שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    רגע של רוגע נוזלי

    קוקטיילים. כמו בסרטים האמריקניים. מעט מאמץ, רגליים נחות על שולחן נמוך, ויש שקט בראש

    ההיסטוריונים טוענים שקוקטיילים הם המצאה של מצריים העתיקה: קח קמצוץ נחש כתוש, ערבב אותו עם דבש וכמות נדיבה של שיכר לחיזוק האון הגברי. הקוקטייל המודרני, כפי שאנחנו מכירים אותו, או בשמו הנכון מבחינה סגנונית: "משקה מעורבב", לא מתיימר לסייע למדוכאים מינית, הוא משקה המסיבות הפופולארי ביותר, והוא אנרכיסטי משהו: קוקטיילים אינם מצייתים לחוקי השייכות של משקאות אלכוהוליים. הם טובים לפני הארוחה, במהלכה וגם אחריה, והם מצויינים כשלעצמם, לרגע של נחת וניחותא.
    הנה כמה קוקטיילים מרגיעים שכאלו, שהם גם מאד ידידותיים למשתמש המתחיל. לפני הצלילה לעולמם, כדאי לרכוש ג'יגר – כוסית מדידה לאלכוהול –בחנות משקאות, אבל בלעדיה אפשר גם למדוד בבקבוק של תינוקות בערך 44.5 מיליליטר, שזו המידה המקובלת על פי התקן המקובל בבארים אמריקניים.

    קובה ליברה CUBA LIBRE

    הקוקטייל של ארנסט המינגווי הנהנתן מבין הסופרים, והאב-טיפוס של ה"בקרדי קולה"
    כוס: ארוכה
    חומרים:
    5 – 6 קוביות קרח
    מידה הגונה של רום
    מיץ מחצי לימון סחוט
    קולה
    ערבוב:
    להכניס את הקרח לכוס ולערבב נמרצות פנימה את מיץ הלימון, ולאחר מכן את הרום. בבחישה עדינה להפליא, להשלים עם הקולה. אפשר לקשט עם הקונכיה הריקה של הלימון.

    קיר אדום RED WINE KIR

    קיר הוא משקה צרפתי פופולארי, ולרוב נפגוש אותו על בסיס יין לבן יבש או יבש למחצה בתוספת זילוף קטנטן של קרם דה קסיס. חגיגי יותר הוא ה"קיר רויאל" שבו היין הלבן מוחלף ביין מבעבע או בשמפניה, אבל הגרסה שלנו תהיה מבוססת על יין אדום, ונקבל משהו שאפשר להגדיר כ"תמצית פירות יער אלכוהוליים". בגלל השילוב בין היין האדום לדומדמניות שממנו עשוי הקרם דה קסיס. אם אין בבית פירות יער והיער רחוק מדי, מומלץ להתקיף צנצנת דובדבנים בסירופ מאיכות טובה בין לגימה ללגימה.
    כוס: כל כוס יין שיש בבית
    חומרים:
    קרם דה קסיס
    יין קברנה סוביניון. מרלו הוא פירותי מדי לקוקטייל הזה.
    ערבוב:
    להזליף כמות של כף שטוחה של קרם דה קסיס, ולאחר מכן את היין.

    מינט ג'ולפ MINT JULEP

    זהו הקוקטייל המסורתי של דרום ארה"ב. מינט זה מנטה, ובעברית – נענע. ג'ולפ זו מילה קריאולית, ובעברית – מתוק.
    כוס: כוסות גדולות ועבות, רצוי עם גומות, ופחות רחבות מכוס בירה. אם אין, אבל אפשר להשתמש בכל כוס ארוכה שבנמצא.
    חומרים:
    עלים מ - 4 גבעולי נענע
    כף אבקת סוכר
    2 כפות מים
    2.5 מידות בורבון (ויסקי אמריקני, למשל "JIM BEAM", אבל לא ג'ק דניאלס, שאיננו בורבון כי אם ויסקי מגבעות טנסי הירוקות)
    ערבוב:
    בעזרת כותש תבלינים, לכתוש את הנענע, אבקת הסוכר ומים. לערבב בפנים קרח ואת הבורבון.

    קמפרי לימון

    עם הקוקטייל הזה עשיתי הכרות באיטליה, ודווקא לאחר ארוחה, למרות שבאופן מסורתי הקמפרי מוגש כאפריטיף לפני הארוחה, ולעולם לא שמים בו לימון לפי חוקי המזקקה של קמפרי. כל המרד הזה חיבב עלי את הקמפרי עוד יותר.
    כוס: ארוכה
    חומרים:
    מידה קמפרי
    4 – 5 קוביות קרח
    מיץ סחוט מלימון אחד
    סודה
    ערבוב:
    להכניס את הקרח לכוס ולערבב פנימה את המיץ לימון, ולאחר מכן את הקמפרי, ולהשלים עם סודה. התוצאה הסופית צריכה להיות וורודה כהה עם גוונים זהובים.





    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קיר אדום. להתקיף צנצנת דובדבנים בסירופ
    קמפרי לימון. למרוד במוסכמות
    מומלצים