם לא יתרגמו את השם? או יבחרו אחר? הכדור אצל אינפוגרם ישראל.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה אתה עושה לכבשה הזאת, שיפופיל?
מה אתה עושה לכבשה הזאת, שיפופיל?
Sheep, Dog & Wolf
Sheep, Dog & Wolf
ראלף כשיח ירקרק
ראלף כשיח ירקרק
מומלצים