שתף קטע נבחר

"ישראל מפסידה במאבק על ההסברה באינטרנט"

בדיון בוועדה למחקר ופיתוח טכנולוגי בכנסת אמרה ח"כ נחמה רונן: "לפלסטינים יש אלפי אתרים, ולנו אין כל מענה". רונן תקפה את הזלזול של מדינת ישראל ברשת האינטרנט. מנהל מחלקת מידע במשרד החוץ: "ייפתחו אתרים בשפות שונות לכל נציגות ישראלית בעולם"

לפלסטינים יש כ-4,000 אתרי אינטרנט - כך חשפה היום (ג') ח"כ נחמה רונן בישיבת הוועדה למחקר ופיתוח טכנולוגי בכנסת.
לדברי רונן, בישראל מזלזלים ברשת האינטרנט והיא איננה מנוצלת כלל למטרות הסברה של עמדות ישראל. "זהו אחד המחדלים הגדולים בהסברת הסכסוך", אמרה רונן. "במאבק על דעת הקהל העולמית ישראל אינה יכולה להרשות לעצמה להפסיד. לפלסטינים יש אלפי אתרים, ולנו אין כל מענה".
ח"כ רונן יזמה את הדיון שעסק בליקויים בהסברה באינטרנט. הדיון התקיים במקביל ברשת האינטרנט וגולשים הציגו למשתתפים בדיון שאלות והצעות לפיתרון.
"לפלסטינים יש אתרים המציגים את ישראל בצורה אנטישמית ומקשרים בין נאציזם, גזענות וציונות", אמרה חני זיו, סופרת העומדת בראש עמותת "על ישראל" המקדמת את ההסברה באינטרנט.
אלי הכהן, מומחה אינטרנט ועיתונאי ברשת ב', דיווח כי המערכת הממוסדת עדיין מסתייגת מרשת האינטרנט. "האינטרנט נתפס עדיין כנשקו של החלש", אמר. "יש חמישה אתרים לחיזבאללה ולכל אחד מהמנהיגים יש אתר נוסף משלו. מן הראוי שלמדינת ישראל יהיה גוף שעיקר עיסוקו הוא האינטרנט כדי שתהיה יד מכוונת בנושא וכדאי ליצור אתרים בשפות נוספות מלבד עברית ואנגלית".
לישראל ישנם שני אתרים מובילים בתחום ההסברה הממשלתית, האחד שייך למשרד החוץ והשני של דובר צה"ל. שני האתרים מתעדכנים מדי יום. "בקרוב", גילה אורי נוי, מנהל מחלקת מידע במשרד החוץ, "ייפתחו אתרים בשפות שונות לכל נציגות ישראלית בעולם".
לדבריו, הפלסטינים עוברי מדי יום באתריהם על חוק זכויות יוצרים (בהעתקת תכנים ממקורות אחרים) "ואילו אנו מחוייבים לשמור על החוק. אנחנו גם לא משקרים".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון
רונן. אין לנו מענה
צילום: ארכיון
מומלצים