שתף קטע נבחר

ראשי רשויות מהמשולש דנו באפשרות הסיפוח לרשות

השישה החליטו לקיים דיון נוסף בפורום המורחב של ראשי הרשויות. רוב הנוכחים התנגדו להצעה: "אנחנו אזרחים ישראלים ולא גרים כאן בשכירות"

שישה ראשי רשויות ערביים שנפגשו היום (ד') כדי לדון בהצעה לספח את המשולש לשטחי הרשות, החליטו להעביר את ההחלטה בעניין לפורום המורחב של כל ראשי הרשויות הערביות בארץ.
"זה נושא שדורש דיון מעמיק והתייחסות רצינית, ואין לשישה ראשי רשויות את הסמכות להגיע לאיזושהי החלטה בעניין", אמר ל-ynet ראש מועצת ג'ת, מוחמד אבו פול.
את המפגש יזם סמי עיסא, ראש מועצת כפר קאסם, שאמר כי אינו פוסל את הצעתו של השר אפרים סנה לספח את אדמות המשולש לרשות הפלסטינית תמורת גושי ההתנחלויות. "אני מוכן לשקול את ההצעה, אך רק על בסיס החלטת האו"ם 181, שמדברת על חלוקת הארץ לפי גבולות 1948", אמר עיסא. לדבריו, "אם סנה לא רוצה אותנו בתוך המדינה, אז אין בעיה, נסתפח לרשות. אבל אם המדינה רוצה אותנו בתוכה, היא צריכה להעניק לנו שיוויון זכויות ולהתייחס אלינו ברצינות".
לדבריו, "כנראה שממשלות ישראל לא משקיעות כספים בכוונה ביישובים הערביים, כי הם רוצים לוותר עלינו. אנחנו לא יכולים לחיות כל הזמן תחת האיום שמעבירים אותנו לרשות".
רוב המשתתפים בפגישה זעמו על הרעיון. "אנחנו אזרחים ישראלים ולא גרים כאן בשכירות, כדי שמישהו קיצוני יעלה הצעות כאלה. במקום לחזק את הקשר בין היהודים לערבים במדינה ולחשוב בצורה חיובית על אינטגרציה, שולף סנה רעיון כזה?", אמר ראש מועצת כפר ברא, סולימאן עאסי.
ראש מועצת ג'ת פסל את הרעיון של סנה מ"טעמים פרקטיים". "בקרב האוכלוסיה הפלסטינית בישראל יש 250 אלף איש שיש להם אדמות ברחבי ישראל. אז איך תיפתר הבעיה הזו על ידי מעבר לשטחי הרשות? מה נעשה למשל עם האדמות של ג'ת באזור חדרה? נוותר עליהן כך סתם?".
לדבריו, "הפתרון צריך להיות במסגרת פתרון כולל של הבעיה הפלסטינית. הנציגות שלנו צריכה לשבת בדיונים על הסדר הקבע, כדי שנקבל את זכויותנו במסגרת הסדר כולל. הבעיה היא לא איפה יותר טוב לחיות, בישראל או ברשות. אנחנו פשוט רוצים לחיות עם האדמות שלנו".

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים