ישראכרט: ארבעה מועדי זיכוי בחודש לעסקים קטנים
לקראת התחרות בשוק סליקת המסטרקארד יצאה ישראכרט במבצע לבתי עסק קטנים ובינוניים - שיזוכו פעם בשבוע על עסקאות, במקום פעמיים בחודש
לקראת התחרות בשוק סליקת המסטרקארד, שתיפתח במאי, יצאה תשלובת ישראכרט במבצע המיועד לבתי עסק קטנים ובינוניים הסולקים באמצעותה.
במסגרת המבצע תעמיד ישראכרט לטובת בתי העסק ארבעה מועדי זיכוי בחודש (ב-21,14,7,1 בכל חודש) כך שלמעשה, יזוכו בתי העסק אחת לשבוע, ללא תוספת עמלה. זאת, במקום פעמיים בחודש כפי שהיה עד היום. לחברת כאל יש שירות דומה שנקרא "מזומן כל הזמן", אבל הוא כרוך בתשלום עמלות.
חיים קרופסקי, מנכ"ל ישראכרט, אמר "המבצע עונה על צורך אמיתי שהתחזק במיוחד לאחרונה, לאור המצב הכלכלי השורר במדינה. ארבעה מועדי זיכוי בחודש עוזרים לבתי העסק הקטנים והבינוניים בתזרים מזומנים נוח, מסייעים בצורכי האשראי ומקלים עליו".
מסקרים שערכה ישראכרט בבתי העסק עולה, כי 40% מהם הביעו העדפה ברורה ל- 4 מועדי זיכוי על פני מועדי הזיכוי הנוכחיים, וזאת משתי סיבות עיקריות: האחת, שיפור בתזרים המזומנים של העסק, והשנייה - נוחות.
עוד עלה מהסקר, כי הביקוש לקבלת מועדי זיכוי נוספים שגבר בעקבות המצב הכלכלי, הנו בעיקר לשני מועדים ספציפיים: ה-14 לחודש משיקולי תשלומי מע"מ וה- 7 לחודש משיקולי תשלומי משכורת.
לגבי העמלות שמשלמים בתי העסק לחברות האשראי, אמר קרופסקי כי בשלוש השנים האחרונות היתה ירידה גדולה מאוד בשיעור העמלות, וירידה נוספת לא תתרום ליציבות.
"תהיה תחרות במאסטרקארד"
קרופסקי גם התייחס לדבריו של מנכ"ל כאל, דב קוטלר, שאמר כי התחרות בסליקת המסטרקארד תהיה מינורית ולא תשפיע על השוק מאחר ששוק הישראכרט לא נפתח לתחרות. לדברי קרופסקי, אי אפשר לדעת כיצד השוק יתנהג, ורק לאחר שנה מתחילת המהלך אפשר יהיה להגיד אם הוא נכשל או לא.
בעניין זה ציין מנכ"ל ישראכרט, כי 87% מעסקאות כרטיסי האשראי בארץ נעשים בכרטיסי ויזה ומאסטרקרד, ולכן להגיד שבלי הישראכרט לא תהיה תחרות של ממש זה פשוט לא נכון, ובפירוש יכולה להתפתח תחרות.
לגבי דברי קוטלר על רצונו להפוך למעין בנק, אמר קרופסקי כי לישראכרט אין שאיפות כאלו. "אנחנו לא רוצים להיות בנק", אמר קרופסקי, "אנחנו נותנים שירותים לבנקים". לדבריו, מטרת החברה היא לתת שירותים מתקדמים ללקוחות, לפתח את המסחר האלקטרוני ועוד שירותים נוספים, ולא לתת הלוואות לסגירת המינוס בבנק.