שתף קטע נבחר

כוח צה"ל הרג שלושה מחבלים שניסו לחדור לדוגית

חיילי גבעתי הוזעקו לאזור לאחר שהתקבלה התראה על נגיעה בגדר הביטחון, זיהו את המחבלים וירו בהם למוות, במרחק 300 מטר מהיישוב. ברשות המחבלים, אנשי החמאס, שהיו מחופשים לחיילים, נמצא נשק רב. החמאס: ננקום את מותם. שלוש פצצות מרגמה נחתו ברצועה

שלוש פצצות מרגמה נחתו אתמול בצהריים (ו') בשטח ישראל צפונית לרצועת עזה. איש לא נפגע ולא נגרם נזק.

בלילה שבין חמישי לשישי הרג כוח צה"ל שלושה מחבלים שניסו לחדור להתנחלות דוגית שבצפון רצועת עזה. קצין הביטחון של היישוב הזעיק את כוח צה"ל לאחר שהתקבלה התראה על נגיעה בגדר הביטחון. כוח של חיילי גבעתי זיהה שלושה פלסטינים חמושים סמוך להתנחלות, הסתער לעברם, פתח באש והרגם. איש מהחיילים לא נפגע.

נראה כי המחבלים ניסו לחזור על תסריט החדירה לאלי סיני לפני שלושה שבועות. אז הסתיימה חדירת המחבלים בהריגתם של טוראית לירון הרפז, בת 19, תושבת אלי סיני, וחברה, אסף יצחקי, בן 20 מלוד ובפציעתם של עוד 16 בני אדם (ראו קישור מימין).

סמוך לשעה שלוש לפנות בוקר התקבלה התראה מגדר המערכת. כוח של חיילי גבעתי וטנק הגיעו מיד לאזור הגדר ופתחו בירי לעבר שלוש דמויות חשודות וחמושות. לאחר זמן קצר נמצאו בשטח שלוש גופות של המחבלים. סמוך אליהם ועליהם נמצאו רימונים וכלי נשק נוספים. על מצחם של המחבלים היו סרטים ירוקים של ארגון עז א-דין אל קסאם. כמו כן, אחד מהמחבלים היה לבוש במדי צה"ל מלאים, והשניים האחרים התחפשו גם הם לחיילים, אולם לבשו מדים דומים למדי צה"ל.

לדברי גורמים בפיקוד דרום, "ההיתקלות היתה מאוד קצרה והכוח הצליח לעצור אותם 300, 400 מטר מהיישוב דוגית".

אחרי האירוע ביצעו החיילים סריקות באזור על מנת לאתר מחבלים נוספים ובדקו את העקבות, שהובילו לעזה. בעקבות כך תושבי ההתנחלות דוגית נכנסו לכוננות, שבוטלה לאחר זמן קצר מאחר שלא נמצאו מחבלים נוספים בשטח.

ההערכה בצה"ל היא שהמחבלים היו בדרכם לבצע פיגוע בתוך היישוב דוגית או בתוך המוצב דוגית. לדברי גורמים בפיקוד דרום, הצלחות כמו שהיו למחבלים באלי סיני מעודדות מחבלים פלסטינים לנסות ולבצע פיגועים דומים נוספים.

בצה"ל אומרים כי הם שבעי רצון מהצלחת הפעולה אולם "יש לשים את העניין בפרופורציות שכן זה יכול היה להיגמר גם אחרת".

יצוין כי הפלוגה שסיכלה את הניסיון היא אותה הפלוגה שהמ"פ שלה נפצע בפעולה של אלי סיני.

אבי פרחן, מראשי המתנחלים באלי סיני הסמוכה, אמר ל-ynet כי "הארוע הסתיים בנס, ויכול היה להסתיים גם אחרת". לדבריו, מחצית מאנשי דוגית, המונה 20 משפחות, יצאו אתמול במקרה לנופש של סוף שבוע באילת ולא היו ביישוב למרבה המזל.

הוא קרא לראש הממשלה אריאל להתחיל מיד בעבודות להקים גדר הפרדה נוספת על זו הקיימת, שתיבנה מבטון, כדי להביא להגנה טובה יותר על ההתנחלויות באזור.

 

החמאס: ננקום את מותם

 

גדודי עז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאי של החמאס, פרסמו הודעה בה מאשרת התנועה כי השלושה שנהרגו הבוקר ניסו לחדור להתנחלות דוגית.

בהודעה מאשרים אנשי החמאס כי התנהלו חילופי אש בין השלושה לכוחות צה"ל.

מלשכתו של השייח יאסין מבטיחים כי "התנועה תדע כיצד לנקום את הריגתם של השלושה".

עוד נמסר מלשכתו של השייח יאסין, כי הוא קורא לרשות שלא להגיע לפגישה הביטחונית היום, או לכל פגישה אחרת, שכן לדבריו "פגישות אלה נותנות לגיטימציה לישראל להמשיך ולהרוג בפלסטינים".

קודם להודעת החמאס טענו מקורות ביטחוניים פלסטינים כי השלושה שנהרגו כלל לא היו חמושים ונהרגו אחרי שכוח של צה"ל חדר לשטחי A.

 

ישראלי נפצע קל בפיגוע ירי

 

גבר ישראלי נפצע שלשום בלילה (ה') קל מאש שירו פלסטינים אל מכוניתו בכביש חוצה שומרון ליד הכפר א-דיק, בין עלי זהב לפדואל. אמבולנס של מד"א פינה את הפצוע שנפגע ברגלו לבית החולים בילינסון. ישראלית נוספת נפצעה אתמול קל מאבנים שיידו פלסטינים אל מכוניתה בכביש עוקף עזון. היא פונתה לקבלת טיפול בבית חולים.

אמש נמשך לסירוגין הירי על שכונת גילה. איש לא נפגע, אך נגרם נזק למכוניות ולחלון דירה ברחוב האנפה. אש נורתה אמש לעבר רכב ישראלי בצומת זיף שבדרום הר חברון. לא היו נפגעים אך זוהו פגיעות ברכב. בקבוק תבערה הושלך אמש אל חצר בית בשכונת ארמון הנציב בירושלים. הבקבוק התלקח על הארץ ולא גרם לנפגעים או לנזק. רימון רסס הושלך אל כוח צה"ל בגבול ישראל מצרים.

 

חמישה פלסטינים נהרגו

 

חמישה פלסטינים נהרגו שלשום (ה') בתקריות אש שהיו בבית לחם ובטול כרם. וכל זאת כשברקע נערכו הלוויותיהם של חמשת ההרוגים מפעולת צה"ל שנערכה יממה קודם לכן בכפר בית רימא. בין ההרוגים אתמול גם חסן אבו סראיה, קצין של המודיעין הכללי הפלסטיני, שנפגע בטול כרם. בתקרית זו נפצעו עוד ארבעה פלסטינים, בהם אחד קשה מאוד.

מקורות פלסטינים דיווחו כי אמש התנהלו חילופי אש באזור בית לחם. על פי אותם גורמים, צה"ל ירה אש מקלעים ופגזים אל מחנות הפלטים אל-עזה ועאידה שבאזור בית לחם.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ציוד המחבלים שנהרגו
ציוד המחבלים שנהרגו
צילום מוטי סנדר
מומלצים