שתף קטע נבחר

"החשבונאות חייבת לדבר בלשון בני-אדם"

קובעת נציבות שוק-ההון בארה"ב, המציעה שינוי בעקרונות הדיווח הפיננסי

"בדיווחיהן לציבור, הנהלות של תאגידים חייבות להשתמש באנגלית רגילה" - קובעת נציבות שוק-ההון (Securities & Exchange Commission) בארה"ב.

זה העיקרון שינחה את הנציבות, בעיצובם של עקרונות חדשים להסדרת הדיווח על תוצאות פיננסיות שהחברות מגישות מידי שנה. בכך מקווה הנציבות לתת תשובה על אובדן האמון, אשר מאפיין את המשקיעים בעקבות כמה וכמה פרשיות של דיווח לקוי או גילוי לא-נאות או אף מעשים החשודים כהונאה.

בדצמבר, הנציבות קבעה כמה עקרונות - והותירה את יישומם להחלטה החופשית של ההנהלות. ככל שהדברים מסתמנים כעת, העקרונות הללו לא יושמו במידה מספקת. במיוחד מדובר על פרסום המתודולוגיה והנחות-היסוד של החשבונאות, אשר יצורפו כפרק נפרד לדו"ח השנתי; ועל הערכות החברה לגבי חשבונותיה; ועל השיטה שהחברה אימצה בניהול החשבונאות; ובקיצור - "על כל מידע שיכול להשפיע על עתידה הפיננסי של החברה". כמו-כן, הנציבות דורשת כי יוגבר הקצב בתחום הדיווח על עסקות בניירות-ערך שבכירי החברה מנהלים במניותיה שבידיהם; וכן דורשת כי יקוצרו טווחי-הזמן לדיווח על אירועים שיכולים להשפיע על מחיר המניה.

פורסם לראשונה

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הנשר המפקח מבקש לדבר אנגלית פשוטה
הנשר המפקח מבקש לדבר אנגלית פשוטה
מומלצים