הידעתם? לפקחים מותר לפרוץ למכוניות
תושב תל אביב גילה לתדהמתו שפקחי העיריה פורצים למכוניתו על מנת לגרור אותה. העיריה מבהירה: "אנחנו פועלים על פי חוק"
אם אתם חונים במקום אסור וחושבים שלא יוכלו לגרור את מכוניתכם כי היא מוחבאת מאחורי עץ, למשל, כדאי לכם לחשוב שוב: עיריית תל אביב פורצת למכוניות החונות בניגוד לחוק, שרכבי הגרר מתקשים להגיע אליהן לצורך הגרירה.
נועם לוי, סטודנט בן 23, למד על התנהגות עיריית תל אביב על בשרו. "הגענו לבית חברים שגרים ברמת אביב, ליד האוניברסיטה", סיפר לוי, "חניתי לצד מדרכה לא צבועה, אפורה, במפרץ חניה בין שתי מכוניות. כך שלא היתה אפשרות לגרור אותי, אבל במהלך הערב ירדתי למטה והמכונית נעלמה. בירור קצר העלה שאכן גררו לי את הרכב".
לוי אף ראה את הגוררים בפעולה: "מספר ימים לאחר מכן הגעתי שוב לאותו מקום ועקבתי אחרי פעילות הגוררים של עיריית תל אביב. ראינו איך הם גוררים מכוניות אחרות. לפתע הגיע גרריסט ופקח של העיריה, פרצו לרכב חונה, שחררו הנד-ברקס ודרדרו את המכונית לכביש, למקום בו אפשר להעלות את המכונית לגרר".
בעיריה מאשרים כי מדובר בחלק מנהלי העבודה: "עיריית תל אביב-יפו פועלת על פי חוק, בהתאם לחוות דעת משפטיות. למפקחים סמכויות גרירה של שוטר ובאישור המשטרה. משמע: מבחינת החוק מותר לפקח לפרוץ לרכב כדי לגרור אותו ממקום חנייה שאינו חוקי".