שתף קטע נבחר

עושים פסח - חלק ב'

אחרי שזרקנו את הזבל וסידרנו את הדיסק הקשיח, זה הזמן לניקוי יסודי יותר. וכדי לעזור לכם, המשך סקירת השיטות לפינוי הדיסק שלכם. פרסום שני

לאחר שבחלק הראשון זרקנו את הזבל וסידרנו את הדיסק הקשיח, זה הזמן לניקוי יסודי יותר. Windows מציעה כלי מובנה לניקוי קבצי המטמון והקבצים הזמניים דרך חלון הסייר. יש לבחור בקליק הימני על סמל הדיסק הקשיח וללחוץ על על "מאפיינים" כדי לצפות בדיאגרמה של ניצול הדיסק.
הכפתור המופיע ליד האיור הוא Disk Cleanup. לחיצה עליו תבקש מ-Windows לסרוק את הדיסק ולהמליץ על סוגי הקבצים שניתן למחוק. משם תוכל גם להסיר תוכנות מותקנות, או רכיבים מיותרים של Windows.
הכלי הזה יעיל רק לפעמים. בבדיקה הספציפית שערכנו מצאנו אמנם קבצי אינטרנט זמניים בנפח שערורייתי של 192MB, אבל לא תמיד זה כך. חלק גדול מהקבצים המיותרים בכל דיסק קשיח, הם קבצים שאנחנו בעצמנו שמנו בהם. את הקבצים האלה כדאי לחפש באמצעות מנגנון החיפוש של Windows, ולהסיר ידנית. קשה קצת למצוא את כולם, אבל כדי לפנות מקום רב ככל האפשר ניתן לאתר בקלות יחסית את מבזבזי המקום העיקריים. כדאי לחפש לפי פרמטרים של תאריך וגודל הקובץ, קבצים ישנים וגדולים במיוחד (נגיד, בני חצי שנה או יותר, ובנפח של 5MB לפחות). את הקבצים שמצאת כדי למחוק אך ורק אם ברור לך לחלוטין מה הם ולשם מה נועדו. אל תמחק קבצים שאינך יודע מה השימוש שלהם.

חפש את המטמון

המשימה: מחיקת קבצי המטמון של IE
נמצאו: כ-8MB מיותרים (וזה רק מפני שהשתמשנו קודם ב-Disk Cleanup).
את החלק הראשון של המשימה הקודמת אפשר להחליף או להשלים באמצעות מחיקת תוכן המטמון של Internet Explorer. באופן רגיל, הדפדפן משתמש בדיסק כמטמון לאתרי האינטרנט בהם אתה גולש. כל דף שאתם מוריד נשמר בדיסק, על מנת שבכניסה הבאה אליו תחסך חלק מהורדת הקבצים המרכיבים אותו. עם הזמן, מצטברים בתיקיית המטמון של IE מאות מגהבייטים של קבצים מדפי Web שייתכן שלא תשוב אליהם לעולם.
את הקבצים הללו ניתן למחוק בקלות: מבצעים קליק ימני על הסמל של IE על שולחן העבודה ובוחרים Properties / Delete Files. כדאי לסמן גם את האופציה Delete all Offline Content, אלא אם כן אתה נוהג להשתמש בIE- לגלישת Offline. אין סיבה לחשוש ממחיקת קבצי המטמון - כיום רוב הדפים הם ממילא דינמיים (כלומר, משתנים בכל פעם שאתה מבקר בהם), ולכן קבצי המטמון הופכים פחות קריטיים בהאצת הגלישה. מומלץ להתרגל לרוקן את התיקייה מדי פעם על מנת "לרענן" את המטמון - מלבד החיסכון של עשרות מגהבייט, התוצאה האופיינית היא דווקא שיפור ביצועים מסויים, משום שהגישה לקבצים הנחוצים באמת הופכת מהירה יותר כשנפח המטמון יורד.

הורדה לצורך עלייה

המשימה: מחיקת קבצי התקנה נשכחים והורדות אחרות
נמצאו: 41MB מיותרים
חלק גדול מזמן הגלישה שלנו אנחנו מבלים בהורדת תוכנות וקבצים. לא תמיד אנחנו זוכרים להיפטר מכל הנ"ל כשכבר אין לנו צורך בהם. מומלץ מאד להקדיש תיקייה מיוחדת להורדות של קבצים ושל תוכנות, ובתוכה, בתיקייה נפרדת נוספת, לשמור קבצי התקנה עדכניים של תוכנות חיוניות. כך תוכל לדעת ממה אתה יכול להיפטר.
וכמובן, הצרכנים התובעניים ביותר של מקום מבין הקבצים שאנחנו מורידים מאינטרנט, הם קבצי ה-MP3. אלו מבינינו שמחזיקים אוסף גדול, יעשו בחוכמה עם יעיינו בו מדי פעם - האם אתה עדיין מתלהב באותה המידה מהאלבום הכפול של יפה ירקוני שהורדת, או אולי תעדיף למחוק אותו לחסוך עשרות מגהבייט? שים לב גם לקבצים שההורדה שלהם נפסקה באמצע - חלק מהם וודאי הורדת מחדש, בשם אחר, ותוכל לחסוך הרבה שטח דיסק אם תיפטר מהשאריות.

דואר חוזר

המשימה: מחיקת הודעות דואר מיותרות
נמצאו: 243MB מיותרים
אין ספק שדואר אלקטרוני הוא אחד מזוללי המקום הגדולים ביותר, גם אצל משתמשים ביתיים ועוד יותר מזה בסביבה הארגונית. כמויות הסרטים והתמונות המועברים ברשת, הפכו את הדואר הטקסטואלי של ראשית האינטרנט למפלצת שנושאת על גבה מאות מגהבייט. בהקשר זה, שתי תיקיות מועדות במיוחד לפורענות - פריטים שנשלחו (Sent Items) ופריטים שנמחקו (Deleted Items). תיקיית הפריטים שנמחקו עובדת על עקרון זהה לזה של סל המיחזור - כל דואר אלקטרוני שנמחק עובר לתיקייה הזו, ועד שלא רוקנת אותה הוא ימשיך לבזבז שטח דיסק. בתיקיית הפריטים שנשלחו, נמצאים כמובן כל אותן הודעות ששלחת - שים לב כיצד היא מתנפחת במהירות.
נניח לדוגמא שקיבלת את הסרט של דודה חווה מטיול בית האבות בפסח האחרון: סה"כ 3MB. אם עשית Forward בשתי הודעות דואר נפרדות לכמה בני משפחה, ואז מחקת את ההודעה, זה אומר שהיא מבזבזת לך בדיסק לא פחות מ-9MB. מכיוון שרבים מאיתנו עושים פעולות דומות לזו פעמים רבות ביום, לא נדיר לגלות שתיקיות הדואר האלקטרוני מבזבזות מאות מגהבייט.
ברוב לקוחות הדואר הפתרון זהה: נכנסים לתיקייה המתאימה ומוחקים. משתמשי Outlook 2002 יכולים להשתמש בכלי חדש ששמו Mailbox Cleanup, שמוצא אוטומטית קבצים ישנים או גדולים במיוחד בתיבות הדואר.

כתבה זו פורסמה במקור בפסח 2002, ואנו מפרסמים אותה שוב כשירות לקוראינו
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עושים נקיון במחשב, חלק שני
מומלצים