שתף קטע נבחר

נפתח משפטו של ח"כ עזמי בשארה

בשארה מואשם בפרסום דברי תמיכה בחיזבאללה, בנאום שנשא בסוריה. מחוץ לאולם הדיונים פרצה מהומה שלוותה בחילופי מהלומות. בשארה: "הם עשו את טעות חייהם כשבחרו להגיש נגדי כתב אישום". עורך דינו: "הוא בסך הכל שמח על נצחונה של תנועת שחרור לאומית"

בבית המשפט השלום בנצרת נפתח אתמול (ד') משפטו של חבר הכנסת עזמי בשארה. בשארה מואשם בפרסום דברי תמיכה בארגון החיזבאללה, בנאום שנשא בסוריה. הדיון, שהתנהל בהרכב של שלושה שופטים בראשותו של נשיא בית המשפט תאופיק כתילי, ימשיך בתחילת חודש אפריל.
"הם עשו את טעות חייהם כאשר בחרו להגיש נגדי כתב אישום", אמר בשארה במהלך הפסקה בדיון במשפטו. בשארה אמר כי עצם העובדה שחברי כנסת ערבי צריך להישפט על נאומיו מלמדת על המדיניות הקיימת במדינת ישראל: "מי שרצה לשפוט אותי על הנאומים שלי הולך להפסיד. זו זכותי הלגיטימית".

הפגנת הזדהות

לבית המשפט הגיעה נציגות של חברי הסיעות הערביות בכנסת, המנהיגות הדרוזית בגולן ונציגי ארגוני זכויות אדם מן העולם. לרחבת בית המשפט הגיעו מאות מתומכיו של בשארה, הנושאים שלטים עליהם נכתב כי "מדינת ישראל היא מדינת טרור". בין התומכים גם חברי הכנסת טאלב א-סנע, האשם מחמיד, יו"ר ועדת המעקב שאקי חטיב וראש התנועה האיסלמית השייח' ראאד סלאח.
מחוץ לאולם בית משפט השלום פרצה מהומה לאחר שנאסרה כניסתם לאולם של עשרות עורכי דין הנוטלים חלק בוועדת יעוץ לחבר הכנסת, שהוקמה אתמול בערב. כמו כן הוצא מהאולם מוואפק בסל, מנכ"ל העיתון "פסל-אלמקל", וחילופי מהלומות התפתחו בינו לבין המאבטחים.

"הוא בסך הכל הביע שמחה"

עורכי דינו של ח"כ בשארה מארגון "עדאללה" נימקו במשך שעות ארוכות את הסיבות לביטולו של כתב האישום "שהינו כתב אישום פוליטי", כהגדרתם. מנגד, טען נציג התביעה, פרקליט מחוז ירושלים עו"ד משה לדור, כי מדובר במשפט העוסק בהתבטאויות חורגות מהמותר הקוראות לאמץ שיטת לחימה של ארגוני טרור בישראל. בשארה מואשם בתמיכה בארגון טרור זאת לאור נאומים אותם נשא באום אל פאחם, ובסוריה.
לטענת עורך דינו, לאחר שנשא את הנאום באום אל פאחם במהלך חודש יוני 2000 המליצה המשטרה לסגור את התיק מחוסר ראיות וחוסר אשמה, עוד אומרים עורכי דינו כי בשארה בדבריו לא הביע תמיכה בארגון טרור כל שהוא ועל כן הם מוצאים שכתב האישום הוגש שלא בתום לב, "לא נמצא בנאום תמיכה ולו סימבולית בארגון טרור, הוא לא הניף דגל ולא שר המנון, יש לנו בעיה קשה להתגונן מול כתב אישום שכזה", אמר אחד מצוות עורכי הדין, ריאד אניס. לדבריו, "ח"כ בשארה הביע שמחה אך זה לא עושה אותו תומך בארגון טרור, הוא בסך הכל שמח על ניצחון של תנועת שחרור לאומית".
לטענות שהועלו נגד היועץ המשפטי לממשלה, מהן עולה שקיבל את ההחלטה להסיר את חסינותו של ח"כ בשארה ולהגיש כנגדו כתב אישום, בעקבות התייעצויות עם אישים פוליטיים ועם ראש השב"כ, ענה בא כוח התביעה עו"ד לדור כי אלו טענות חסרות כל שחר, "אני ישבתי כמעט בכול הדיונים בעניין זה ובהם נטלו חלק משפטנים בלבד, ייתכן שהוא בחן את הנושא מול גורמי ביטחון אך לא התייעץ עימם משפטית".
המשפט מתנהל בפני הרכב של שלושה שופטים, שבראשם עומד נשיא בית המשפט, תאופיק כתילי. את בשארה מייצגים שלושה עורכי דין מארגון "עדאללה".
כתב האישום הוגש תחילה לבית משפט השלום בירושלים, אולם העליון נעתר לבקשת סניגוריו של בשארה והעביר את המשפט לנצרת.
בכתב אישום הנוסף, שנדון אף הוא בבית המשפט בנצרת, מואשם בשארה בסיוע ל-19 קבוצות של אזרחים ערבים לצאת לביקור במדינת אוייב – סוריה.
בשארה עתיד לכנס מסיבת עיתונאים מיד בתום הדיון במשפטו.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גלי תיבון
נאשם. בשארה
צילום: גלי תיבון
מומלצים