שתף קטע נבחר

בגלל המצב: המנגל עובר למרפסת

בעקבות המצב הבטחוני ניכרת ברשתות מגמה של רכישות מנגלים ביתיים - חשמליים וכאלה המופעלים בגז. ניתן למצוא אפילו ערכה למדורה ביתית. אפשרויות, מחירים וגם כמה טיפים להכנת הבשר

הישראלים אוהבים מנגל בכל עונות השנה, ללא ספק. אבל גם לספורט הלאומי הזה יש שיא משלו - יום העצמאות - שנמשך לתוך ל"ג בעומר והתחלת החופש הגדול.
חיה בלנק, מנהלת קו המוצרים הקטנים בשקם-אלקטריק, אומרת כי הקניות העיקריות מתמקדות בשלושת הימים המקדימים ליום העצמאות. זוהר בסיס מאמישראגז מחזק: רק אז ניתן יהיה לגלות בוודאות אם העונה אכן טובה, ואם היצרנים והיבואנים ניחשו נכון את הלכי הרוח של הצרכנים.
בגדול, הרשתות והחנויות הימרו השנה על חזרתו של הצרכן הביתה. צפויים פחות פיקניקים בפארקים, ויותר מנגלים בסביבה הביתית. הרשתות מצטיידות במוצרים בהתאם. יותר מנגלים חשמליים, שמתאימים באופן טבעי לשימוש באזור
הבית או הצעות של מנגלים על בסיס גז, שהותאמו גם הם לצרכים של השימוש הביתי.
יובל לובנשטיין, סמנכ"ל מסחר ברשת הום-סנטר, אומר כי מדובר בחלק ממגמה המורגשת ברשת בחודשיים האחרונים עם הידרדרות המצב הבטחוני. לדבריו, בהום-סנטר ניכרת עלייה במכירת גרילרים של גז וחשמל לעומת השנה שעברה, וכן במכירות מתקנים המאפשרים לעשות מנגל בבית, במרפסת או בחצר. במקביל, ניכרת בהום-סנטר מגמה של רכישת אוהלים ב-230-159 שקל, המיועדים למשחק בחדרי ילדים. המטרה: תחליף לפעילות מחוץ לבית. לובנשטיין מספר גם על הקמות אוהלים בגינה או במרפסת ויציאה לפיקניק בחצר.
אמגזית משווקת לקראת החג פיתוח ישראלי חדש: קומזיצון. מדורה בערכה קומפקטית שאפשר להדליק במרפסת או בחצר. בתוך מגשית אלומיניום קטנה בגודל של 16 על 22 ס"מ יש מרכיבי בעירה טבעיים, ביניהם דונג, שעווה, גזם יער ופתיל המדליק את המדורה ללא ליבוי ונפנוף.
האש דולקת שעה וחצי עד שעתיים רצופות. ניתן גם לכבות ולהדליק מחדש. על האש ניתן לצלות תפוחי אדמה, מרשמלו ואף בשר. לדברי החברה, האש עמידה בכל תנאי מזג האוויר. הממציא עופר פלר, שרשם פטנט במדינות שונות בעולם על הקומזיצון, אומר שהיוזמה נולדה על רקע אירועי השנה האחרונה והפחד להתרחק מהבית מול הרצון לשמור על מסורת המדורות. המחיר: 19.90 שקל לערכה.

גריל חשמלי

כל רשתות עשה זאת בעצמך וגם רשתות החשמל מציעות גרילרים חשמליים לשימוש ביתי. רוב הגרילרים הנמכרים ברשתות מיוצרים במזרח הרחוק ונושאים שמות-מותג שהומצאו לצורך השוק הישראלי, טוען אבנר אפשטיין, מנכ"ל שקם-אלקטריק, הצרכן הישראלי, למרות נאמנותו למנגל, לא מוכן לשלם מאות שקלים שהיו עולים לו גרילרים מיובאים של חברות מפורסמות בחו"ל, וישקיע בדרך כלל במנגל החשמלי בין 90 ל-200 שקל.
מגוון הגרילרים החשמליים העומד השנה לרשות הצרכנים לא מתאפיין בעומק רב: באייס מוכרים במבצע גריל חשמלי של המילטון ב-99 שקל במקום ב-159 שקל. ברשת שקם-אלקטריק
מוכרים מנגל ברבקיו חשמלי של קנדי במחיר של 199 שקל. לקנווד גריל חשמלי שמתאים גם לבית עם משטח טפלון, המאפשר צלייה של בשר ודגים ללא שמן ב-295 שקל.
בהום-סנטר מוכרים שני סוגים של גרילרים חשמליים בלתי מותגיים. הפשוט נמכר ב-100 שקל והדגם המשוכלל יותר, העשוי ממשטח טפלון נשלף, עולה 169.99 שקל. ברשת שופרסל
מציעים מנגל חשמלי, יבוא של אי.ג'י.אם השקעות, ב-69 שקל. ניופאן מציעה גרילר חשמלי יוקרתי של דה-לונגי במחיר של 469 שקל.
את הגריל החשמלי ניתן להניח בבית והוא נוח לשטיפה, אבל חסרונו העיקרי הוא בטעם, שאינו דומה לגריל על גחלים. בנוסף, הכמות שניתן להכין בבת-אחת קטנה יחסית, וכן מדובר בכל-זאת בהוצאה על חשמל.
אייל שר, קניין גרילרים בהום-סנטר, אומר כי בשנים האחרונות הורגשה מגמה של עלייה במכירותי של גרילי הגז, הנחשבים למקצועיים יותר, למרות מחירם הגבוה בדרך-כלל הנע בטווח של
6,500-800 שקל.
למרות שבשלב הזה אין ירידה בכמות המכירות של גרילרים חשמליים בהשוואה לשנה שעברה, אומר אבי אשכנזי מנכ"ל אמגזית, כי בולטת ירידה בנכונות הישראלי להשקיע במוצר. אם בשנים הקודמות ניכרה עלייה של שוק הגרילרים היוקרתיים (5,000-3,000 שקל לאחד), בולט השנה גידול דווקא במכירות גרילי גז קטנים ובינוניים בטווחי מחירים שבין 800 ל-2,000 שקל. התוצאה: החברות המתמחות במכירת דגמים יקרים יותר יצאו במבצעים אגרסיביים.
בהום-סנטר מוכרים 4 דגמים המיובאים בקנדה - החל בגריל גז עם הצתה אלקטרונית ומבער נירוסטה ב-799 שקל (649 שקל במבצע בסניף געש החדש) וכלה בגריל מקצועי בעל עוצמה גבוהה ב-1,599 שקל.

מנגל בגז

אמישראגז הכריזה על מבצע הנחות של 17% 47% על 6 דגמים של גרילי גז שהיא משווקת. במרכז הגריל של החברה בצומת בית-דגן ניתן יהיה לראות הדגמה של הגרילים השונים, כולל
ייעוץ ואפשרות לרכוש מכשירים מתצוגה במחירים מיוחדים. במסגרת המבצע יעלה גריל ג'ם (הדגם פשוט של החברה) 999 שקל במקום 1,890 שקל. הגריל היקר ביותר של החברה, אימפריאל, בעל עוצמה חזקה, יעלה 6,500 שקל במקום
8,500 שקל. רוכשי שלושת הדגמים היקרים פטורים מדמי הובלה והרכבה של 160 שקל. כל המשתתפים במבצע יכולים לרכוש מיכל גז במחיר מופחת.
ברשת אייס מוכרים גרילי גז במחירים של 996-4,399 שקל. הרשת מציעה בימים אלה מבצע של גריל גז מתוצרת קנדה ב-649 שקל במקום 996 שקל, וכן גריל גז של צ'אר ברויל האמריקנית עם שני מדפי צד מעץ ואפשרות להתקנת שיפוד מסתובב - ב-1,299 שקל במקום 1,599 שקל.
אמגזית-קמפינג מתמקדת השנה בגרילי גז המתאימים לגינה, למרפסת או לגג. בין הבולטים: גרילרים מקצועיים מסדרת השף, במחירים של 1,600-690 שקל. לצידם ניתן למצוא גם גרילרים מסדרת מגה-שף, בעלי הספקים גבוהים של חום מ-68-54 אלף בי.טי.יו, במחירים של 200-2,500,3 שקל. גרילרים פשוטים הם בעלי הספקים נמוכים מאלה, ברמות של שבין 20 ל-30 אלף בי.טי.יו. גרילי הגז בהום-סנטר עולים 600-1,799 שקל.
ואחרי הכל יש לא מעט חובבי מנגל שלא יחליפו את הפחמים הרגילים. טווחי המחירים למנגלי פחמים - 259.99-29 שקל. במסגרת מבצעים של יצרנים שונים אפשר לקבל גם גריל פחמים חינם.

מפחמים דחוסים ועד נפנף

בחברת רנדי, יבואנית פחמי קינגספורד, טוענים כי כניסת המנגל לבית מביאה לצריכה של פחמים איכותיים, דחוסים ויקרים יותר. בחברה אומרים, כי מתחילת מארס חלה עלייה של 30% במכירות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. נתונים אלה עדיין אינם כוללים את שיאי המכירות של יום העצמאות ול"ג בעומר.
כדי להתגבר על האטרקטיבות שבמחירים הנמוכים של פחמי העץ הרגילים (14-8 שקל לחבילה בגודל סטנדרטי של 2-2.5 ק"ג), יצאה רנדי במבצע אגרסיבי. החברה מציעה ערכה של פחמי קינגספורד (במשקל 2.25 ק"ג) מנגל ורשת במחירים של 39.9-34.9 שקל (תלוי ברשת).
אמגזית מציעה מגוון אביזרים לגרילרים שלה, כמו סלי צלייה לבשרים ולדגים השומרים על המזון ומאפשרים הפיכה קלה של המזון הנצלה. סל לבשרים בציפוי אמייל יעלה 45 שקל. סל צלייה לדגים - 50 שקל.
באיי.די.דיזיין מציעים סכין ומזלג ארוכים, המיובאים מסין, שמאפשרים עבודה נוחה מעל הגריל. 59 שקל.
באייס ניתן למצוא נפנף למנגל מפלסטיק ב-3.90 שקל, מברשות לניקוי הגריל וכן מברשות לשימון הבשר או הרשת במחירים של 9.9-29.9 שקל. בביתילי מציעים ערכה של 5 כלים מקצועיים למנגל, מפלדת אל-חלד, בשילוב ידיות עץ בתוך מזוודה קלועה מנצרי-עץ ב-159 שקל. בהום-סנטר יציעו לכם מדליקי פחמים במחירים של 3.99 שקל למדליק פחמים נוזלי ועד ל-9.994 שקל למתקן מדליק פחמים. אפשר למצוא גם מברשות שונות במחירים של 14.99-7.99 שקל, וסט של 3 כלים למנגל ב-19.99 שקל.

טיפים: בשר מיושן ולא הרבה תבלינים

יעקב עוז, השף והבעלים של מסעדת אל-גאוצ'ו בבת-ים, נותן כמה עצות לשיפור הטעם:
בשר: תהליך של יישון ישפר את איכות הבשר. מומלץ להשאירו במקרר יומיים עד שלושה לפני המנגל, כדי שהנוזלים המיותרים - בעיקר מים - ייצאו ממנו. רצוי שהסטייק יהיה לפחות בעובי של 2 ס"מ, כדי שלא ייחרך.
נקניקיות, להבדיל ממוצרי בשר אחרים, מוצעות למכירה כשהן כבר מוכנות לאכילה, לכן חשוב מאוד להקפיד לצלות אותן רק מספר דקות על אש קטנה כדי שיתפסו מעט צבע.
אחרי שמדליקים את המנגל, חשוב להמתין בסבלנות ולהניח לגחלים להאדים וללהוט כדי שהחום יהיה שווה לכל אורך המנגל. בגריל חשמלי או גז יש להמתין מספר דקות כדי להגיע לדרגת החום הרצויה.
אם הבשר איכותי, אין צורך לפזר יותר מדי תבלינים.
משחו במעט שמן סויה רגיל, בזקו מלח לפי הטעם. זה אמור להספיק. המרחק המומלץ בין רשת הצלייה לגחלים הוא 10 ס"מ, כדי שהבשר לא ייחרך. מומלץ למשוח במעט שמן את הרשת לפני הצלייה.
70% מצליית הבשר צריכים להתבצע על צידו הראשון. הופכים פעם אחת בלבד, כאשר מבחינים בנוזלי הבשר המתחילים לצאת. חשוב להימנע מניקוי הגריל בחומרי ניקוי קשים. מומלץ להסתפק במים וסבון או חומרי ניקוי המיועדים לנירוסטה.
חשוב לא לשכוח לכבות את הגריל החשמלי ולהקפיד על סגירת וסת הגז. במקרה של גריל פחם, יש לדאוג לכיבוי פחמים ולא לזרוק בשטח. לא מומלץ לשפוך מים על גריל הפחמים עצמו, כדי לא לפגוע בציפוי.


לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנג"ל חשמלי. הוצאה גבוהה על חשמל
מומלצים