שתף קטע נבחר

צוות חלוץ של פיקוד העורף יצא לארה"ב

הצוות יתאם את פעולות צוותי ההצלה הישראלים בהריסות בנייני התאומים. "בקריסות כאלה יש המון ניצולים, מכיוון שנותרים כיסי אוויר רבים, וניתן להצילם", אומר מפקד היחידה, אל"מ (במיל') גדעון בר און

צוות חלוץ של פיקוד העורף יצא בצהריים (יום ד') לארצות הברית, כדי לתאם את פעילות הצוות הישראלי שייצא מאוחר יותר. הצוות לקח אמו 1000 מנות דם מסוג "O".

אמש הוחלט כי צוותי חילוץ מישראל יסייעו למאמץ האמריקני לאתר ניצולים מהריסות בנייני התאומים. מרגע הגעת הידיעה הראשונה על גל פיגועי הטרור בארצות הברית, הוכנסה יחידת החילוץ של פיקוד העורף לכוננות לקראת יציאה אפשרית לניו יורק. לאחר כשעה, עם התמוטטות אחד ממגדלי התאומים, כבר החלו בפיקוד הערכות מצב רציניות יותר, כאשר האפשרות שיחידת החילוץ תצא, הפכה לממשית יותר.

מפקד יחידת החילוץ, אל"מ במילואים גדעון בר און, מספר שכבר שעתיים אחרי התקפת הטרור חייליו היו מוכנים ליציאה. "אנחנו בכוננות מלאה. צריך רק להכין מטוס ואישורים אבל מבחינת היחידה היא מוכנה ליציאה".

 

מהניסיון שלך בארועים מהסוג הזה, יש סיכוי למצוא ניצולים מתחת להריסות של 120 קומות?

 

"בקריסות כאלה יש המון ניצולים, יש אפשרות להציל רבים מהאנשים שנלכדים. על פי מה שראיתי בטלוויזיה, בסוג של קריסת מבנה כזה נותרים כיסי אוויר רבים ביותר, בעיקר בקומות התחתונות. שם נוצרים כיסי אוויר עקב קורות שנופלות ויוצרות חלל, ושם ללכודים יש סיכוי. ככל שיגיעו אל הלכודים מהר יותר, כך הסיכוי להצילם גדול יותר. אנחנו תמיד מאמינים שאפשר להציל חיים, שיש אנשים חיים מתחת להריסות - זה המוטו שלנו. אנחנו מאמינים בזה ומיישמים את זה ולזה בדיוק מתאמנים. עובדה שתמיד הצלחנו להציל אנשים".

 

האם בכוונתכם לקחת אתכם את כל הציוד של היחידה, למרות המרחק הרב?

 

"לא, במרחקים האלה אנחנו לא לוקחים את כל הציוד. צריך להשתמש בטרקטורים ומנופים, דברים שקשה להעמיס ולהביא איתך. אנחנו משתמשים בציוד מקומי, בטח בארצות הברית לא תהיה בעיה עם הציוד. החשוב הוא שיהיו אנשי מקצוע עם ניסיון שיידעו לאתר לכודים, איך לטפל בהם, למצוא את תוכניות הבניין ולעשות הערכות מצב תדירות. זה אסון בסדר גודל באמת ענק".

 

באסון "ורסאי" נעזרתם ביחידות חילוץ אזרחיות מהארץ, כמו יחידת חילוץ "ערד" ו-"שומרון". האם תשתמשו בהן גם במקרה זה?

 

"במידה ותצא טיסה אני מעריך שהם ייצאו איתנו ויעבדו איתנו בשיתוף פעולה".

 

- אם יוחלט להוציא אתכם סופית, תוך כמה זמן אתם מוכנים להמראה?

 

"החבר'ה מוכנים לצאת תוך שעה עד שעה וחצי. עם זאת חשוב לציין שלמרות שזה אסון ענק, צריך לזכור שגם אנחנו במצב לחימה וצריכים לשמור גם על כוננות בארץ. כמו תמיד, אנחנו משאירים פה כוח עתודה שיהיה מוכן לכל מצב בארץ".

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אזור האסון
אזור האסון
צילום איי פי
מומלצים