שתף קטע נבחר

סופית: חוק השב"כ יועלה ללא סעיף הלחץ הפיזי

חברי ועדת החוץ והביטחון של הכנסת תמכו פה אחד בהורדת הסעיף השנוי במחלוקת, המאפשר לחוקרי השב"כ להפעיל לחץ פיזי בחקירות. בוועדה הוסכם שהסעיף יוכנס לפקודה למניעת טרור. בקרוב יובא חוק השב"כ להצבעה בקריאה שנייה ושלישית

עכשיו זה סופי: לחוק המגדיר לראשונה בתולדות מדינת ישראל את סמכויות ומבנה השב"כ, לא יוכנס הסעיף המאפשר הפעלת לחץ פיזי מתון על עצירים. חברי הכנסת בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת תמכו הבוקר (ג') פה אחד בניסוח הסופי של חוק השב"כ, והוא יועלה בקרוב להצבעה במליאה בקריאה שנייה ושלישית.
ח"כ שאול יהלום, שדרש בישיבות הקודמות של הוועדה להכניס לחוק את הסעיף המאשר הפעלת לחץ פיזי בחקירות חשודים המוגדרים כ"פצצות מתקתקות" - התרצה והצביע בסופו של דבר בעד החוק, ללא הסעיף השנוי במחלוקת. יהלום הסביר בעבר כי הוא דורש להכניס את הסעיף לחוק משום ש"אי התייחסות לנושא עלולה להתפרש כהתנערות החקיקה מהצורך בסמכויות הדרושות לחוקרים. יש חשש, שבית המשפט יפרש בעתיד צעד כזה בצורה מצומצמת יותר ובכך לא יינתן גיבוי מלא לחקירות השב"כ". אולם בוועדה הוסכם שהסעיף האמור יוכנס לפקודה למניעת טרור ולא לחוק השב"כ.
ח"כ אופיר פינס (עבודה) אמר בדיון כי "הסעיף הזה מאפשר חסינות גורפת לחוקרי השב"כ ואין לאשר אותו. חסינות כזו לא ניתנת למשל לחיילים או לאף אחד אחר". ח"כ רן כהן ממרצ הסביר כי אם הסעיף היה נותר על כנו, שמו של השב"כ היה מוכפש בכל העולם.
ח"כ יובל שטייניץ (ליכוד) הביע צער על העובדה כי הסעיף הוצא מהצעת החוק. "מדינת ישראל היא הדמוקרטיה הראשונה שנאלצת להגן על אנשי השירותים החשאיים שלה בגלל האקטיביזם השיפוטי של מערכת המשפט. בכל מדינה אחרת עושים את העבודה מבלי לשאול על החוקיות של החקירות ומבלי לעגן אותם בחוק".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אין חסינות לחוקרים (אילוסטרציה)
מומלצים