מגדלי חזירים נקנסו על זיהום הסביבה
קנס בסך כולל של 30 אלף שקל נגזר על עסק לגידול חזירים בכפר אעבלין בגליל עקב הזרמת שפכי החזיריות לנחל באזור
עד כה ידענו כי גידול חזירים בארץ הוא נושא בעייתי בכל הקשור ליחסי חילונים-דתיים. היום מתברר כי לגידול החזירים יכולה להיות גם השפעה שלילית על איכות הסביבה.
בית משפט השלום בחיפה, קנס בסך כולל של 30 אלף שקל, את הבעלים והמנהלים של עסק לגידול חזירים בתחום המועצה המקומית אעבלין (ממזרח לקריית ביאליק), על הזרמת שפכי החזיריות לנחל אבליים.
הקנס ניתן בגין אי מניעת זיהום מים – עבירה על חוק המים, ובגין לכלוך רשות הרבים – עבירה על חוק שמירת הניקיון, ובגין ניהול עסק ללא רשיון – עבירה על חוק רישוי עסקים.
שני הבעלים ומנהלי העסק, הודו בעבירות המיוחסות להם, ונקנסו כל אחד בסך 15 אלף שקל. כמו כן, התחייבו הבעלים לחתום על התחייבות בסך 6,000 שקל, להימנע מביצוע עבירה דומה למשך שנה.
גם עראבה ודיר-חנא נענשו
קנס בסך כולל של 60 אלף שקל הוטל על המועצות המקומיות עראבה ודיר-חנא בגליל המערבי, עקב זיהום מקורות מים.
בכתב האישום שהוגש על ידי המשרד לאיכות הסביבה, נטען כי המועצות המקומיות הזרימו שפכים לא מטופלים לנחל חילזון בין השנים 1995-1999.
המועצות המקומיות הורשעו על פי הודאתן, ובמסגרת עסקת טיעון, נקנסה כל אחת מהן בסך 30 אלף שקל. כמו כן, חתמו המועצות על התחייבות בסך 60 אלף שקל, להימנע מביצוע עבירה דומה למשך שנתיים.