שתף קטע נבחר

המנכ"לית החדשה של הפיס: "אפעל לטובת הציבור והרשויות"

דירקטוריון הפיס אישר היום את מינוייה של קינן, גזברית עיריית ת"א לשעבר

"אני גאה שנבחרתי לאחד התפקידים הציבוריים המובילים במשק הציבורי". כך אמרה ל-ynet ענת קינן, לאחר שדירקטוריון ממפעל הפיס אישר היום את מינוייה למנכ"לית.

"למרות שניהלתי תקציב של 3.5 מיליארד שקל בתפקידי הקודם בעיריית ת"א, אני מרגישה שיש לי עוד הרבה ללמוד" אמרה קינן, המשמשת גזברית עיריית תל אביב. "אמנם הדירקטוקריון קבע שאכנס לתפקידי ב-1 לאוקטובר אולם ייתכן שאדרש להשאר תקופת מה בעירייה".

קינן הוסיפה כי "השילוב שבין התחום העיסקי, התחום השיווקי והתחום הציבורי מרתק אותי. אני שמחה שאוכל לעשות שימוש בכספים המתקבלים ממכירת כרטיסי הגרלה, לטובת הציבור ותושבי הרשויות המקומיות".

מועמדים נוספים שהתמודדו על ניהול מפעל הפיס היו אלכס טל, מפקד חיל הים לשעבר, עוזי לוי, סגן הממונה על התקציבים באוצר, ודורון קלאוזנר, יו"ר הבסס"ח.

הדירקטוריון אישר, למעשה, את בחירתה של ועדת החיפוש לתפקיד מנכ"ל הפיס, שבראשה עומד יו"ר דירקטוריון הפיס, אברהם כץ עוז. הוועדה החליטה פה אחד על בחירתה של קינן. חברים נוספים בוועדה היו נציגי הנהלת הדירקטוריון וכן השופט בדימוס שאול אלוני והמנכ"ל הפורש של בנק ברקליס-דיסקונט, משה גביש.

קינן, ילידת 1938, תושבת העיר ת"א, נשואה ואם לשני ילדים, בוגרת תואר ראשון בכלכלה ותואר שני במנהל עסקים מהאוניברסיטה העברית בירושלים.

למפעל הפיס אין מנכ"ל מאז פרישתו של יעקב ברדוגו בחודש מארס השנה לאור חילוקי דעות עם כץ עוז. בתפקיד כיהן זמנית מ"מ המנכ"ל, שמואל סוטניק. דו"ח מבקר המדינה קבע כי השיקולים לבחירת ברדוגו היו פוליטיים וכי משכורתו חרגה מהמקובל. גם כץ עוז מתח בעבר על ברדוגו ביקורת קשה.

כץ עוז אמר לאחר מינוייה של קינן כי לראשונה מפעל הפיס בחר מנכ"ל בהליך ענייני, על פי שיקולים מקצועיים, וללא השפעה פוליטית. "קינן היא המועמדת המתאימה ביותר מבין כל המועמדים לתפקיד", אמר.

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענת קנין. המנכ"לית החדשה
ענת קנין. המנכ"לית החדשה
מומלצים