החורף בפתח: יצרני הסירים במתח
לקראת החורף עולים על המדפים סירים גדולים, המיועדים לתבשילים חורפיים כמו מרקים או חמין. מה החסרונות של סיר נירוסטה, כמה עולה סיר עם מכסה זכוכית ומהי שיטת השכבות
החורף מתקרב, ואיתו מגיעים תבשילי החורף המסורתיים, בהם מרקים מהבילים, חמין ושאר ירקות. עבור יצרניות הסירים, הגיע הזמן להשיק את הסירים הגדולים, המיועדים לתבשילים אלה.
סיר גדול הוא סיר שנפחו 7 ליטר ומעלה, והסירים המשפחתיים הגדולים ביותר מכילים 22 ליטר. מנהל המכירות של סולתם, עמוס דורון, טוען כי היקף המכירות של הסירים הגדולים עומד על כ-10 מיליון שקל בשנה.
סירי נירוסטה אמורים להיות עמידים לכל החיים. הבעיה מתעוררת לא פעם בידיות ובכפתור של המכסה. אלה נשרו בעבר חדשות לבקרים, אך הטכנולוגיה של היום גורמת להם להיות יציבים יותר, ובחלקם גם לא להתחמם בעת הבישול.
במערב מעדיפים סירים עם מכסה מזכוכית (פיירקס), המאפשר לראות את הנעשה בסיר. לישראל חדרו סירים אלו רק באחרונה, והם תופסים תאוצה. סיר עם מכסה זכוכית, לידיעת המעוניינים, יקר יותר מסיר עם מכסה נירוסטה.
הצעות ומחירים
סולתם, היצרנית הגדולה של סירי נירוסטה בישראל, מציגה החורף שלוש סדרות של סירים גדולים: סדרת אלון - עם ידיות וכפתור מפלסטיק, שאמורה להיות עמידה לכל החיים, לטענת המפעל. הסירים מתאימים לכל סוגי הכיריים וניתן להכניסם לתנור לטמפרטורה של עד 220 מעלות. 10-7 ליטר מוצעים ב-229-159 שקל. סדרת כרמל - עם ידיות וכפתור מנירוסטה. הידיות חלולות ואמורות להישאר קרות גם בעת הבישול. התחתית משלוש שכבות, שמיועדות להבטיח בישול אחיד. הסירים מתאימים גם לשימוש בתנור, ללא מגבלות של זמן וטמפרטורה. 16-7 ליטר, 319-219 שקל. סדרת מוסקט - סדרת הגורמה של סולתם. עובי הדפנות 1 מ"מ והתחתית 11 מ"מ. הידיות ממתכת מלאה וקרה, והבישול בתנור עד ל-220 מעלות. 8 ליטר ב-299 שקל.
סדרה נוספת היא סולתם ביג, המופנית בעיקר לשוק המוסדי, אבל מקובלת מאד גם בשוק הפרטי. בסדרה סירי נירוסטה עם ידיות נירוסטה ומכסה שטוח. נפח הסירים 22-10 ליטר והמחירים 399-299 שקל.
במשביר לצרכן ניתן למצוא סירים של מותג ישראלי נוסף, אלגת. חלק מהסירים מיוצרים בארץ וחלקם מיובאים. הסירים מכונים הארד אנדיז, והם עשויים מיציקת אלומיניום שחורה ועבה, עם תכונות של טפלון. סירי אלגת בנפח 8 ליטר מוצעים ב-279.90 שקל. בנוסף, מייבאת הרשת מהונג קונג סירים שנמכרים במותג הבית קיצ'ן בייסיקס. הסירים גדולים, בנפח שבין 8 ל-16 ליטר, ונמכרים במחירים שבין 129.90 ל-270 שקל.
עוד במשביר: סירים של טפאל, שמייבאת חברת ספקטור, בנפח של 5 ליטר ב-219.90 שקל ו-6 ליטר ב-259 שקל.
חברת נעמן-פורצלן מייבאת לחורף סירים גדולים מאיטליה. מנכ"ל החברה, אבישי המבורגר, אומר שלקראת החורף מתגבר הביקוש לסירים כאלו. החברה מייבאת סירי נירוסטה מחברת פרפקטו האיטלקית, שהגדול בהם הוא בן 18 ליטר ומחירו 352 שקל. סיר פרפקטו בן 7 ליטר נמכר ב-160 שקל.
מחברת אטרנום האיטלקית מייבאת החברה סירי לחץ: סיר בנפח 7 ליטר נמכר ב-240 שקל.
רשת יוניברס-קלאב מייבאת סירי נירוסטה מחברת ארקוסטיל האוסטרלית. הסירים מיוצרים במזרח-אסיה, בשיטת אימפקט בונדינג - שיטת השכבות. סיר בן 7 ליטר נמכר ב-89.90 שקל.
חברת ספקטור מייבאת סירי וו.אם.אף מגרמניה, המיוצרים מפלדת אלחלד (18% כרום ו-10% ניקל ופלדה) עם תחתית בת 3 שכבות וידיות מתכת ארגונומיות, חלולות, שלא נשרפות. הסירים מתאימים לכל סוגי הכיריים לבישול בתנור. ניתן לקנות את הסירים עם מכסה זכוכית (349 שקל ל-9 ליטר) או מכסה פלדה (239 שקל).