שתף קטע נבחר

ירידה של 20% במס' עובדי הפרסום ב-2001

מתחילת 2001 רשם הענף קיטון של 20% במספר העובדים בתחום, ואילו ענף יחסי הציבור רשם במהלך שנה זו קיטון של 30%

המיתון וההאטה במשק לא פסחו על ענף הפרסום: מתחילת 2001 רשם הענף קיטון של 20% במספר העובדים בתחום, ואילו ענף יחסי הציבור רשם במהלך שנה זו קיטון של 30%. כך עולה מסקר מודעות דרושים לענף הפרסום, שנערך על-ידי חברת ADMAN העוסקת במשאבי אנוש לפרסום ותקשורת.

בתחילת 2001 הועסקו בענף הפרסום כ-3,500 עובדים, ואילו במשרדי יחסי הציבור הועסקו כ-1,000 עובדים. בסוף 2001 נותרו במשרדי הפרסום לא יותר מ-2,800 עובדים, ואילו במשרדי יחסי הציבור נותרו 700 עובדים.

בחודש ינואר האחרון נדרשו לענף הפרסום 35 מעצבים, 13 תקציבאים, 6 פלנרים ו-18 תקציבאי יחסי ציבור. זאת, בנוסף ל-28 משרות של בעלי מקצועות שונים בתחום הפרסום. עם זאת, ניתן להעריך שעוד כ-50% גויסו לענפים אלה על ידי חברות השמה או באמצעות שיטת 'חבר מביא חבר'.

עם זאת, למרות הנתונים אומר מנכ"ל ADMAN, כי אחרי הפאניקה וגל הפיטורין שאיפיין את החצי השני של 2001, הגענו לשלב ההתפכחות. "משרדי הפרסום שנותרו עם מצבת כוח-אדם מדולדלת, נכחו לדעת שכדי לעמוד במטלות העומדות בפניהם, עליהם לחזור ולגייס חלק מכוח-האדם שפוטר רק לא מזמן, והחלו בתהליך זהיר של גיוס מחדש".

 

 

 

 

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המיתון לא פסחו על ענף הפרסום
המיתון לא פסחו על ענף הפרסום
מומלצים