זאבי טוען לנזק בגין אי הארכת הלוואות הבנקים
הבנקים: אנו אלו שנושאים בנזקים בעקבות הימנעות זאבי מקיום התחייבויותיו
גד זאבי טוען, כי נגרמו לו נזקים מאי הארכת ההלוואה על-ידי קונסורציום הבנקים שהעמיד לו אשראי לרכישת 20% ממניות בזק. כך עולה ממכתב ששלח עו"ד אלכס הרטמן ממשרד ש.הורוביץ ושות', המייצג את הקונסורציום לעו"ד יעקב נאמן, המייצג את זאבי מול הבנקים בנושא.
במכתב שנשלח ב-11 בחודש נכתב, כי לבקשת הלווה ולפנים משורת הדין, הבנקים היו מוכנים, "בתנאי שהלווה יסכים, תוך המועד שנקבע לכך על-ידי הבנקים, לשקול את הארכת ההלוואה, אך הלווה לא הודיע לבנקים על הסכמתו לתנאים אלה". לדברי הרטמן, בכוונת הבנקים לפעול למימוש כל זכויותיהם החוקיות.
הרטמן דוחה בשם הבנקים את הטענות כאילו נגרמו נזקים לזאבי, היות שלדבריו הבנקים הם אלה הנושאים בנזקים בעקבות הימנעות זאבי מקיום התחייבויותיו כלפי הבנקים על-פי הסכם ההלוואה.
7 הבנקים הגדולים העניקו לזאבי בדצמבר 99' הלוואה לרכישת כ-20% ממניות בזק, כאשר הבטחונות להלוואה הן המניות עצמן. זאבי אמור היה לשלם את הריבית בסיום 2001, אך טרם עשה כן. במהלך ארבעת החודשים האחרונים הבנקים התלבטו וקיימו דיונים כיצד יש לנהוג. הבנקים מתכוונים למנות כונס נכסים לחבילת המניות, לאחר שהפער בין שווי הביטחונות להלוואה גדל לכ-130 מיליון דולר, וזאבי טרם שילם את הריבית בסך כ-39 מיליון דולר.