שוק הבשמים: מריחים שפסח הגיע
כל שנה לקראת הפסח עדים הצרכנים למתקפה שיווקית אגרסיבית בתחום הבישום, מצד הקמעונאיות ורשתות הפארם. השנה הוקדמה המערכה וכבר במרץ, כחודש לפני החג, מוצעים מבצעי הנחות וקנה-קבל על מגוון בשמים לנשים וגברים. מאבק מבושם
פסח הוא חגם של יבואני הבשמים ורשתות הפארם. הסיבה - בפסח נרשמת עלייה משמעותית במכירות הבישום. הרשתות יוצאות במבצעים אטרקטיביים, שגורמים גם למי שלא נוהג להתבשם בדרך קבע, פשוט להכנס ו"לחטוף" בשמים מהמדפים - על לשון רבים). אם לא הספקתם בפורים, ניתנת לכם כעת הזדמנות שנייה להתחפש לגילת אנקורי (שחקנית הבית של ג'יימס ריצ'רדסון) ולצאת למסע קניות במחלקות הקוסמטיקה.
לפני כשנתיים, ניתן אות הפתיחה למלחמת בשמים חריפה בין הסופר-פארם והמשביר לצרכן, השחקניות הראשיות בשוק הבשמים. המשביר לצרכן יצא במבצע בושם שני במתנה, ועובדי הסופר-פארם, בתגובה יצירתית ובלי לאבד עשתונות, הסתערו על חנויות המשביר והשאירו את מדפי הבשמים יתומים.
שוק הבישום בישראל מוערך בכ-325 מיליון שקל בשנה, כשחלק נכבד מהמכירות מתבצעות בפסח. רשת סופר-פארם תופסת נתח של 40% משוק זה.
טקטיקה מוכחת
גם השנה, מוקדם מהרגיל וחודש לפני פסח, יוצאות רוב מהקמעונאיות במבצעים, שככל הנראה, לא ישאירו את הצרכנים אדישים.
סופר-פארם, הרשת המובילה בשוק הבשמים, הודיעה כי בכוונתה להשקיע השנה משאבים חסרי תקדים במבצעים, מתנות ושיתופי פעולה עם הספקים המובילים בתחום הבישום והקוסמטיקה.
הרשת חוזרת לאסטרטגיה השיווקית שהוכיחה את עצמה בפסח אשתקד והביאה לעלייה של 25% במכירות הבשמים, לעומת התקופה המקבילה ב-2000. במסגרת טקטיקת השיווק מציעה הרשת את מבצע 12 תשלומים, המאפשר לרכוש מוצרי בישום ב-12 תשלומים שווים, ללא ריבית. הרשת מציעה הנחות של עד 45% על מוצרים בתחום הקוסמטיקה וביניהם בשמים.
לדברי יאיר עשהאל, סמנכ"ל השיווק של הרשת, "האפשרות לשלם בקבוק בושם ב-12 תשלומים, זה מבצע המעניק מענה אידיאלי למצב הכלכלי בישראל".
ברשת מעריכים, כי מכירות הבשמים בחודש מרץ יגיעו ליותר מ-250 אלף יחידות. חג פסח תופס למעלה מ-15% ממכירות הבישום והטיפוח ברשת. ולמרות המכירות הנאות, לא נחים בסופר-פארם על זרי דפנה - הרשת הודיעה, כי תשקיע יותר מ- 750 אלף דולר בפרסום ההצעות לפסח באינסרטים, שלטי חוצות ועיתונות.
רשת קלאבמרקט וניו פארם, הנמצאות בבעלות אותה קבוצה (יוסי רוזן, דדי בורוביץ ותמי מוזס), יוצאות בשיתוף פעולה אסטרטגי ראשון לקראת החג. על כל קנייה ברשת קלאבמרקט ב-400 שקלים מקבלים בושם ב-50% הנחה ברשת ניו פארם. בנוסף יוצאת ניו פארם במבצע, במסגרתו על כל קניית בושם ניתן לקבל בושם שני ב-59 שקל.
ירון דור, מנכ"ל ניו פארם מסר, כי מדי שנה לקראת פסח גדלות מכירות הרשת ב-20%, בעקבות מבצעי הבישום והקוסמטיקה.
רשת אפריל מציעה מדי שבוע שלושה בשמים שיימכרו בשיעורי הנחה של עד 50%. במהלך השבוע הנוכחי יימכרו הייר 100 מ"ל של קריסטיאן דיור לגבר ב- 189 שקל במקום ב-352 שקל, אורגנה 50 מ"ל של ג'יבנשי לאישה ב- 169 שקל במקום 299 שקל ו- 212 60 מ"ל של קרולינה הררה לאישה ב-169 שקל במקום 299 שקל.
ארז חלבי, סמנכ"ל השיווק באפריל, צופה כי בעקבות המבצע יחול גידול של 25% במכירות הבשמים ברשת, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, והיקף המכירות יגיע ל-8 מיליון שקל.
בנוסף, הודיעה אפריל על תחילת שיווק בלעדי של כל סדרת הבישום של וורסצ'ה בישראל. במהלך תקופת ההשקה (עד סוף פסח) תציע הרשת עד 30% הנחה נוספים על ליין בישום של וורסצ'ה.
בחנויות הדיוטי פרי, הנמצאות בבעלות חברת ג'יימס ריצ'רדסון, יימכרו שלושה בשמים מתוך רשימה של עשרות בשמים לגברים ונשים, ב-99 דולר.
רשת המשביר לצרכן תצא רק בעוד כשבוע עם מבצעי הנחות על בשמים.