שתף קטע נבחר

מה מסתתר מתחת למדבקה

ר' רכש באתר אינטרנט מסלול ריצה ביתי שהוצג כדגם של Dunlop ע"י היבואנית - חברת אנרג'ים. לאחר הקנייה התברר לו כי Dunlop כלל לא מייצרת מסלולי ריצה

האם אתם שוקלים לרכוש מסלול ריצה חשמלי לבית? אם כן, קיראו היטב את השורות הבאות לפני שאתם עושים זאת. ר' בוודאי ימליץ לכם על צעד-מנע כזה.
בראשית אוקטובר 2001 רכש ר' באמצעות אתר האינטרנט נטאקשן מסלול ריצה שהוצג כדגם z-10 מתוצרת Dunlop, והיבואן היה חברת אנרג'ים. כאשר הגיע המכשיר הוברר לו, כי לא צורפה אליו כל ספרות ובה הסברים על המכשיר, תפעולו ואחזקתו. ר' לא התעצל, ופנה אל יבואן המכשיר, חברת אנרג'ים, בדרישה כי תישלח אליו הספרות המלווה. אלא שלדבריו, אנרג'ים לא מיהרה לעשות כן, ורק בעקבות לחציו נשלחה אליו כעבור כחודש חוברת, שתוכנה אינו תואם את המכשיר שסופק. על החוברת גם לא הופיע שמו של יצרן כלשהו, לא Dunlop ולא אחר.
"בשלב זה", כותב לנו ר', "התעורר חשדי". הוא פנה שוב לאנרג'ים, ושם אמרו לו, לטענתו, כי מכירת המכשיר הזה הופסקה כיוון שזה דגם מיושן שאינו מיובא עוד לארץ. ר' לא "קנה" את זה: את המכשיר הזה ומכשירים אחרים, תחת המותג Dunlop, המשיכו למכור הן באתר נטאקשן והן באתרים אחרים.
לאחר לחצים נוספים וכעבור כחודש, נשלחה אליו חוברת של המכשיר המתקרא Z-10. הפעם קיבל מספר דפים מצולמים באנגלית בלבד, ושוב - לא היה זכר למותג Dunlop.
ר' לא ויתר. הוא סרק את אתרי חברת Dunlop באינטרנט - וגם פנה אל החברה בדואר אלקטרוני. לטענתו, על שאלתו השיבה החברה כי הם אינם מייצרים מסלולי ריצה, אלא מוצרי טניס וצמיגים בלבד.
בשלב זה פנה ר' לאנרג'ים ולנטאקשן והציע להן להחליף את המכשיר - שעל פני הדברים לא נראה מתוצרת דנלופ - אלא של חברה אחרת. כן ביקש פיצוי על עוגמת הנפש שנגרמה לו. זה כבר גרם לאנרג'ים להגיב. כשבועיים לאחר שנשלח המכתב צלצל אל ר' אדם בשם שלומי, שהציג את עצמו כסמנכ"ל באנרג'ים. הוא אמר לר' שלאנרג'ים יש זכות לשימוש בשם דאנלופ, הודה שהמוצר מיוצר בטייוואן, אבל ציין שהוא עובר בדיקות של מכון התקנים. במכון התקנים, אגב, אישרו את לנו כי מסלולי ריצה תחת השם דנלופ - שמגיעים מסין - עוברים אצלם בדיקה.

לקלף את המדבקה

ר', אגב, הוא לא היחיד. תלונה אחרת הנמצאת בידינו מעלה, כי – בדומה למכשיר שבידי ר' – כל הקשר לשם Dunlop הוא במדבקה הניתנת להסרה הנושאת שם זה. צרכן שבדק מכשיר מדגם אחר שייבאה אנרג'ים תחת המותג דאנלופ, גילה בתחתיתו מדבקה נוספת, שעליה מצוין כי היצרן הוא חברת ספיס והיבואן – אנרג'ים. מי היא חברת ספיס? חיפוש ברשת האינטרנט לא העלה דבר. לעומת זאת, כמו ר', גם אותו צרכן גילה כי בכל אתרי Dunlop אין כל זכר למסלולי ריצה.
אותו צרכן התלונן בעקבות זאת אצל רשות ההסתדרות לצרכנות, ובעקבות זאת קיבל את כספו חזרה מאנרג'ים.
אז מה קנו שני אלה – ורבים אחרים? מי היצרן האמיתי של מסלולי ריצה אלו? לאנרג'ים פתרונים.

אנרג'ים: "יש לנו הסכם עם דנלופ"

חברת אנרג'ים מכחישה בתוקף את הטענות בכתבה. לדברי נציגת החברה שהגיבה ל-ynet, "אנרג'ים היא זכיינית של חברת דנלופ העולמית וזכאית לעשות שימוש במותג על מסלולי ריצה. אנרג'ים עושה שימוש במותג דנלופ העולמי נוכח הסכם עם חברת דנלופ. מדובר במוצרים המיוצרים תחת המותג דנלופ שעוברים בדיקות של מכון התקנים הישראלי ברמת איכות גבוהה ביותר וביקורת איכות קפדנית ביותר במפעלים בארץ ובחו"ל".

הכותבת היא עורכת דין המתמחה בנושאי צרכנות


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המסלול שרכש ר'. על חוברת ההדרכה לא נכתב שם היצרן
מומלצים