חיילים ברבנות הצבאית קיבלו מכשירי פאלם פיילוט
מדובר ביותר מ-10 נגדים; בצה"ל מקובל להעניק מכשירים כאלה רק לקצינים בכירים; עלות כל מכשיר - כ-3,000 שקל והרכישה מומנה מתקציב הרבנות הצבאית
יותר מ-10 חיילים ברבנות הצבאית קיבלו מחשבי כף-יד ("פאלם פיילוט") שעלות כל אחד מהם כ-3,000 שקל. כך חושף היום (ה') אתר smarTrade מקבוצת אילנות בטוחה.
מדובר בחיילי קבע, רובם נגדים ולא קצינים. מכשיר הפאלם פיילוט החדש הוא של חברת 3COM, מדגם M500. מדובר במחשב כף-יד המכיל 8MB זיכרון. עלות המכשיר ממומנת מתקציב הרבנות הצבאית.
באמצעות הפאלם פיילוט יוכלו חיילי הרבנות הצבאית לשגר לתוך יומנם האישי את מועדי התפילות, לארגן בעזרת תוכנת מחשב חישובי משכורות שונים, ולארגן דואר אלקטרוני שאותו ברצונם לשלוח ממחשב ה-PC.
המכשיר משמש כלי עזר למנהלים בכירים בחברות. בצה"ל היה מקובל עד כה להעניק אותו רק לקצינים בכירים. נחיצותו בקרב חיילים מוטלת, אפוא, בספק.
אחד מאנשי הקבע ברבנות הצבאית מסר ל-smarTrade: "בעקבות הפרסום באינטרנט ביקשו מאיתנו להנמיך פרופיל בעניין ולהכחיש את עצם קבלת המכשירים. אבל לא זאת בלבד שקיבלנו את מכשירי כף היד, התבקשנו גם לחתום על טופס מת"ש, לפיו אם אנחנו מאבדים את המכשיר אנחנו אחראים לתשלום עבורו".
יצויין, כי לפני כחודש פורסם ב"ידיעות אחרונות" על סירובו של משרד האוצר לאשר כלי-רכב יוקרתיים לקצינים בדרגות הגבוהות. בתגובה, אישר הרמטכ"ל לשכור את כלי-הרכב הללו בעלות של מאות-אלפי שקלים בחודש.
מדובר צה"ל מסר בתגובה כי "לא היו דברים מעולם".