שתף קטע נבחר

מס הכנסה: הוגשו כאלף תביעות על פגיעות ברכוש

סגן נציב מס הכנסה, אהרון אליהו, הממונה על הטיפול באלו שרכושם נפגע במהומות, מפרט את אופי הפגיעות שנגרמו, כיצד על הנפגעים לנהוג ומדוע הירושלמים מפוצים מהר יותר

ימים לא קלים עוברים גם על עובדי אגף מיסוי ומקרקעין של מס הכנסה בערים הגדולות. בעוד כל חבריהם מצויים בחופשה, כמדי שנה במהלך חופשת חג הסוכות, נאלצים העובדים בחיפה, תל אביב, ירושלים ובאר שבע, להתמודד עם אזרחים רבים שרכושם נפגע במהלך המהומות.
סגן הנציב למיסוי ומקרקעין, אהרון אליהו, מספר בשיחה עם ynet, על עבודת האגף ומשיא כמה עצות לאלה שמתכננים להגיש תביעות. ראשית, בכל הקשור למספרים, הוא אומר כי עד כה הוגשו כ-1,000 תביעות של אזרחים, בשווי כספי שעדיין לא סוכם ובקצב של כמה עשרות ליום.
בכל הקשור לאופי הנזקים, אומר אליהו, כי מרבית התלונות הן על פגיעות ברכב, וליתר דיוק על ניפוץ זגוגיות ברכב. בנוסף, ניתן למצוא פגיעות בדירות (בעיקר זגוגיות), פגיעות במבנים עסקיים והצתות של שטחים חקלאיים.

כיצד נערכתם לטיפול בנפגעים הרבים?

"ראשית", אומר אליהו, "כאשר מדובר בפעולות הנכללות תחת ההגדרה של פעולות איבה, אנו מתורגלים ובעלי ניסיון. החידוש, מבחינתנו, הוא בפגיעות שאינן נכללות תחת הגדרה זו ושאינו מחייבות פיצוי על פי חוק. בהתאם להחלטת האוצר, הקובעת כי גם נזקים שנגרמו על ידי אזרחי ישראל ובתוך גבולות הארץ יזכו לפיצוי, הנושא עדיין לא נסגר לחלוטין. כך לדוגמה, עדיין לא הוחלט אם תהיה השתתפות עצמית של הנפגעים. בעניין זה אנחנו בעיקר מקבלים את התלונות, רושמים אותן וממתינים שייתקבלו ההחלטות המתאימות".
חשוב להבין, אם כן, כי הנפגעים לא יפוצו מיידית וכי הדבר ייארך עוד כמה וכמה שבועות.

בין ירושלים לתל אביב

במהלך השיחה עמו מגלה אליהו עובדה מעניינת: מסתבר, כי מי שמתגוררים בירושלים וזגוגיות רכבם נפגעו, יקבלו פיצוי מיידי ורכבם יתוקן, בעוד מי שמתגורר בתל אביב לא יזכה לשירות כזה. לדבריו, בירושלים, בשל ריבוי האירועים בעבר, יש לאגף הסדר קבוע עם זגגי רכב, כך שבמהלך הפנייה אליהם הם מעריכים את הנזק, מתקנים אותו ומעבירים את חוות הדעת לאנשי מס הכנסה. בתל אביב וביתר הערים המצב אינו כזה, כך שמי שפונה ומתלונן צריך לתקן את רכבו בעצמו ורק אחר כך יפוצה, בהתאם להחלטות שהתקבלו.

המלצות לפונים

לאור אי הבהירות שנוצרה בכל הקשור לאופן הפנייה וקבלת הפיצוי, מסביר אליהו כיצד יש לפנות ולהגיש תלונה.
ראשית, הוא אומר, חשוב לזכור כי "מי שיש לו פוליסת ביטוח צריך ללכת לחברת הביטוח, כי אנחנו לא נפצה אותו והדבר צריך להיות ברור. רק אם הפוליסה אינה מכסה את הנזק הוא זכאי לפיצוי מהמדינה, בהתאם להחלטה ולפנים משורת הדין".
בנוגע למסמכים שיש להכין עם הפנייה, אומר אליהו, כי יש צורך להצטייד בטופס הגשת תלונה במשטרה (טופס מס' 3339), שצריך לכלול את הפרטים הבאים: יום האירוע, מקום האירוע המדויק, נסיבות, סוג הנזק ופרטים מזהים של הניזוק.
בנוסף, על הנפגעים לצרף לפנייה את פוליסת הביטוח של הנכס שנפגע (מכונית, מבנה, דירה), כולל אישור על אי הגשת תביעה נגד חברת הביטוח, וזאת כדי להוכיח שמוצו כל הזכויות בחברת הביטוח.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
מהומות בנצרת. עיקר הפגיעה ברכב
צילום: איי אף פי
צילום: דודו פריד
מהומות ביפו. גם ליהודים וגם לערבים
צילום: דודו פריד
מומלצים